Liveblog

112-nieuws: vrouw gewond bij auto-ongeluk • kraanwagen rijdt kraan eraf

30 januari 2023 om 20:04 • Aangepast 28 februari 2023 om 01:18
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

19.44

Vrouw gewond nadat auto van de weg raakt

Een automobiliste is vanavond gewond geraakt nadat ze met haar auto van de weg raakte op de Burgemeester Letschertweg in Tilburg. Dat gebeurde rond half zeven. Ze reed van Tilburg-Noord in de richting van de Reeshof en raakte door onbekende oorzaak van de weg.

Ze kwam met haar auto in een droge greppel tot stilstand. De brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. De vrouw is door de hulpdiensten uit haar auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe ernstig haar verwondingen zijn. Haar auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
18.22

Kraanwagen rijdt tegen viaduct en verliest kraan

Een kraanwagen is vanavond met zijn kraan tegen een viaduct gereden aan de Stipdonk in Lierop. De bestuurder verloor daardoor de kraan. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt. De weg richting Someren werd afgesloten voor verkeer. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk precies kon gebeuren.

De afgebroken kraan is uiteindelijk op de bak van een andere kraanwagen gelegd en afgevoerd. De chauffeur kon met zijn wagen (zonder kraan) verder rijden.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
18.10

Dieven hebben 't voorzien op sturen van auto's

In een huis aan de Repelweg in Vught is vanmorgen tussen tien uur en half een ingebroken. Volgens wijkagent Marcel de Rouw is er geld en geluidsapparatuur meegenomen.

De wijkagent laat weten dat twee auto's in Vught-Noord compleet zijn vernield. "De dashboards van zeker twee BMW's zijn volledig gesloopt, de sturen en bijbehorende airbags zijn meegenomen."

Eerder vandaag werd bekend dat ook in Rosmalen vijf Mercedessen zijn beroofd van het stuur.

Wachten op privacy instellingen...
14.56

Gaslek in Budel-Dorplein

Op de Peeldijk in Budel-Dorplein is vanmiddag rond half drie een gaslek ontstaan. Tijdens graafwerkzaamheden is een gasleiding beschadigd geraakt. De brandweer heeft de straat afgesloten en heeft metingen verricht.

Netbeheerder Enexis is ingeschakeld om het lek definitief te dichten. Een deel van de straat is voorlopig nog afgesloten voor het verkeer.

Foto: WdG / SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
13.00

Dieven hebben het gemunt op stuur van dure Mercedessen

Uit in elk geval vijf auto's in de wijk de Groote Wielen in Rosmalen zijn de sturen gestolen. Opvallend is dat de het in alle gevallen gaat om auto's van het merk Mercedes waaruit de sturen werden meegenomen. Volgens onze 112-correspondent zijn er geen braaksporen te zien.

Een bergingsbedrijf is vandaag in de omgeving van de Groote Wielenlaan druk met het takelen van de auto's. Uit in elk geval één auto zou ook een zonnebril en een geldbedrag zijn meegenomen.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
12.00

Auto raakt van de weg in Venhorst

Een auto is vanochtend in Venhorst van de weg geraakt en in een sloot beland. Er werden verschillende hulpdiensten opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Uiteindelijk leek de situatie volgens onze 112-correspondent mee te vallen. De automobilist werd in een huis in de buurt opgevangen. Onduidelijk is of hij gewond raakte.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
11.58

Alcohol in het spel bij ongeluk Haaren

Bij het ongeluk gisteravond laat in Haaren waarbij een auto op zijn kop in een sloot belandde, was alcohol in het spel. Dat laat de politie vanochtend weten. De automobilist, een man van 27 uit Haaren, had te veel gedronken. Hij blies 680 ugl, ruim 6,5 keer zoveel als toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen. In de auto zaten nog twee mensen. Niemand raakte gewond.

10.45

Auto vliegt in de fik in Rijen

Bij een huis aan de Bredestraat in Rijen is vanochtend rond tien uur een auto in brand gevlogen. De auto stond onder een carport aan het huis. De eigenares ging kijken toen ze een knal hoorde. Op dat moment zag ze de brandende auto. Ze wist de auto nog te starten en onder de carport uit te rijden.

De brandweer had het vuur snel geblust. Het is niet duidelijk waardoor de brand is veroorzaakt.

De auto vloog door onbekende oorzaak in de fik (foto: Jeroen Stuve).
De auto vloog door onbekende oorzaak in de fik (foto: Jeroen Stuve).
10.05

Vrouw steekt haar partner in migrantenhotel

Bij de steekpartij gisteravond in een migrantenhotel aan de Prof. Veltmanweg in Waalwijk is een Pool van 33 gewond geraakt aan zijn arm. Zijn partner, een vrouw van 31, werd aangehouden als verdachte. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen, zo laat de politie vanochtend weten.

