Liveblog

112-nieuws: 27.000 euro aan schulden geïnd • auto rijdt sloot in

17 januari 2023 om 20:40 • Aangepast 26 januari 2023 om 13:20
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

20.37

27.000 euro aan schulden geïnd

Bij een controle op de N65 bij Vught heeft de Belastingdienst voor 27.000 euro aan openstaande schulden geïnd. Daarnaast deelde de politie veertien verbalen uit, onder meer voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs, overbelading, snelheid en het hebben van getinte ramen.

19.47

Auto rijdt water in

Een automobilist is eerder op de avond in het water beland op de Touwslagerij in Zevenbergen. De brandweer rukte met meerdere wagens uit toen de melding binnenkwam. Volgens een omstander is de bestuurder met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.49

Auto en garage branden uit

Aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel is brand uitgebroken in een elektrische auto in een garage naast een huis. Zowel van de auto als de garage is weinig over. Extra pijnlijk: de 93-jarige bewoner van het huis stond op het punt de auto te verkopen.

LEES OOK: Auto en garage branden uit: bewoner (93) stond op punt auto te verkopen

16.16

Auto rijdt sloot in van A27 bij Breda

Op A27 bij Breda Noord is vanmiddag een auto van de weg geraakt. De auto ramde daarna een verkeersbord en eindigde uiteindelijk in de sloot. De bestuurder zou volgens omstanders na een blaastest door de politie meegenomen zijn.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
15.50

Mishandeling door gewapende mannen

Een man is vanochtend mishandeld door twee mannen in Almkerk. De twee mannen renden aan de Midgraaf een gebouw binnen om daar een man te mishandelen. Ook dreigden zij met vuurwapen of met iets dat op een vuurwapen leek. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat hij precies mankeert is nog onduidelijk.

De mannen zijn daarna gevlucht, vermoedelijk met de auto. De politie is een onderzoek gestart. “We zijn op zoek naar getuigen en camerabeelden van het incident en de tijd ervoor en erna. We zijn ook op zoek naar mensen die mogelijk meer van de achtergrond weten van dit incident”, aldus de politie.

15.00

Aanhoudingen na steekpartij

De politie heeft een 18-jarige man en twee jongens van 15 en 16 jaar uit Den Bosch aangehouden. Zij zouden maandagavond betrokken zijn geweest bij een steekpartij op een veldje aan de Orthensedonk in hun woonplaats. Daarbij raakten een jongen uit Rosmalen (16) en een man uit Den Bosch (19) gewond. Zij werden in het ziekenhuis behandeld.

Volgens de politie ontstond er waarschijnlijk een opstootje, nadat er een steen werd gegooid tegen het raam van een huis, waar op dat moment beide slachtoffers binnen waren. Toen zij naar buiten gingen om verhaal te halen, escaleerde het.

14.39

Minder treinen Utrecht - Den Bosch

Een defecte trein zorgt voor problemen op het spoor tussen Utrecht en Den Bosch. Tussen Utrecht en Geldermalsen rijden tijdelijk geen treinen. De NS verwacht dat de problemen rond kwart over drie vanmiddag verholpen zijn.

13.07

Hennepkwekerij in schuur ontdekt

De politie heeft in een schuur aan de Turfweg in Veldhoven een hennepplantage gevonden in een schuur. De plantage was weggewerkt achter een getimmerde muur.

De plantage was verdeeld in twee hokken: in het ene hok werden de plantjes gestekt, in het andere hok lieten de kwekers de hennep groeien. In de plantage stonden zo'n 1600 planten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.34

A58 weer vrij

Na het ongeluk tussen meerdere vrachtwagens, is de A58 naar Eindhoven weer vrij. Door het ongeluk waren twee rijstroken een tijdlang afgesloten. Een van de vrachtwagens vervoerde een licht ontvlambare stof. Daardoor moest de brandweer eerst controleren of de situatie veilig was.

11.51

Auto's botsen in Breda

Twee auto's zijn op elkaar gebotst op de Ambachtenlaan in Breda. Een van de inzittenden raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto is ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee. De auto's zijn weggesleept.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
10.37

Ongeluk met vrachtwagens op A58

Op de A58 richting Eindhoven zijn twee vrachtwagens op elkaar gebotst. De schade viel mee, maar omdat een van de wagens een licht ontvlambare stof vervoert, moet de brandweer eerst controleren of de situatie veilig is. Inmiddels heeft de brandweer toestemming gegeven om de vrachtwagens van de weg te halen.

