Liveblog

112-nieuws: schoorsteenbrand in Vlijmen • brand Roosendaal onder controle

18 januari 2023 om 13:14 • Aangepast 26 januari 2023 om 13:36
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

21.15

Brand in huis Roosendaal is onder controle

In de Vughtstraat in Roosendaal heeft woensdagavond een uitslaande brand gewoed. Het vuur brak uit rond kwart voor acht. Vanwege de ligging van het oude pand dichtbij de binnenstad werd de brand uit voorzorg opgeschaald naar een grote brand. De brand woedde op de begane grond en op de eerste verdieping van het gebouw.

Rond halftien werd het sein brand meester gegeven. Bij de brand is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is niet bekend.

LEES OOK: Uitslaande brand in huis in de binnenstad van Roosendaal

Foto: Christian Traets/SQ-Vision
Foto: Christian Traets/SQ-Vision

17.00

Schoorsteenbrand in Vlijmen

In een huis aan de Meliestraat in Vlijmen is vanmiddag een schoorsteen in brand gevlogen. Bij de brand kwam veel rook vrij. Brandweerlui hebben de schoorsteen schoongeveegd. De Meliestraat is tussen het Meliepark en de Molenhoek afgesloten voor het verkeer.

Foto: Sander van Gils/SQ-Vision
Foto: Sander van Gils/SQ-Vision
16.45

Vliegtuig met verhitte remmen op Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport is vanmiddag een vliegtuig geland waarvan de remmen tijdens het landen oververhit waren geraakt. De brandweer van de luchthaven heeft inmiddels de de remmen afgekoeld. De extra opgeroepen eenheden van de brandweer zijn weer terug naar de kazerne.

15.30

Bestuurder zonder rijbewijs, auto in beslag genomen

Van een 38-jarige automobilist uit Den Bosch is gisteravond zijn auto in beslag genomen. De man was door de politie langs de kant van de weg gezet omdat een van zijn koplampen defect was. Bij de controle bleek dat hij geen rijbewijs had. Daar had de bestuurder overigens al twee keer een proces-verbaal gekregen. Daarop werd zijn auto in beslag genomen. De bestuurder moest met de taxi naar huis.

14.55

Bakjes yoghurt zorgen voor file op de A16

Wil je van Breda naar Rotterdam dan moet je vanmiddag tussen knooppunt Klaverpolder en Hendrik-Ido-ambacht rekening houden met forse vertraging. Er staat een file van zo'n tien kilometer. Dit levert een vertraging op van meer dan veertig minuten, zo meldt de ANWB. De file wordt veroorzaakt door bakjes yoghurt op de weg. Verloren lading van een vrachtwagen bij Zwijndrecht. Drie rijstroken zijn dicht. "Zuur", geeft Rijkswaterstaat aan.

Wachten op privacy instellingen...
14.00

Oudere vrouw gewond na beroving

Een oudere vrouw is vanochtend rond elf uur op de Dreef in Breda het slachtoffer geworden van een beroving. Twee mannen op een scooter reden de vrouw voorbij en rukten haar tas van haar schouder. De vrouw viel en raakte lichtgewond. Ze moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Het duo ging er na de beroving vandoor. Even later konden de verdachten, mannen van 39 en 55 jaar uit Breda, worden aangehouden toen een agent de twee herkende van camerabeelden.

13.10

Morgen 'pittige' dag op de weg verwacht

Door de landelijk afgekondigde stakingen in het streekvervoer en de weersverwachting kan het morgen 'pittig' worden op de weg. Dat verwacht de verkeersinformatiedienst van de ANWB. "De spits is op donderdagochtend altijd al druk. In combinatie met de staking en de weersomstandigheden kan het pittig worden", zegt een woordvoerder. "Mensen die weten van de staking zullen waarschijnlijk thuiswerken", verwacht de ANWB.

