Trainerswissels brengen alleen Helmond Sport niet de volle buit

6 januari 2023 om 22:08 • Aangepast 16 januari 2023 om 16:19
Van de vier Brabantse clubs in de Keuken Kampioen Divisie die onlangs een nieuwe trainer aanstelden, heeft alleen Helmond Sport bij de hervatting van de competitie punten laten liggen. In Venlo bleef de ploeg van nieuwkomer Bob Peeters tegen VVV steken op een overigens verdienstelijk 1-1 gelijkspel.
Profielfoto van Hans Janssen

NAC Breda, Willem II en TOP Oss pakten wel de volle buit. Op eigen veld werden respectievelijk Jong PSV (2-1), Roda JC (1-0) en Telstar (2-1) geklopt.

Het enige doelpunt in het Koning Willem II Stadion in Tilburg was direct de allereerste officiële treffer in de Keuken Kampioen Divisie van dit jaar. De maker heette Elton Kabangu. Hij scoorde al in de 1e minuut. Ook Jason van Duiven was er snel bij. De aanvaller van Jong PSV brak de ban in de uitwedstrijd tegen NAC, maar dat was níet genoeg voor de volle buit.

Willem II - Roda JC 1-0
Bij de thuisclub begon Reinier Robbemond voor de tweede keer in zijn trainerscarrière als hoofdcoach. De opvolger van de weggestuurde Kevin Hofland kende een droomstart door de rappe 1-0 van Kabangu. Hierbij zou het blijven.

NAC Breda - Jong PSV 2-1
Bij NAC zat Ton Lokhoff op de bank. Robert Molenaar, waarmee de club het seizoen nog ambitieus was begonnen, werd wegens teleurstellende resultaten weggestuurd. Van Duiven had geen boodschap aan de trainerswissel. Hij was dus al heel snel succesvol door van dichtbij toe te slaan. Nog geen twee minuten later maakte Odysseus Velanas gelijk. Jort van der Sande zorgde ervoor dat de thuisclub met een 2-1 voorsprong aan de thee kon beginnen. Dat was tevens de eindstand.

Een opsteker voor NAC, dat dinsdag voor het toernooi om de KNVB Beker aantreedt tegen FC Eindhoven.

TOP Oss - Telstar 2-1
Clubicoon Marcel van der Sloot, die de bij TOP ontslagen Kristof Aelbrecht vervangt, kende een hoopgevend begin. Met dank aan Glynor Plet die in de 10e minuut een eigen doelpunt maakte. Binnen het half uur had Christos Giousis het evenwicht echter hersteld: 1-1. Het was vervolgens aan een wereldredding van TOP-keeper Thijs Jansen te danken dat Plet voor Telstar zou scoren. De geweldige volley van de Velsense aanvaller werd door Jansen knap uit het doel gehouden.

Zo leek het 1-1 te blijven in Oss. Middenvelder Rick Dekker dacht daar anders over en werd in de 88e minuut ‘matchwinner’ door de 2-1 aan te laten tekenen.

FC Den Bosch - Jong Utrecht 1-4
FC Den Bosch pakte in de eerste helft van het duel met Jong FC Utrecht alleen gele kaarten: voor Steven van der Heijden en Evangelos Patoulidis. Het was alleen Jong FC Utrecht dat scoorde. Julliani Eersteling maakte dat doelpunt in de 25e minuut.

Uiteindelijk werd het 1-4 door Utrechtse treffers van Derensili Sanches Fernandes (2) en Mees Rijks. Joey Konings redde de eer voor de thuisclub.

De Bosschenaren kunnen zich nu gaan richten op de bekerontmoeting van komende woensdag, weer in de Vliert, met landskampioen Ajax.

VVV-Venlo - Helmond Sport 1-1
Door een blunder van keeper Mike Havekotte kwam Helmond Sport op achterstand bij VVV-Venlo. Een schot van Nick Venema (31.) was hem te machtig. De Helmondse ploeg, voor het eerst onder leiding van de Belg Bob Peeters slaagde er geruime tijd niet in het tij te keren. Kansen waren er wel, maar die waren aan de nummer 17 van de ranglijst vooralsnog niet besteed. Tot de 69e minuut. Toen wist Bram van Vlerken na een aanval over heel veel schijven te scoren.

Smet op de 1-1 voor Helmond Sport was de totaal onnodige rode kaart die Arno Van Kellegom in de 87e minuut incasseerde na een forse overtreding op het middenveld.

Jong Ajax - FC Eindhoven 1-1
Op De Toekomst duurde het best lang voordat het eerste doelpunt kon worden genoteerd. Het kwam, even na rust, van de voet van Evan Rottier. Dat betekende de 0-1 voor FC Eindhoven. Een kwartier voor tijd had Jasper Dahlhaus de wedstrijd kunnen beslissen, maar het lukte hem niet Charlie Setford, de keeper van Jong Ajax, in de korte hoek te verschalken. Het kwam FC Eindhoven duur te staan want Jaydon Banel maakte in de 86e minuut gelijk.