Liveblog

112-nieuws: shovel in de sloot • man stapt dronken achter het stuur

13 januari 2023 om 16:40 • Aangepast 20 januari 2023 om 17:20
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.47

Bestuurder rijdt veel te hard

Op de Bredaseweg in Etten-Leur heeft een bestuurder veel te hard gereden. Volgens een wijkagent reed de bestuurder 96 kilometer per uur, terwijl de maximumsnelheid daar 50 kilometer per uur is. "Er is een zijweg, er steken mensen over naar de bushaltes (ja dat mag!), het is nat en het overige verkeer rijdt wel rond de 50", schrijft de wijkagent.

20.04

Getuigen gezocht steekpartij Boxmeer

De politie zoekt getuigen van een steekpartij in een huis aan de Leeuwerik in Boxmeer. Daarbij raakte afgelopen nacht de bewoner, 58-jarige man, gewond. Hij ligt gewond in het ziekenhuis en is aanspreekbaar. Wat er die nacht is gebeurd, is nog onduidelijk.

19.17

Snorfietser onder invloed van drugs

De politie zag vanochtend een 36-jarige man uit Den Bosch op een snorfiets rijden zonder helm. Hij had zijn telefoon in zijn hand en zijn snorfiets had geen kentekenplaat. Toen de man de politie zag, probeerde hij nog te vluchten. Zonder succes. Na een speekseltest van de politie bleek dat hij onder invloed van drugs was. Zijn rijbewijs was afgelopen maandag al in beslag genomen, omdat hij toen een bloedproef weigerde. De man is aangehouden en na verhoor weer vrijgelaten.

16.35

Man rijdt dronken en zonder rijbewijs

Een man is door de politie in Breda betrapt op dronken rijden. Hij blies 1405 ug/l, wat betekent dat hij ruim zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol ophad. "Een beschamende highscore", schrijft de politie. De man had ook geen rijbewijs.

Wachten op privacy instellingen...
15.51

Drugsdealer opgepakt

De politie heeft in Roosendaal een 27-jarige drugsdealer opgepakt. Gisteravond zagen agenten een auto met zeventig kilometer per uur over de snelweg rijden. Ze besloten de bestuurder te controleren. De bestuurder stopte op de Willem Dreesweg en sprak met agenten af om een stukje verderop zijn auto te parkeren. Hij reed een klein stukje verder, gooide iets uit en raam en ging er met hoge snelheid vandoor.

De politie pakten het pakketje op en volgenden de bestuurder. Op de Luciadonk arresteerden ze de man. Bij het fouilleren vonden ze gripzakjes met drugs. In het pakketje dat hij uit het raam gooide, bleek cocaïne te zitten. Alle drugs is in beslag genomen.

15.04

Shovel in de sloot

Aan de Lithoijense Dijk in Lithoijen is een shovel in de sloot beland. De chauffeur zou naar eigen zeggen hebben moeten uitwijken voor een ambulance. Hij reed daarbij een drassige berm in en gleed zo de sloot in. Er vielen geen gewonden.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
14.57

Schrik na ongeval Den Bosch

Lianne en Pieter uit Den Bosch zijn donderdagnacht flink geschrokken. Rond half drie raakte een auto voor hun appartementencomplex aan de Vlijmenseweg van de weg, raakte een mast en belandde in het water. Een van de inzittenden overleed, de andere ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De auto schoot rechtdoor en belandde in het water.
De auto schoot rechtdoor en belandde in het water.
12.25

Oudere man rijdt BOA met opzet aan in Tilburg

Een automobilist heeft donderdag opzettelijk een Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar (BOA) aangereden op het parkeerterrein van winkelcentrum Wagnerplein in Tilburg. Daarna ging de bestuurder, een man van tussen de 60 en 70 jaar oud, er vandoor.

LEES OOK: BOA opzettelijk aangereden door oudere man in Tilburg

02.45

Man gewond door steekpartij in Boxmeer

Een man is afgelopen nacht kort na halfdrie gewond geraakt bij een steekpartij in een huis aan de Leeuwerik in Boxmeer. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, liet de politie weten. Wat er aan de steekpartij vooraf is gegaan, is niet duidelijk. De politie doet onderzoek.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
02.30

Dode (31) en zwaargewonde (35) bij ongeluk in Den Bosch

Bij een auto-ongeluk op de Vlijmenseweg in Den Bosch is donderdagnacht een 31-jarige man uit het Zuid-Hollandse Krimpen aan de Lek om het leven gekomen. Een 35-jarige man uit Den Bosch is zwaargewond naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis gebracht.

LEES OOK:
Dode en zwaargewonde bij ongeluk in Den Bosch, auto belandt in het water

Foto: Jurgen Versteeg/SQ-Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ-Vision
00.30

Automobilist komt er met een nat pak vanaf

Een automobilist is afgelopen nacht rond half één van de Middeldijkdreef in Tilburg geraakt en is met zijn auto in het water beland. De man was vermoedelijk de controle over het stuur kwijtgeraakt. De bestuurder kon zelf uit de auto klimmen en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurder hield aan het ongeluk alleen een nat pak over.

Foto: Jack Brekelmans/SQ-Vision
Foto: Jack Brekelmans/SQ-Vision
23.45

Botsing tussen twee auto's in Helmond

Op de Varenschut in Helmond zijn gisteravond kort voor middernacht twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Een van auto's raakte na de botsing ook nog een reclamezuil. Beide bestuuurders zijn onderzocht door het ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Harrie Grijseels/SQ-Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ-Vision
23.00

Auto belandt in het water, bestuurder spoorloos

Aan Krommeweg in Steenbergen is gisteravond rond elf uur een auto in het water aangetroffen. Hulpdiensten hebben nog gezocht naar eventuele inzittenden, maar er werd niemand aangetroffen.

Foto: Christian Traets/SQ-Vision
Foto: Christian Traets/SQ-Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!