PSV zonder spits Luuk de Jong naar FC Emmen

23 januari 2023 om 16:41 • Aangepast 31 januari 2023 om 15:27
nl
PSV mist dinsdagavond Luuk de Jong in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De spits en aanvoerder van de Eindhovense ploeg liep zaterdag tegen Vitesse (1-0) een hoofdwond op. Trainer Ruud van Nistelrooij zei een dag voor het duel met Emmen dat De Jong daardoor niet fit genoeg is om te spelen.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De spits moest zich tegen Vitesse na een half uur laten vervangen, na een botsing met Melle Meulensteen. De Jong had enkele minuten daarvoor een strafschop gemist. PSV won het duel dankzij een doelpunt kort na rust van Guus Til.

"Het is een pittige hoofdwond", zei Van Nistelrooij na afloop. "Het is goed gehecht. Ik heb niets gehoord over een hersenschudding. Als het hierbij blijft, lijkt het mee te vallen en is hij dinsdag hopelijk weer inzetbaar." Dat bleek echter niet haalbaar.

Improviseren
Door de afwezigheid van De Jong moet Van Nistelrooij voorin improviseren. Hij kan tegen Emmen ook nog niet beschikken over Fábio Silva, de 20-jarige Portugese spits die zaterdag al als toeschouwer op de tribunes van het Philips-stadion zat. PSV wil de aanvaller huren van Wolverhampton Wanderers, dat hem afgelopen zomer in principe voor een jaar uitleende aan Anderlecht. De verhuizing van Silva van Brussel naar Eindhoven is nog niet afgerond.

Van Nistelrooij zag afgelopen week met Noni Madueke weer een aanvaller vertrekken. De Engelsman stapte voor zo'n 40 miljoen euro over naar Chelsea. Enkele weken eerder verkocht PSV al Cody Gakpo voor ongeveer 50 miljoen euro aan Liverpool.

Derde plaats PSV
PSV staat halverwege de competitie op de derde plaats in de Eredivisie, met 3 punten achterstand op koploper Feyenoord.

LEES OOK:

PSV geen kampioen zonder vervanger voor Madueke, denkt René van de Kerkhof

Guus Til helpt PSV aan zege op Vitesse

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!