Door het ongeluk zijn twee rijstroken afgesloten. De vertraging loopt daardoor op tot zeker drie kwartier. De ANWB raadt verkeer aan om te rijden via de A65 en A2.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
08.52

Bewoners betrappen inbreker

Bewoners van een huis aan de Putseweg in Ossendrecht hebben maandagavond een man betrapt die wilde inbreken. Rond half tien zagen ze hoe de man probeerde een raam te vernielen om het huis binnen te komen. De bewoners waarschuwden de politie en konden de 22-jarige man uit Ossendrecht oppakken.

08.42

Bredanaar na korte achtervolging opgepakt

Een 24-jarige man uit Breda is gisteravond rond tien uur opgepakt na een korte achtervolging vanaf de Midden-Brabantweg. Daarna stapte hij uit de auto op de Mascagnihof in Tilburg en ging hij te voet verder.

De man werd opgepakt voor rijden zonder rijbewijs, roekeloos rijden en het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen, laat de politie weten.

08.38

Drukke spits, maar niet per se door gladheid

Het is vanochtend een vrij drukke ochtendspits, aldus de ANWB. Rond acht uur stond er in heel Nederland zo'n 700 kilometer file. De drukte op de weg komt niet per se door de voorspelde gladheid, zegt een woordvoerder van de ANWB. "Het is op dinsdagen en donderdagen vooral druk op de weg omdat veel mensen op die dagen naar kantoor gaan."

In Brabant is het onder meer druk op de A50 van Oss richting Eindhoven. Door een ongeluk is de rechterrijstrook dicht, waardoor weggebruikers rekening moeten houden met drie kwartier vertraging. Op de A2 tussen Nederweert en knooppunt Leenderheide hebben weggebruikers ook zo'n drie kwartier vertraging.

08.23

Man gewond na botsing tegen boom

Een man is gewond geraakt, toen hij iets na zeven uur in volle snelheid met zijn auto op een boom botste. Dat gebeurde op de Gemondseweg in Sint-Michielsgestel. Door de klap raakte hij bekneld. De brandweer heeft hem uiteindelijk bevrijd. Ook landde er een traumahelikopter. De man is gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar zou wel aanspreekbaar zijn.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
08.17

Geweldsincident in Almkerk

De politie is in de buurt van Almkerk op zoek naar twee mannen. Die zouden na 'een geweldsincident' aan de Midgraaf zijn gevlucht. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het nog onduidelijk is wat er precies is gebeurd en roept eventuele getuigen op zich te melden.

Wachten op privacy instellingen...
08.11

Rijstrook dicht op A50

Na een ongeluk met meerdere auto's is op de A50 richting Eindhoven een rijstrook afgesloten bij knooppunt Ekkersweijer. Je staat daar zeker een half uur in de file.

Wachten op privacy instellingen...
07.35

Ongeluk op de A4

Na een ongeluk op de A4 van Antwerpen naar Bergen op Zoom, sta je tussen knooppunt Markiezaat en Bergen op Zoom-Zuid in de file. De vertraging loopt daar op tot een klein half uur.

07.33

Gat in de weg zorgt voor problemen

Op de A2 van Den Bosch naar Utrecht, zorgt een gat in het wegdek voor de nodige vertraging. Tussen afrit Veghel en Beesd is daar de rechterrijstrook dicht. Verkeer moet rekening houden met een langere reistijd van zeker 40 minuten. Rijkswaterstaat laat weten dat de schade pas na de avondspits zal worden hersteld. Tot die tijd zal de rijstrook afgesloten blijven.

Wachten op privacy instellingen...
04.14

Waarschuwing voor gladheid

Het KNMI waarschuwt voor gladheid op de weg. Tot vanochtend tien uur geldt code geel. Met name op bruggen en viaducten kan plaatselijk gladheid ontstaan door bevriezing van natte weggedeelten.

Wachten op privacy instellingen...
22.43

Mannen laten pony achter op terras

Twee straalbezopen mannen van 30 en 44 jaar hebben maandagavond een pony op een terras in het centrum van Den Bosch vastgeknoopt en achtergelaten. Hoe ze aan de pony kwamen, is nog een raadsel. "De mannen konden geen zinnig antwoord geven over waar het dier vandaan kwam", vertelde Ans van Kollenburg van de dierenambulance.

LEES OOK: Straalbezopen mannen laten pony achter op terras midden in Den Bosch

Foto: Dierenambulance Den Bosch.
Foto: Dierenambulance Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!