Video

Spookrijders waren op de vlucht voor de politie na schietpartij

16 januari 2023 om 13:17 • Aangepast 24 januari 2023 om 11:52
nl
De spookrijder, die zondagavond op de A16 om het leven kwam, was op de vlucht voor de politie na een schietpartij in Roosendaal. De man van 33 uit Tilburg ging ervanuit Roosendaal met hoge snelheid vandoor richting Breda.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Ter hoogte van Prinsenbeek nam hij de afslag en reed meteen weer terug de A16 op. Toen hij de snelweg weer opreed, draaide hij en reed vervolgens met hoge snelheid tegen het verkeer in. De politie die bij de afslag stond te posten, besloot de auto niet te achtervolgen. Na een paar honderd meter knalde de Tilburger op een tegemoetkomende auto. De 54-jarige bestuurder van die auto kwam daarbij om het leven. Ook een medepassagier van 17 jaar van de vluchtauto kwam om. In de vluchtauto zat ook nog een man van 19 uit Drunen. Die raakte zwaargewond.

Achtervolging
De inzittenden van de spookrijdende auto waren op de vlucht na een schietpartij een kwartier eerder aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Een 19-jarige Roosendaler raakte bij die schietpartij gewond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens buurtbewoners stond de Seat al een tijdje in de Burgerhoutsestraat en ging deze er na de schietpartij snel vandoor.

Toen een auto die voldeed aan het signalement dat was doorgegeven een politie-eenheid op de A58 tussen Roosendaal en Breda voorbijreed, gingen die er achteraan. Maar ze verloren het voertuig, dat met gedoofde lichten en hoge snelheid reed, al snel uit het zicht.

Daarna zag een andere politie-eenheid het voertuig op de A58 richting Breda. Maar vanwege de hoge snelheid kwamen ook zij niet in de buurt. Kort daarna zagen postende politiemensen hoe de vluchtauto keerde bij Prinsenbeek en weer terug de snelweg opreed. Onderaan de afrit besloot de bestuurder tegen het verkeer in te gaan rijden. De politie besloot de mannen niet achterna te gaan. Een paar honderd meter verderop knalde de Seat op een auto die hen tegemoet reed.

Vuurwapen gevonden
In de auto werd na de aanrijding een vuurwapen gevonden. De man van 19 wordt verdacht van de schietpartij.

In de auto waar de spookrijder op knalde zat een 54-jarige man uit Rotterdam achter het stuur. Hij kwam daarbij om het leven. Twee andere inzittenden van deze Opel Agila, een moeder en haar dochter (51 en 14 jaar) uit Antwerpen raakten gewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De hond die in de auto zat overleefde de botsing niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!