Jumbo stopt met sponsoren motorsport, maar gaat wel door met Verstappen

3 januari 2023 om 17:28 • Aangepast 4 januari 2023 om 17:19
nl
Supermarktketen Jumbo gaat stoppen met het sponsoren van de motorsport en houdt sponsoring van de autosport kritisch tegen het licht. Dat heeft Ton van Veen, tijdelijk directielid van Jumbo, dinsdag bekendgemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Juist door sponsoring van motorsportteams kwam het bedrijf vorig jaar in opspraak.
Profielfoto van Lobke KapteijnsProfielfoto van ANP
Geschreven door

Frits van Eerd, voormalig algemeen directeur van Jumbo, trad terug nadat hij werd opgepakt in een witwaszaak, die onder meer draait om sponsorcontracten in de motorsport.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers heeft Van Veen aangegeven dat de motorsport bij Jumbo kritisch tegen het licht is gehouden. Dat is de reden dat Jumbo afscheid gaat nemen van sponsoring van de motorsport. Ook gaat het bedrijf sponsoring van de autosport onder de loep nemen. Ze stoppen vooralsnog niet met de sponsoring van Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen, zo bevestigt een woordvoerder van Jumbo.

Gevolgen voor sporters
Wat dit besluit van Jumbo precies betekent voor sporters die tot nu toe werden gesteund, is niet duidelijk. Een woordvoerster van Jumbo wilde dinsdag niet meer kwijt.

Jumbo is als sponsor heel actief in de sportwereld, met Verstappen als uithangbord. Jumbo sponsort onder meer een gecombineerde schaats- en wielerploeg (Jumbo-Visma), verschillende motorsportteams, voetbalclubs en ook biljarttoernooien.

Ook Jeffrey Herlings, meervoudig wereldkampioen motorcross uit Elsendorp, werd tien jaar door Jumbo gesponsord. In oktober afgelopen jaar kondigde Herlings op Instagram zelf een nieuwe sponsor aan.

Onderzoek
Van Veen benadrukte dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers dat het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar Van Eerd zich niet op de Jumbo zelf richt. De Jumbo liet een onafhankelijk onderzoek doen naar de sponsoractiviteiten. Dat is inmiddels afgerond en er zijn volgens Jumbo geen strafbare feiten of onregelmatigheden naar voren gekomen.

LEES OOK: Jumbo boekt recordomzet, maar experts zijn totaal niet onder de indruk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.