Vick Versteijnen na uitvallen Dakar Rally: 'Het was pof en klaar'

2 januari om 10:03 • Aangepast 2 januari om 11:48
nl
Voor Vick Versteijnen is de Dakar Rally uitgelopen op een drama. De coureur van Team De Rooy gaat niet meer van start in de tweede etappe. Hij legt uit wat er mis is gegaan tijdens de eerste etappe.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

"We reden in de duinen en ineens viel de motor uit", begint Versteijnen zijn reconstructie. "We hebben hem toen weer kunnen herstarten, maar dat duurde al heel lang. Normaal loopt die daarna ook weer goed maar dat was nu niet het geval. Dus zijn we toch gaan kijken."

"In deze sport is meestal alles te maken, behalve de motor."

Ze ontdekten geen gekke dingen bij de motor en besloten ze door te rijden. "Het was doorrijden of gesleept worden. We zijn door gaan rijden maar drie kilometer voor de finish was het pof en klaar."

Voor de coureur uit Hilvarenbeek was het vrij snel duidelijk dat zijn Dakar Rally erop zat. "Ik wist wel dat het klaar was. Ik ben niet heel technisch maar als onderin het blik iets rammelt, is dat geen goed nieuws. In deze sport is meestal alles te maken, behalve de motor. Dikke pech dus."

"Zoiets onvooziens had ik niet kunnen bedenken."

In de cabine werd verslagen gereageerd volgens Versteijnen. "Het werd op een gegeven moment wel even stil. We voelden ons verslagen. Je vraagt je dan af hoe dit kan. Zoiets onvoorziens had ik niet kunnen bedenken."

In zijn eerste reactie kijkt hij vooral naar het team. "Ik vind het vooral zuur voor het team en de monteurs. Zij zijn er dag en nacht mee bezig geweest. Alles was nieuw. Dit is echt heel jammer."

Vanavond in de derde aflevering van Bivak Brabant Dakar zie je de volledige reactie van Vick Versteijnen. Deze aflevering is vanaf 20:00 te zien op de website en Youtube van Omroep Brabant.

LEES OOK:

Einde Dakar Rally voor trucker Vick Versteijnen

Zonder de Russen staat de Dakar Rally op z'n kop: 'De sfeer is heel anders'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.