Moord op 15-jarige Tim: OM in beroep tegen straf oudste broer

29 november 2022 om 16:54 • Aangepast 7 december 2022 om 12:11
nl
Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de straf van de oudste (17) van twee broers uit Steenbergen voor de moord op de 15-jarige Tim van der Steen. Tegen de straf van zijn jongere broer (16) kan het OM niet in beroep, omdat hij al de maximale straf heeft gekregen.
Profielfoto van Omroep Zeeland
Geschreven door
Omroep Zeeland

Het OM heeft dinsdag vast gemeld in beroep te gaan. Volgens de wet moet dat binnen een bepaalde termijn bepaald worden, zo meldt Omroep Zeeland. De officieren gaan het vonnis wel nog nader bestuderen en bespreken de zaak komende tijd. Dan wordt de strafeis bepaald.

De oudste broer kreeg in eerste instantie twee jaar celstraf en tbs met dwangverpleging, de jongste moet van de rechter één jaar de cel in. Hij kreeg ook jeugd-tbs opgelegd. De straf voor de oudere broer is fors lager dan de twaalf jaar cel en tbs die aanvankelijk door het OM werd geëist.

Meerdere keren met mes gestoken
De 15-jarige Tim van der Steen kwam in januari om het leven bij een steekpartij in de wijk Dauwendaele in Middelburg. Tim werd meerdere keren met een mes gestoken. Hij overleed drie dagen later in het ziekenhuis.

Bij de uitspraak twee weken geleden werd duidelijk dat Tim om het leven is gekomen door zeventien steek- en snijwonden. De steekpartij ging over een schuld die Tim had openstaan bij de broers van vijftig euro. De jongste verdachte was al twee maanden bezig met het idee om Tim te vermoorden.

LEES OOK:

Moord op 15-jarige Tim: tienerbroers uit Steenbergen gaan de cel in

Moord op 15-jarige Tim: OM wil Steenbergenaar als volwassene berechten

Moord op 15-jarige Tim: verdachte broers blijven nog tot oktober vast

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.