Liveblog

112-nieuws: Lastpakken aangehouden • Veel rook bij brand

1 januari 2023 om 22:35 • Aangepast 2 januari 2023 om 10:33
nl
In dit liveblog hielden we je op deze eerste januari op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Vier gewonden bij ongeluk in Beek en Donk

Bij een ongeluk in de Pater Becanussstraat in Beek en Donk zijn zondagavond vier gewonden gevallen. Een auto reed door nog onbekende oorzaak tegen een boom.

LEES OOK: Auto tegen boom in Beek en Donk: vier gewonden

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
22.00

Veel rook bij woningbrand in Eindhoven

In een bovenwoning in De Greefstraat in Eindhoven heeft vrijdagavond een brand gewond. Rond tien uur brak deze uit toen een bewoner aan het koken was. Een vlam schoot de afzuigkap in. Daarbij kwam veel rook vrij. Omdat niet duidelijk was waar de brand zich precies bevond, kwamen al snel meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse om het vuur te lokaliseren.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
20.05

Auto rijdt door rood, ramt auto en belandt tegen flat

Een auto is vanavond op de kruising van de Karel de Grotelaan en de Donizettilaan in Eindhoven op hoge snelheid door rood gereden, melden meerdere getuigen. De Volkswagen Golf ramde hierbij een andere auto. Daarna kwam deze via een fietspad en een kleine groenstrook tegen een flat tot stilstand.

De vrouw die in de auto zat die werd geraakt, is naar het ziekenhuis gebracht. De jonge man die in de auto zat is opgepakt voor roekeloos rijden. Op de kruising was het een ravage. Overal lagen auto-onderdelen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.05

Vechtpartij in woning onder cafetaria in Wijk en Aalburg

In een woning onder cafetaria D'n Dijk aan de Maasdijk in Wijk en Aalburg zijn twee mannen met elkaar op de vuist gegaan. Dat gebeurde vanmiddag rond vijf uur. Mogelijk is daarbij gestoken.

Een man raakte gewond. Het slachtoffer is ter plekke behandeld in een toegesnelde ambulance. De andere man is opgepakt. In de woning wonen arbeidsmigranten. Die hebben vermoedelijk ruzie met elkaar gekregen. De politie doet onderzoek.

Jurgen Versteeg/SQ Vision
Jurgen Versteeg/SQ Vision
14.18

Brug in Dommelen gesloten door vuurwerkschade

De Valkenswaard brug in Dommelen, aan de Christoffeldreef, is afgesloten voor alle verkeer. In het dek is namelijk een gat ontstaan door vuurwerk. Het met glasvezel versterkt dek laat een gat zien met daaronder een grote stalen draagbalk. Verkeer van en naar Dommelen en Valkenswaard moet omfietsen. Ook in de naaste omgeving aan het Fanciscusdal en Hubertusdal zijn prullenbakken opgeblazen.

12.10

Bushalte vernield in Breda

In de Flierstraat in Breda is een bushalte het doelwit geworden van vuurwerkvandalen. De vernieling werd tijdens de jaarwisseling aangericht. Uiteraard zijn de daders gevlogen. Helaas zal het niet de enige bushalte in Brabant zijn die tijdens oud en nieuw schade heeft opgelopen.

De schade aan de bushalte (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
De schade aan de bushalte (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
12.00

Jongens aangehouden in Breda

In de Hoge Vught, een wijk in Breda, zijn gisteravond twee 17-jarige jongens aangehouden. Volgens de politie hadden ze de openbare orde verstoord. Zo werden er enkele brandjes gesticht. Bij een hiervan, in de omgeving van de Wensel Cobergherstraat, werd met vuurwerk naar agenten gegooid.

11.30

Politie wel lastig gevallen, brandweer niet

Jongeren hebben gistermiddag in Helmond vuurwerk naar agenten gegooid. Eén van de agenten heeft er gehoorschade aan overgehouden. Ook in Helmond werd de voorruit van een politiewagen verbrijzeld toen deze auto werd bestookt met vuurwerk.

Verder laat de politie Oost-Brabant weten dat er tijdens oud en nieuw elf personen zijn aangehouden voor onder meer vernieling, bedreiging en het rijden onder invloed. Teamchef Wilbert Paulissen spreekt van een ‘beheersbare nacht’ en hij veroordeelt het geweld tegen zijn collega’s.

De brandweer meldt dat zij juist niet werd gehinderd bij haar (blus)werkzaamheden. Ook vielen de incidenten over het algemeen mee.

LEES OOK: Agent loopt gehoorschade op door vuurwerk, ook politiewagen bekogeld

11.00

Zes sloopauto's in Veen uitgebrand

In de gemeente Altena is de overlast tijdens de jaarwisseling in tegenstelling tot andere jaren meegevallen. Er gingen in Veen zes sloopauto's in vlammen op, maar verder bleef het daar volgens de politie rustig. In Rijswijk liep het wel even uit de hand. De Mobiele Eenheid moest een korte charge uitvoeren toen een baldadige groep brandjes stichtte.

10.50

Stappers gewond in Tilburg

Twee mensen die aan het stappen waren in Tilburg, zijn afgelopen nacht gewond geraakt bij een vechtpartij op het Pieter Vreedeplein. Zij moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie kon, onder meer dankzij camerabeelden, in de buurt drie verdachten aanhouden.

Het was een medewerker van Cameratoezicht die zag hoe rond half vier de vechtpartij ontstond. De mannen die de klappen uitdeelden, renden weg in de richting van de Magazijnstraat. Agenten wisten drie van hen op een bouwterrein aan deze straat op te pakken. Het gaat om mannen van 24 uit Dongen en Rijen en een 26-jarige Tilburger. Later werd nog een vierde verdachte, een man van 23, opgepakt voor het verstoren van de openbare orde.

De recherche gaat de vechtpartij verder onderzoeken.

10.10

Chauffeur wil wegrijden na rammen van huis

De chauffeur van een auto heeft vanmorgen rond negen uur op de Zandoerleseweg in Knegsel de voorgevel van een huis geramd. Een vrouw die er woont, schrok en ze ging kijken wat er was gebeurd. Ze zag hoe de man probeerde weg te rijden.

De inmiddels gealarmeerde politie moest de zich agressief gedragende man vastbinden op een brancard. Onder politiebegeleiding werd hij naar een ziekenhuis gebracht. Hij was via het voetpad en de oprit en tuin van het huis tegen de woning gebotst.

Een ambulancemedewerker neemt poolshoogte (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Een ambulancemedewerker neemt poolshoogte (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Inzet van politie en ambulance in Veldhoven (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Inzet van politie en ambulance in Veldhoven (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
09.45

Oisterwijker aangehouden na steekpartij

Een 24-jarige man uit Oisterwijk is vannacht rond één uur aangehouden na een steekpartij. De man had een woordenwisseling met een 34-jarige plaatsgenoot op straat. Tijdens die ruzie werd de 34-jarige in zijn arm gestoken.

Het slachtoffer moest de snijwond in het ziekenhuis laten hechten. Zijn jas en blouse waren ook kapot door de steekpartij.

De straat waar de twee Oisterwijkers ruzie kregen (foto:Toby de Kort SQ Vision Mediaprodukties)
De straat waar de twee Oisterwijkers ruzie kregen (foto:Toby de Kort SQ Vision Mediaprodukties)
09.05

Ruzie in Schijndel

Een man van 22 en een vrouw van 20 hebben het vannacht met elkaar aan de stok gekregen in Schijndel. Eerst was het raak in een café, daarna een eindje verderop in de Meierijstraat. Mogelijk hebben een andere vrouw en vermoedelijk haar broer er wat mee te maken, zo meldt wijkagent Ger Roumen.

08.45

Man takelt auto's toe

In Veghel zijn gisteravond drie auto's vernield met een stok, zo meldt wijkagent Ger Roumen. De politie heeft hiervoor een man van 27 aangehouden. Hij zit vast en zal nog aan de tand worden gevoeld. De wagens stonden aan de Deken van Miertstraat.

08.20

Brand in dak van garages

De bewoners van twee huizen aan de IJsvogel in Vught hebben vanmorgen vroeg in allerijl hun woning moeten verlaten. Rond tien voor vijf brak er brand uit in het dak van twee garages die grenzen aan de huizen. Brandweerkorpsen van Vught, Cromvoirt, Helvoirt en Den Bosch werden ingeschakeld om het vuur te bestrijden. De oorzaak van de brand is niet bekend. Beide woningen hebben vooral op de bovenverdieping forse schade opgelopen.

undefined
Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaproduktie.
Foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media/SQ Vision Mediaproduktie.
07.40

Chalet uitgebrand op Oostappen-park

Een chalet op Slot Cranendonck in Soerendonk is vanmorgen door brand verwoest. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is niet bekend. De hulpdiensten werden rond half vijf gealarmeerd. Toen de brandweer er aankwam, stond het huisje in lichterlaaie.

Door de hevigheid van de brand duurde het enige tijd voordat het vuur onder controle was. De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar omliggende chalets. Wel raakte er een bijgebouw zwaar beschadigd.

Het park is eigendom van Oostappen Groep van de landelijk bekende eigenaar Peter Gillis uit Ommel. Zijn zoon Mark kwam een kijkje nemen om de hulpdiensten, waar nodig, bij te staan.

De vlammen waren enorm (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
De vlammen waren enorm (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
Er bleef weinig over van het brandende chalet in Soerendonk (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).
Er bleef weinig over van het brandende chalet in Soerendonk (foto: WdG/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!