Liveblog

112-nieuws: auto op zijn kant • waarschuwing voor nepmail politie

25 januari om 14:55 • Aangepast 2 februari om 13:22
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.08

Automobilist zwaargewond bij botsing tegen boom

Een automobilist is woensdagavond rond kwart voor acht tegen een boom gereden op de N69 bij Borkel. De man raakte daardoor zwaargewond. Een Belgische traumateam verleende medische assistentie en het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg vervoerd.

LEES OOK: Automobilist zwaargewond nadat hij op boom botst op N69 bij Borkel

17.56

Auto op z'n zij in Den Bosch

Op de Oude Gestelseweg in Den Bosch is vanmiddag een auto op zijn zijkant op het wegdek beland. Er zaten meerdere mensen in de auto, maar er raakte niemand gewond. Eerder op de middag belandde ook al een auto op de A73 bij Rijkevoort op de kop.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
14.35

Auto belandt op zijn kop

Een auto is vanmiddag op de A73 bij Rijkevoort op zijn kop beland. Volgens onze 112-correspondent raakte de bestuurder bij het ongeluk, dat rond twee uur gebeurde, gewond aan zijn hand. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
14.30

Waarschuwing voor nepmail van de politie

De politie waarschuwt voor een mail die namens de politie verstuurd lijkt te zijn. Er zijn veel meldingen binnengekomen over deze mail. In het mailtje zitten een aantal hyperlinks. De politie gebruikt dat soort links nooit, geeft ze aan. Heb je zo'n mail ontvangen, gooi deze dan meteen weg en klik in elk geval niet op de linkjes, zo luidt het advies.

Wachten op privacy instellingen...
12.45

Vuurwapens gevonden in auto

Bij een controle in Moerdijk hebben agenten gisteren in een auto drie vuurwapens gevonden. Dat laat de politie vanmiddag weten. In de buurt van de Moerdijkbrug zagen agenten gisteren rond half zes een auto met een Frans kenteken rijden. Ze besloten het voertuig en de chauffeur te controleren.

In de auto zat een 21-jarige man uit Albanië. Hij had volgens de politie een vaag verhaal over wat hij hier deed. Ook had hij geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Toen agenten zijn auto controleerden vonden ze de vuurwapens. Het moet nog blijken of ze echt of nep zijn. De 21-jarige man is aangehouden.

12.30

Huizen en kantoor van familie Bolle Jos doorzocht

Bij familieleden van de gezochte topcrimineel Jos Leijdekkers uit Breda heeft de politie gisteren gezocht naar informatie over zijn verblijfplaats. Onder meer huizen en een kantoor in Breda, Prinsenbeek en Rotterdam werden doorzocht.

De ouders en een zus van Leijdekkers, alias Bolle Jos, zijn in augustus en december vorig naar Turkije gereisd. Daar hebben ze volgens het Openbaar Ministerie mogelijk contact gehad met hun gezochte zoon en broer. Hij wordt verdacht van grootschalige cocaïnehandel en grof geweld. De familieleden bij wie de politie onderzoek deed, worden zelf verdacht van het witwassen van crimineel geld.

Bij de verschillende doorzoekingen is onder meer beslag gelegd op kostbare horloges en andere sieraden, dure handtassen en grote geldbedragen. Het gaat om tienduizenden euro’s in contanten en andere grote geldbedragen in buitenlandse valuta. Tijdens de actie hield de politie twee vrouwen van 68 en 27 aan. Zij zitten nog vast en worden verhoord.

Grote bedragen in contanten werden in beslag genomen (beeld: Openbaar Ministerie).
Grote bedragen in contanten werden in beslag genomen (beeld: Openbaar Ministerie).
11.45

Meeuw raakt verstrikt in visdraad

De brandweer moest er vanochtend aan de Kaukasuslaan in Tilburg aan te pas komen om een meeuw te redden. De vogel was hoog in een boom verstrikt geraakt in een draad.

Een brandweerman en een medewerker van de dierenambulance gingen in de bak van een hoogwerker naar boven om de vogel te redden. De vogel zal volgens onze 112-correspondent voor controle naar een dierenarts worden gebracht.

De meeuw werd gered (foto: Toby de Kort / SQ Vision).
De meeuw werd gered (foto: Toby de Kort / SQ Vision).
11.15

Man slaat agent met tijdschrift in gezicht

Een man van 54 is gisteren in Breda aangehouden nadat hij een agent met een opgerold tijdschrift in haar gezicht sloeg. Ze hield hier flinke hoofdpijn aan over. Een en ander gebeurde iets voor half vier op een adres in de wijk Princenhage, zo maakte de politie vanochtend bekend.

De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij was als vermist opgegeven door een instelling waar hij gedwongen verblijft. Toen agenten de man vertelden dat hij terug moest, verzette hij zich. De agent heeft aangifte gedaan en de verdachte is teruggebracht naar de instelling. Hij moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.