Een concrete verwachting van de drukte geven, is op dit moment lastig, omdat er in diverse regio's gestaakt wordt, maar de staking en de weersverwachting zijn 'ingrediënten die kunnen zorgen voor drukte', zegt de woordvoerder.

12.10

'Schrikbarend' veel gebruik van telefoons in het verkeer

Tijdens de actie 'Ogen op de weg' heeft de politie vorig jaar in onze provincie en in Zeeland een in haar woorden 'schrikbarend' aantal automobilisten betrapt die achter het stuur met hun telefoon in de weer waren. Het ging in totaal om meer dan 2200 automobilisten, zo maakte de politie vandaag bekend. Zij kregen allemaal een bekeuring. De controles werden uitgevoerd vanuit een touringcar op twintig verschillende actiedagen.

LEES OOK: 800.000 euro aan boetes voor appen achter het stuur: 'Schrikbarend veel'

Wachten op privacy instellingen...
11.45

Beroving in Breda

De politie is op zoek naar twee verdachten in verband met een beroving in Breda Princenhage. Er is een Burgernetmelding verspreid.

Wachten op privacy instellingen...
08.15

Vanaf middernacht code geel

Vanaf middernacht is onder meer in onze provincie code geel van kracht in verband met gladheid. Weerinstituut KNMI waarschuwt dat er na buien bevriezing kan optreden van natte weggedeelten. De gladheid verdwijnt morgenochtend rond 10.00 uur.

08.00

Elektrische fiets vliegt in brand

Bij een huis aan de Kapelstraat in Molenschot is vanochtend rond zeven uur een elektrische fiets in brand gevlogen. De gevel van het huis raakte door de brand beschadigd. De brandweer had het vuur heel snel onder controle. De rook is niet naar binnen geslagen.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
07.12

Ongeluk op A2

De linkerrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven was van kwart voor zes tot kwart over zeven dicht bij knooppunt Batadorp. Daar vonden bergingswerkzaamheden plaats na een ongeluk. De afsluiting leidde tot een zeven kilometer lange file vanaf Valkenswaard, goed voor veertig minuten vertraging. Verkeer kreeg het advies om te rijden via de parallelbaan, de randweg N2.

Wachten op privacy instellingen...
06.25

Waalwijker zonder rijbewijs betrapt achter stuur

Een 19-jarige man uit Waalwijk, die geen rijbewijs heeft, werd gisteren door de politie betrapt terwijl hij autoreed in de Professor Nolenslaan in Waalwijk. Hij kreeg een bekeuring. "Bij een volgende keer zal ook zijn auto afgepakt worden", waarschuwt de politie. Daarnaast werd een 36-jarige man uit Sprang-Capelle vlakbij de Midden-Brabantweg betrapt op autorijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal.

02.23

Autobrand in Helmond

Een auto is afgelopen nacht uitgebrand aan de Jan van Goyenlaan in Helmond. De auto's die voor en achter deze auto geparkeerd waren, liepen bij de brand ook schade op. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht. De auto die het ergst is beschadigd, was volgens een buurtbewoner 'nog bijna nieuw'. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

LEES OOK: Dany schrikt van autobrand voor zijn deur: 'Dacht dat huis in brand stond'

20.37

Voor 27.000 euro aan schulden geïnd

Bij een controle langs de N65 bij Vught heeft de Belastingdienst gisteren voor 27.000 euro aan openstaande schulden geïnd. Daarnaast deelde de politie veertien processen-verbaal uit. Onder meer vanwege het rijden ondanks een ingevorderd rijbewijs, overbelading, te hoge snelheid en een auto met getinte ramen.

18.51

Brand verwoest auto en garage

In een auto in een garage naast een huis aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel brak gisteravond brand uit. Zowel van de auto als de garage bleef weinig over. Extra pijnlijk: de 92-jarige bewoner van het huis stond op het punt de auto te verkopen.

LEES OOK: Garage en auto in vlammen op: bewoner (92) stond op punt auto te verkopen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!