10.00

Vijfhonderd hardrijders op de bon

Vijfhonderd automobilisten zijn gisteren bij een snelheidscontrole op de Geldropseweg in Eindhoven tegen de lamp gelopen. Ze kunnen binnenkort een bekeuring op de mat verwachten, zo meldt de verkeerspolitie. Bij de controle met een radarauto werden in totaal 2250 automobilisten gecontroleerd. De hoogste snelheid was 105 kilometer per uur. Op de Geldropseweg geldt een maximale snelheid van vijftig kilometer.

Het is niet voor het eerst dat de politie juist daar controleert. In december werden er ook al honderden automobilisten op de bon geslingerd.

LEES OOK: Boeteregen, honderden bestuurders rijden te hard in een paar uur tijd

09.52

Man overleden op station Breda-Prinsenbeek

Er rijden vanochtend geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Breda. De oorzaak van de storing is de inzet van de hulpdiensten op station Breda - Prinsenbeek. Een woordvoerder van de politie laat weten dat op het station rond kwart voor negen een man is overleden nadat hij onwel was geworden: "Vermoedelijk als gevolg van een medisch incident." Voor de zekerheid doet de politie nog wel onderzoek naar wat er is gebeurd.

Er kwamen veel hulpdiensten naar het station. De man is nog gereanimeerd, maar hulp kwam te laat. De NS verwacht dat de treinen rond kwart voor elf weer rijden.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
09.10

Problemen op A67 verholpen

De problemen met de spoorwegovergang bij Geldrop die eerder vanochtend ontstonden, zijn opgelost. De afritten Geldrop van de A67 zijn in beide richtingen weer te gebruiken, zo meldt Rijskwaterstaat. De afritten werden eerder vanochtend afgesloten vanwege de problemen op het spoor.

08.40

File na ongeluk op A58

Op de A58 tussen Breda en Tilburg is vanochtend een ongeluk gebeurd. Automobilisten moeten iets na half negen rekening houden met ruim een half uur vertraging tussen knooppunt Galder en Tilburg-Reeshof. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

08.25

Problemen op A67

Een storing aan een spoorwegovergang zorgt vanochtend in beide richtingen voor problemen op de A67 bij de afrit Geldrop. Vanuit Venlo loopt het vast tussen de afrit Someren en knooppunt Leenderheide. De afrit richting Geldrop is daar dicht, er staat vier kilometer file. In de richting Venlo staat er door de dichte afrit een file van zo'n vijf kilometer tussen knooppunt De Hogt en Geldrop. ProRail werkt aan het oplossen van de storing.

Wachten op privacy instellingen...
08.20

Gestolen bouwmaterialen

De politie heeft in Etten-Leur een partij kabels en stangen gevonden die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De vondst werd in de nacht van zaterdag op zondag gedaan. De politie is op zoek naar de eigenaar van de spullen.

Foto: politie Weerijs.
Foto: politie Weerijs.
08.15

Politie zoekt doorrijder

De politie is op zoek naar een doorrijder na een ongeluk vrijdag in Tilburg waarbij een 76-jarige vrouw ernstig gewond raakte. Het slachtoffer werd rond kwart over twaalf die middag aangereden op de rotonde van de Stokhasseltlaan en de Dirigentenlaan. Ze raakte volgens de politie zwaargewond.

De bestuurder van de auto reed na het ongeluk door in de richting van het Verdiplein. De auto waarin hij reed, is mogelijk een rood met paarse Renault Clio. De auto zou aan de voorkant schade hebben opgelopen.

06.19

Ongeluk op A4

Het verkeer op de A4 van Rotterdam richting Antwerpen moest vanochtend vroeg rekening houden met een file na een ongeluk dat rond zes uur gebeurde bij Bergen op Zoom. Een bestelauto botste bij knooppunt Zoomland tegen de vangrail in de middenberm aan. De linkerrijstrook was daarom dicht. De vertraging tussen Steenbergen en Bergen op Zoom liep op tot drie kwartier. Rond kwart over zeven was de weg vrij.

01.21

Auto in de sloot in Haaren

Een auto is gisteravond ondersteboven in een sloot terechtgekomen aan het Holleneind in Haaren. Dit gebeurde rond half twaalf. Het zou zijn misgegaan nadat de bestuurder moest uitwijken voor een tractor en vervolgens een put van een watergemaal raakte. De drie mensen die in de auto zaten, konden daar allemaal zelf uitkomen. Ze hoefden niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De bestuurder werd aangehouden vanwege rijden onder invloed.

Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto uit de Haarense sloot te halen (foto: Bart Meesters).
Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto uit de Haarense sloot te halen (foto: Bart Meesters).
23.22

Man gewond bij steekpartij

Een man is gisteravond gewond geraakt bij een steekpartij in een complex voor arbeidsmigranten aan de Professor Veltmanweg in Waalwijk. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft volgens een 112-correspondent een vrouw aangehouden als verdachte. Wat er aan de steekpartij voorafging, wordt onderzocht.

Na de steekpartij in Waalwijk zou een verdachte zijn aangehouden (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Na de steekpartij in Waalwijk zou een verdachte zijn aangehouden (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!