Het is de warmste oudjaarsdag ooit gemeten in Brabant

31 december 2022 om 15:17 • Aangepast 9 januari 2023 om 17:30
nl
Het is de warmste oudjaarsdag ooit gemeten in onze provincie. Het record lag op 15 graden in Eindhoven. Daar werd zaterdag een temperatuur gemeten van 16,7 graden. Zo heeft Brabant op de laatste dag van het jaar een weerrecord te pakken.
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

Er zijn vier weerstations in Brabant: Eindhoven, Gilze-Rijen, Volkel en Woensdrecht. “Het oude record uit 2021 in Brabant lag op 15 graden. Dat was in Eindhoven, maar bij alle vier de weerstations is het record vandaag verbroken", vertelt Roosmarijn Knol van Weerplaza.

De kans is aanwezig dat het nieuwe record niet op 16,7 graden blijft staan. “De temperatuur stijgt nog licht, maar de angel is er wel uit. Het zou nog een tiende graad warmer kunnen worden.”

"Deze temperatuur is normaal in april."

Het zijn temperaturen die bij de lente horen en niet eind december. “Rond deze tijd van het jaar ligt het gemiddelde op 6 graden. Nu is dat dus bijna 10 graden warmer. Deze temperaturen zijn normaal voor de laatste week van april.”

De kans is aanwezig dat we direct na de jaarwisseling meteen een nieuw weerrecord verbreken. “Het blijft redelijk warm. Vannacht rond één uur kan het nog zo'n 14,9 graden zijn in Eindhoven. In dat geval hebben we meteen het record van die dag verbroken. In de loop van de nacht gaat de temperatuur wel weer dalen.”

LEES OOK:

Droge en vooral warme jaarwisseling: 'Maar houd rekening met windstoten'

Opnieuw temperatuurrecord in de nacht verbroken: 'Je kon 'n zomerjasje aan'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!