Waar is hond Lady? Baasje looft 1500 euro uit voor gouden tip - Omroep Brabant

Waar is hond Lady? Baasje looft 1500 euro uit voor gouden tip

21 januari om 15:55 • Aangepast 23 januari om 09:02
nl
De familie Netten staat ermee op en gaat ermee naar bed. "Waar is onze hond Lady?" Die vraag houdt het gezin al drie weken bezig sinds Lady op oudejaarsdag verdween. Inmiddels is de gouden tip die naar Lady leidt 1500 euro waard.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"De afgelopen drie weken zijn gekmakend geweest", vertelt Veronique Netten. Voor Veronique is windhond Lady onderdeel van hun gezin met twee kinderen. "Lady is nu acht jaar en ik heb haar opgevangen sinds ze ruim vijf weken oud was."

"Ik kan al drie weken aan niks anders denken", vertelt Veronique. "Hoe zou het met haar zijn? Hoe redt ze zich in de sneeuw? Hoeveel kilo zou ze nog wegen? Ik maak mezelf helemaal gek met deze gedachten, maar kan er niet mee stoppen."

"Speurhonden hebben Lady geroken maar zijn uiteindelijk dit spoor verloren."

Ondertussen heeft het gezin op Facebook 1500 euro uitgeloofd voor de gouden tip. "We hebben de afgelopen weken veel reacties gekregen en dat is niet anders door dit geldbedrag", zegt Lady's baasje. "Er wordt veel getipt over een soortgelijke hond die gevonden is in Wervik en Lommel, maar dat is niet onze Lady. Lady is een teefje die andere honden zijn reutjes."

Lady is wel twee keer gezien. De eerste keer was in Bergen op Zoom. Afgelopen dinsdag werd ze nog gezien in Roosendaal. "Ze schijnt heel erg vermagerd te zijn. We hebben speurhonden het spoor in Roosendaal laten volgen. Die reageerden inderdaad op de Roosendaalse plek waar ze gezien was, maar raakten toch het spoor bijster."

Het zijn niet alleen tips die bij de familie binnenstromen. "We hebben ook heel veel haatberichten gekregen op sociale media en op onze telefoons, omdat die nummers op de flyers vermeld staan."

"Jullie verdienen geen hond wordt geschreven en we krijgen bedreigingen."

"Mensen vinden ons slechte hondenbezitters omdat Lady verdwenen is, nadat wij oudejaarsdag met de kinderen vuurwerk afstaken. Wij meenden juist Lady te beschermen in onze afgesloten tuin. We weten nog steeds niet hoe ze daaruit kon ontsnappen. "Als ik Lady vind, houd ik haar, want jullie verdienen haar niet', wordt er bijvoorbeeld geschreven, maar er zitten ook bedreigingen tussen."

De familie neemt de nare berichten maar ter kennisgeving aan. Ieder bericht kan ook positief nieuws zijn over Lady. "Ik heb speurhonden, flyers en zelfs een dierentolk ingezet om Lady te vinden. Zo'n dierentolk legt contact met Lady en ziet wat Lady ziet. Helaas allemaal zonder resultaat. Soms denk ik Lady te zien, maar is het een struik of boomstronk. Ik hoop dat de 1500 euro extra ogen oplevert die ons naar Lady brengt."

LEES OOK: Iedereen zoekt mee: hond Lady is vermist sinds oudejaarsdag

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone