Video

Vluchtende spookrijders: 'Hun auto stond al een tijdje in de straat'

16 januari 2023 om 18:59 • Aangepast 24 januari 2023 om 12:14
nl
De Seat die betrokken was bij het fatale ongeluk op de A16 bij Prinsenbeek stond zondagavond al enige tijd in de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Dat zeggen buurtbewoners. De auto ging er na een schietpartij met hoge snelheid vandoor. Buurtbewoners weten te vertellen dat er op de parkeerplaats regelmatig drugs worden gedeald.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Op camerabeelden die naar Omroep Brabant zijn gestuurd, is te horen dat er twee schoten worden gelost. Ook wordt er over en weer geschreeuwd en is een blaffende hond te horen. Op het eind van het filmpje rijdt een auto, vermoedelijk de Seat, met hoge snelheid de straat uit.

Aan die vlucht ging een schietpartij vooraf waarbij een 19-jarige Roosendaler gewond is geraakt. De inzittenden van de auto reden vanuit Roosendaal met hoge snelheid in de richting van Breda. En met gedoofde lichten.

Tegen het verkeer in
Op de A16 bij Prinsenbeek nam de auto de afslag en reed meteen weer terug de A16 op. Toen hij de snelweg weer opreed, draaide hij en reed vervolgens met hoge snelheid tegen het verkeer in. Vervolgens gebeurde de fatale botsing waarbij drie mensen om het leven kwamen.

In de spookrijdende auto kwamen twee van van de drie inzittenden om het leven. Het gaat om een 33-jarige Tilburger, die de auto bestuurde en een 17-jarige jongen uit Harreveld in Gelderland. Een derde man van 19 uit Drunen raakte zwaargewond. In de auto werd een wapen gevonden. De man uit Drunen is aangehouden.

De bestuurder van de andere auto, een 54-jarige man uit Rotterdam, kwam eveneens om het leven. Twee andere inzittenden van die auto, een vrouw en een meisje uit Antwerpen, raakten gewond.

LEES OOK:

Spookrijders waren op de vlucht voor de politie na schietpartij

Man beschoten op straat, politie zoekt in omgeving naar schutter

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Ravage op A16 na ongeval met spookrijder (foto: Perry Roovers / SQ Vision).
Ravage op A16 na ongeval met spookrijder (foto: Perry Roovers / SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!