Bus op overweg geramd door trein: chauffeur met pech niet vervolgd

26 januari 2023 om 17:04 • Aangepast 2 februari 2023 om 13:25
nl
De buschauffeur die in oktober vorig jaar in Bergen op Zoom betrokken was bij een aanrijding met een trein, wordt niet vervolgd. Hij heeft vooral heel veel pech gehad dat hij juist op de spoorwegovergang stil kwam te staan, zo heeft het Openbaar Ministerie na onderzoek besloten.

Het ongeluk gebeurde om tien voor tien 's ochtends op de spoorwegovergang aan de Marconilaan in Bergen op Zoom. In de bus zaten geen passagiers. Onder de treinreizigers vielen geen gewonden.

De bus viel op het spoor stil. De buschauffeur kon vervolgens voordat de trein de bus greep al uit de bus stappen. De chauffeur werd verdacht van gevaar of hinder veroorzaken op de weg. "Maar hem valt niets te verwijten", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na onderzoek. De zaak wordt dus geseponeerd.

Geen dienst
De bus brak doormidden. De chauffeur had op het moment van het ongeluk geen dienst. Hij had een ochtenddienst gedraaid en was op weg terug naar zijn stalling.

De 85 treinpassagiers zijn door hulpverleners onderzocht. Iedereen bleef, net als de machinist en conducteur, ongedeerd. Door de aanrijding reden er een paar dagen geen treinen tussen Roosendaal en Kruiningen-Yerseke in Zeeland.

LEES OOK:
Doormidden gereden bus stond stil op overgang, beelden laten botsing zien

Trein rijdt bus doormidden: kijk hier hoe het gebeurde

Bus doormidden na botsing met trein, ravage enorm

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!