Foto: politie.nl
Foto: politie.nl
11.00

10 euro gejat uit auto, dief komt niet ver

Een 31-jarige man uit Litouwen is vanochtend heel vroeg op de Enschotsestraat in Tilburg aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. De man zou een tientje uit een auto hebben meegenomen. De verdachte kon worden aangehouden dankzij een oplettende getuige. Zij zag iemand rommelen bij een geparkeerde auto en waarschuwde de politie.

Agenten reden hierop van twee kanten de straat in. Daar konden ze de verdachte, die net wilde wegfietsen, aanhouden. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. Hij wist niet zeker of hij zijn auto op slot had gedaan. Wel miste hij een briefje van tien euro. De verdachte had niet alleen een tientje, maar ook een slijptol en een doosje met hennep bij zich.

Foto: politie.nl
Foto: politie.nl
10.50

Verdachte aangehouden voor steekpartij

Voor de steekpartij na een ruzie gisteravond tussen twee mannen in een appartementencomplex in Eindhoven is een man van 40 uit die stad aangehouden. Hij en het slachtoffer, een man van 35, zijn volgens de politie bekenden van elkaar. Het slachtoffer werd in zijn been gestoken en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

De steekpartij gebeurde rond half tien gisteravond in een appartement aan de Tempellaan. De politie kon de verdachte daar vrijwel direct aanhouden. Wat er precies is gebeurd tussen de twee, wordt nog onderzocht.

10.20

NVWA-operatie bij hondenfokker weer volop verder

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is vanochtend verder gegaan met een uitgebreide inspectie op het bedrijf van een omstreden hondenfokker in Eersel. Bij deze actie worden onder meer honden in veiligheid gebracht die nu nog bij de fokker zitten. De NVWA was ook gisteren met twintig mensen, onder wie dierenartsen, in de weer op het bedrijf. Toen werden in totaal 280 honden weggehaald van de fokkerij.

De fokker is al eerder in opspraak geraakt omdat er in zijn bedrijf niet goed voor de dieren werd gezorgd. Hij kreeg eind vorig jaar de opdracht de werkwijze te verbeteren, maar heeft dat volgens de NVWA onvoldoende gedaan.

LEES OOK: Bijna 300 honden meegenomen bij controle van 'horrorfokker' in Eersel

Foto: Imke van de Laar.
Foto: Imke van de Laar.
10.00

Honderden liters gevaarlijk vloeistoffen gevonden in woonwijk

In een schuurtje bij een huis in een woonwijk in Bergen op Zoom en op een andere plek in de stad, heeft de recherche maandagmiddag honderden liters aceton en methanol in beslag genomen. Dit maakte de politie vanochtend bekend. Het gaat om licht ontvlambare vloeistoffen die kunnen worden gebruikt voor de productie van harddrugs.

Een man van 29 uit Bergen op Zoom werd eveneens maandag opgepakt in verband met de vondst. Hij zou volgens de politie onder meer de aceton van zijn werk hebben gestolen. Zijn werkgever deed hiervan aangifte, waarna de politie een onderzoek startte. Waar de methanol vandaan komt, wordt nog onderzocht.

De politie heeft de spullen in beslag genomen en de aangehouden man zit nog vast. De gemeente bekijkt of het huis waar de gevaarlijke stoffen werden gevonden, gesloten moet worden.

Foto: politie.nl
Foto: politie.nl
07.00

Flinke vertraging op A27 door vrachtwagen met pech

Een vrachtwagen met een lekke band zorgt vanmorgen voor problemen op de A27 bij Breda richting Gorinchem bij Werkendam. De rechterrijstrook is dicht, en dat zorgt voor een file en een vertraging die kan oplopen tot een uur. Rond tien voor half acht werd de weg weer vrijgegeven. Het verkeer richting Gorinchem werd omgeleid vanaf knooppunt Hooipolder.

Wachten op privacy instellingen...
05.30

Bedrijfsbus uitgebrand in Heesch

In een nieuwbouwwijk in Heesch is vannacht een bedrijfsbus in vlammen opgegaan. Het voertuig, dat geparkeerd stond aan de Veldbies, vatte rond kwart voor drie vlam. Toen de brandweer arriveerde, stond de bus al in lichterlaaie. Volgens een 112-correspondent lag de eigenaar van de bus te slapen toen de politie hem wekte om van de brand te vertellen. Er zou een camera bij het huis hangen, maar het is niet duidelijk of daarop te zien is hoe de brand is ontstaan.

05.25

Gewonde bij steekpartij in Eindhoven

Bij een steekpartij in een appartementencomplex in Eindhoven is dinsdagavond een 35-jarige man gewond geraakt. De steekpartij vond plaats in een appartement aan de Tempelaan. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn been en is voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede man is aangehouden voor betrokkenheid bij de steekpartij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone