Al ruim 1200 kilo illegaal vuurwerk gevonden in een dag tijd

30 december 2022 om 10:02 • Aangepast 31 december 2022 om 15:25
nl
De politie heeft net voor de jaarwisseling in korte tijd ruim 1200 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen bij mensen thuis. Grote hoeveelheden cobra's, nitraten en duizendklappers stonden er opgeslagen. Soms was er ook met het vuurwerk geknoeid, wat voor levensgevaarlijke situaties zorgde. Op het Dijkcentrum in Roosendaal was de grootste vangst, daar lag bij een vrouw thuis bijna 650 kilo vuurwerk.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Agenten namen een kijkje nadat er een anonieme tip was binnengekomen. Omdat er ook met het vuurwerk werd geknutseld, moest de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) eraan te pas komen.

De anonieme tipgever had aangegeven dat er een hoop professioneel vuurwerk in de woning lag opgeslagen. Toen de politie de bewoonster van het huis 's middags opzocht, wees ze aan waar het vuurwerk lag.

Daarna gaf ze meerdere keren aan dat er geen ander vuurwerk meer in huis was. Toch werd er steeds meer gevonden in het huis. In totaal troffen de agenten 645 kilo aan.

Explosieven onschadelijk gemaakt
Het Team Explosieven Verkenners werd opgeroepen omdat er sprake was van een gevaarlijke situatie. De EOD heeft de explosieven daarna onschadelijk gemaakt.

De gemeente Roosendaal heeft een dwangsom van 10.000 euro opgelegd aan de bewoners. Als zij zich nog een keer schuldig maken aan de illegale opslag van vuurwerk, dan moeten zij dit bedrag betalen.

142 kilo verboden cobra's, nitraten en duizendklappers
Ook in een huis aan de Wingerd in Geldrop deed de politie een flinke vuurwerkvangst. Daar werd donderdag 142 kilo verboden cobra's, nitraten en duizendklappers in beslaggenomen. De 37-jarige bewoner is opgepakt.

Ook in Uden was het raak. Daar lag in totaal 250 kilo vuurwerk opgeslagen in dozen in een huis aan de Hyacintstraat in Uden. De bewoner is opgepakt, het spul is in beslaggenomen.

Foto: Wijkagent Milieu/ Twitter
Foto: Wijkagent Milieu/ Twitter

In een huis in Drunen werd donderdag 214 kilo vuurwerk gevonden door de politie. Een klein deel hiervan was illegaal. Ook lag er harddrugs in de woning.

Vijftig kilo illegaal vuurwerk in auto
Dezelfde dag werden drie Belgen betrapt op de A16 bij Zevenbergschen Hoek. Zij hadden vijftig kilo illegaal vuurwerk in hun auto, waaronder cobra's en lawinepijlen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone