Man die Helmonder doodreed drie maanden langer in voorarrest

6 januari 2023 om 10:46 • Aangepast 16 januari 2023 om 16:09
nl
Het voorarrest van de 28-jarige Hagenaar die is opgepakt voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Rotterdam, is met negentig dagen verlengd. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. Bij de frontale botsing kwamen een man (36) uit Helmond, zijn partner (35) uit Spijkenisse en haar 7-jarige dochter om het leven.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Behalve het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk wordt de man ook verdacht voor het rijden onder invloed.

Vergeefse poging
Het ongeluk gebeurde maandagochtend 26 december vorig jaar op de Groene Kruisweg ter hoogte van de snelweg A15 bij de afrit Charlois, bij Rotterdam. Twee auto's botsten op elkaar. Het gezin zat in één auto, de verdachte in de andere. De vrouw en het kind overleden direct. Hulpdiensten hebben vergeefs geprobeerd de Helmonder te reanimeren.

Uit het onderzoek blijkt tot nu toe volgens het Openbaar Ministerie dat de Hagenaar met hoge snelheid door rood reed en onder invloed van alcohol was. Hij botste daarna op de auto waar het gezin in zat. De verdachte zal binnen de termijn van negentig dagen voor de rechtbank moeten verschijnen.

Veel geld opgehaald
Familieleden van het omgekomen gezin begonnen na het ongeluk een doneeractie. Die actie bracht bijna 50.000 euro's op voor het gezin dat geen uitvaartverzekering had.

Op de site van Rijnmond komt Karin Mulder aan het woord. Zij is schoonfamilie van het omgekomen gezin en begon de geldinzamelingsactie: "We besloten de crowdfunding nog even door te laten lopen. We hoopten een klein bedrag over te houden om straks de advocaatkosten te kunnen betalen. Na aftrek van kosten bleef er 41.000 euro van het opgehaalde geld over. "De nabestaanden zijn heel verdrietig en heel somber. Maar ze zijn ook heel dankbaa, omdat we zoveel geld hebben mogen ophalen", zegt Mulder.

Drukbezocht afscheid
Rijnmond meldt ook dat naar schatting zeshonderd mensen deze vrijdag afscheid hebben genomen van de drie slachtoffers. Dit gebeurde in Crematorium Spijkenisse. Onder de opzwepende klanken van een brassband werden hun drie kisten aan het einde van de uitvaartdienst op een rijdende baar geplaatst. Door een erehaag werden Rinold, Michelle en Rinaigela naar hun laatste rustplaats op begraafplaats De Ommering gereden.

Het afscheid werd enorm druk bezocht (foto: Rijnmond).
Het afscheid werd enorm druk bezocht (foto: Rijnmond).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!