Brand in appartementencomplex Breda: nieuwe sloten en beveiligers

29 december 2022 om 19:46 • Aangepast 31 december 2022 om 15:16
nl
Woningbouwvereniging Laurentius neemt maatregelen na de brand van woensdag in een appartementencomplex in Breda. De verhuurder van het pand gaat de sloten van de garagedeuren en bergingen vervangen. Ook zijn er vanaf donderdagavond beveiligers aanwezig, omdat niemand de garage in mag en om de woningen in de gaten te houden.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Eerder op donderdag konden de bewoners van zestien appartementen nog niet in hun woning. Volgens een woordvoerder van Laurentius is het onduidelijk hoeveel dat er nu zijn.

“We werken met man en macht aan het herstel. Zodra de situatie veilig is, mogen de bewoners weer terug naar hun eigen woning", zegt woordvoerder Leontine Klaase. "In de tussentijd zijn wij goed bereikbaar en zijn er medewerkers van ons bij het complex aanwezig bij wie ze terecht kunnen met vragen.”

Geen water in het complex
Vanwege een lekkage in het gebouw is het water afgesloten. Dat probleem wordt nu verholpen. “We halen op dit moment vervangende waterleidingen uit Amsterdam en sluiten het water zo snel als kan weer aan”, aldus de woordvoerder.

In de parkeergarage onder het appartementencomplex in de Monseigneur Zwijsenstraat brak woensdagavond brand uit. Honderd appartementen moesten worden ontruimd. Volgens buurtbewoners is het de derde brand in drie dagen tijd onderin het pand. De politie laat weten dat ze onderzoek doet naar de brand. Ze weet nog niet wat de oorzaak is.

LEES OOK:

100 appartementen ontruimd na brand in parkeergarage Breda

Zo ziet parkeergarage eruit na brand: zwartgeblakerde en gesmolten auto's

Brand in appartementencomplex Breda is aangestoken, vermoeden de bewoners

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!