Dader moord op Tim (15) overgeplaatst, familie vermoorde jongen opgelucht

10 januari 2023 om 17:22 • Aangepast 19 januari 2023 om 15:19
nl
De 17-jarige jongen uit Steenbergen die net als zijn 16-jarige broer vastzit voor de moord op Tim van der Steen (15) uit Middelburg, wordt overgeplaatst naar een andere gevangenis. Dat meldt Omroep Zeeland. De 17-jarige zit nu in de gevangenis in Middelburg.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De overplaatsing is anderhalve week geleden aangevraagd door de familie van de vermoorde Tim. Volgens Omroep Zeeland ervoer de familie het als traumatisch dat de dader op vijfhonderd meter afstand van het ouderlijk huis van Tim verblijft.

'Standaardprocedure'
Het ministerie van Justitie en Veiligheid stelt echter dat dat niet de reden is voor de overplaatsing. Het zou gaan om standaardprocedure. "De betrokkene zat vast in Middelburg. Nu hij is veroordeeld wordt bepaald waar hij zijn straf uit gaat zitten en dat zal ergens anders zijn", laat een woordvoerder van het ministerie weten aan Omroep Zeeland.

Eerder stelde het ministerie dat het bewust beleid is om de 17-jarige, die als volwassene is berecht, in Middelburg te plaatsen, omdat zijn sociale netwerk zich daar bevindt.

Ysanne Bennebroek, de moeder van Tim, laat weten opgelucht te zijn door het besluit. "De reden van overplaatsing is voor ons niet belangrijk. Het doel is bereikt."

Meerdere keren met mes gestoken
De 15-jarige Tim van der Steen kwam een jaar geleden om het leven bij een steekpartij in de wijk Dauwendaele in Middelburg. Hijwerd meerdere keren met een mes gestoken en overleed drie dagen later in een ziekenhuis.

Bij de uitspraak, half november, werd duidelijk dat Tim om het leven is gekomen door zeventien steek- en snijwonden. De steekpartij ging over een schuld van 50 euro die het slachtoffer had openstaan bij de broers.

De oudste broer kreeg twee jaar celstraf en tbs met dwangverpleging, de jongste moet van de rechter één jaar de cel in. Het OM is in hoger beroep gegaan tegen de straf van de oudere broer.

LEES OOK: Moord op 15-jarige Tim: OM in beroep tegen straf oudste broer

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!