Lenny Kuhr uit songfestivalconcert geknipt: 'Volgende keer ben ik er niet'

5 januari 2023 om 12:01 • Aangepast 2 april om 13:05
nl
"De volgende keer dat ik weer gevraagd word om op te treden bij een groot songfestivalliedjesprogramma ben ik er niet bij", reageert zangeres en songfestivalwinnaar Lenny Kuhr uit Nederwetten. De zangeres bleek woensdag uit de tv-registratie Het Grote Songfestivalfeest geknipt te zijn. Kuhr was daar verbolgen over omdat ze van niks wist.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"Ik zat zelf niet klaar voor de buis om te kijken. Ik was bezig met het schrijven van een nieuw lied. Ik werd er door fans die mij misten op geattendeerd", reageert de Eindhovense artieste donderdag.

"Ik werd onder druk gezet dat ik niet mocht ontbreken."

"Het werd vooraf door AVROTROS heel belangrijk gemaakt dat ik bij het concert aanwezig moest zijn", vertelt de zangeres. "Ik mocht als songfestivalwinnaar zeker niet ontbreken tussen alle andere songfestivalwinnaars. Ik heb een heel leuk optreden gehad en het publiek was heel enthousiast, maar ik werd vooraf wel onder druk gezet om op te draven. Dat maakt het wat zuur dat ik dan vervolgens niet te zien ben."

Die irritatie werd bij de zangeres vergroot, doordat niemand de moeite had genomen om haar te vertellen dat ze de uitzending niet had gehaald. "Ik snap dat er allerlei redenen kunnen zijn om een artiest eruit te knippen, maar laat dat dan even weten. Dat is een kwestie van respect en fatsoen."

"Ik laat me niet meer verleiden door de woorden dat ik 'onmisbaar' ben."

Dat er vervolgens verschillende versies circuleren over wie verantwoordelijk is voor de eindmontage zorgt ervoor dat de irritatie in huize Kuhr blijft hangen. Kuhr is door AVROTROS verteld dat het productiebedrijf verantwoordelijk is voor de eindmontage en voor het contact met de muzikanten.

Tegen het ANP vertelde een woordvoerder van de omroep een andere versie, namelijk dat Lenny Kuhr in het verleden vaker te zien is geweest in hun songfestivalliedjesuitzending en dat het voor de afwisseling beter was dat er dit keer andere artiesten te zien zouden zijn.

Ondertussen wacht Lenny Kuhr nog af wat de verklaring is van de productiemaatschappij die haar schrapte uit de uitzending. "Het zou best kunnen dat die weer verwijst naar AVROTROS. Ik ga er verder geen energie meer aan verspillen. Ik weet alleen dat ik me een volgende keer niet meer onder druk laat zetten. Het argument dat ik niet gemist kan worden, is bij deze waardeloos."

LEES OOK: Lenny Kuhr boos dat ze uit songfestivalconcert is geknipt: 'Respectloos'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.