Liveblog

112-nieuws: man krijgt bijtende vloeistof over zich heen • hardloper gewond

2 februari om 21:16 • Aangepast 4 maart om 01:18
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.45

Brandweerauto op weg naar spoedgeval botst op boom

Een brandweerauto die op weg naar een spoedgeval is donderdagavond in Nuenen tegen een boom gebotst. De brandweerman achter het stuur bleef ongedeerd.

LEES OOK: Brandweerauto op weg naar spoedgeval botst op boom

21.24

Hardloper zwaargewond

Een hardloper is vanavond op de Lunettenlaan in Vught geschept door een auto. De man raakte zwaargewond. Het slachtoffer rende samen met een vrouw over de Lunettenlaan. De automobilist zag de hardlopers over het hoofd en raakte de man. De vrouw bleef ongedeerd.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
21.11

Man krijgt bijtende vloeistof over zich heen

Een medewerker van Friesland Campina aan de Geulberg in Nuenen heeft een warme, bijtende vloeistof over zich heen gekregen. De man raakte zwaargewond. Het slachtoffer is door ander personeel direct onder de douche gezet. De hulpdiensten namen het daarna over.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
18.41

Motor ramt auto

Een motorrijder is aan het eind van de middag op een auto gebotst op de Beemdstraat in Eindhoven. De motorrijder is daarbij gewond geraakt.

De auto stond voor het stoplicht te wachten achter een leswagen. Toen het groen werd kwam de leswagen kwam niet goed weg. Daarop besloot de auto de leswagen links voorbij te gaan. Die zag vervolgens de motorrijder over het hoofd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.00

Twee oplichtende ramenwassers

De politie waarschuwt op Facebook in Dongen voor twee glazenwassers die 'een verdachte manier van werken' hebben.

Wachten op privacy instellingen...
17.31

Man opgepakt voor overal

De politie meldt nu dat er een man is opgepakt voor de overval op een tankstation in Waalwijk eerder vandaag.

Wachten op privacy instellingen...
16.54

Botsing in De Mortel

Op de N604 in De Mortel zijn zojuist drie auto’s op elkaar gebotst. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies is gebeurd en of er gewonden zijn gevallen. Er is in elk geval iemand door de brandweer uit een personenauto gehaald. Er zijn twee ambulances en brandweerwagens ter plaatse.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.37

Auto op de kop in Bavel

Op de Gilzeweg in Bavel is zojuist een auto op de kop in een tuin beland. De bestuurder raakte lichtgewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij kwam op eigen kracht uit het voertuig. De politie zoekt nog uit wat er precies is gebeurd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.36

Tankstation overvallen

In Waalwijk heeft een man zojuist een tankstation aan de Groenewoudlaan overvallen. Het is onduidelijk of er iets is buitgemaakt. De politie is nog steeds naar de overvaller op zoek en heeft daarom een signalement vrijgegeven. De man had zwarte kleren aan. Hij is rond de 20 jaar oud en ongeveer 1 meter 70 lang.

15.09

Schoorsteenbrand in Helmond

De brandweer heeft vanmiddag een schoorsteenbrand geblust in een huis aan de Rode Beemden in Helmond. De bewoner hoorde het brandalarm afgaan en waarschuwde de brandweer. Een deel van de schouw moest bij het blussen worden gesloopt. Niemand raakte gewond.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
14.55

Verwaarloosde hond weggehaald

De Dierenpolitie heeft in de regio Helmond een verwaarloosde hond weggehaald bij zijn baasje. De hond had een zwaar vervilte vacht en een slecht onderhouden gebit. Hij kon zijn oren amper bewegen.

"De eigenaar kon geen oplossing bieden en deed afstand. Het hondje is in beslag genomen en wordt vandaag nog door dierenarts onderzocht", laat de Dierenpolitie Oost-Brabant weten op Twitter.

Foto: Dierenpolitie Oost-Brabant/Twitter.
Foto: Dierenpolitie Oost-Brabant/Twitter.
14.15

Carport in brand door kortsluiting

Kortsluiting heeft een brand in een carport aan het Smitseind in Duizel veroorzaakt. De brandweer werd rond kwart voor twee geïnformeerd over de brand. Buren ontdekten het vuur en sloegen alarm. De brand was snel geblust.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
11.45

Mannen lopen met tas vol nepspullen rond

Twee mannen (30 en 26) uit Rusland zijn woensdagavond op het station in Breda opgepakt, omdat ze rondliepen met een tas vol met vervalste merkspullen. Er zaten onder andere nagemaakte AirPods (draadloze oortjes), flesjes parfum en scheermesjes in.

De twee werden rond negen uur ’s avonds gesnapt omdat ze geen kaartje voor de trein of ID-bewijs hadden. Een agent die door NS-personeel was opgeroepen, herkende een van de mannen: vorige week werd hij ook al gesnapt met nagemaakte merkartikelen.

De mannen zitten vast, de recherche gaat onderzoek doen.

Airpods van Apple, dit zijn wel echte (foto: ANP).
Airpods van Apple, dit zijn wel echte (foto: ANP).
11.28

Man steelt twee telefoons van restauranteigenares

De politie is op zoek naar een man die op nieuwjaarsdag twee telefoons heeft gesloten van een restauranteigenares in Eindhoven.

De man liep het restaurant aan de Kruisstraat op 1 januari binnen en was op roverstocht: nadat hij niets kon vinden in de jas van de schoonmaakster, liep hij naar de kassa.

De man kreeg die niet open, dus griste hij de telefoons van de eigenares mee. "Wat de man niet weet is dat alles is gefilmd. Wie is deze man? Herken jij hem? Laat het ons weten", laat de politie weten.

Deze man wordt door de politie gezocht (foto: politie).
Deze man wordt door de politie gezocht (foto: politie).
10.45

Fietsendief en -heler opgepakt

Een fietsendief en de heler, een vrouw van 62 die de fiets kocht, zijn woensdagmiddag opgepakt in Tilburg. De vrouw hangt vaak rond in het centrum. Medewerkers van cameratoezicht viel op dat ze op een nieuwe fiets reed.

Agenten gingen erachteraan. De heler en de dief werden even later aangehouden in het centrum. De fietsendief zat een nacht in de cel, de heler werd vrijgelaten. Er is nog geen aangifte gedaan van diefstal.

10.09

Schade door brand restaurant Tante Pietje enorm

De schade aan restaurant Tante Pietje in de Korte Putstraat in Den Bosch is enorm. Er woedde woensdagnacht brand op de bovenverdiepingen van het pand in een van de drukste horecastraten in het centrum van Den Bosch. In het restaurant is vooral waterschade.

"In de meterkast is niks meer heel, de bovenverdiepingen zijn helemaal in de vernieling. Als ze vijf minuten later waren geweest, hadden we hier niet meer gestaan."

LEES OOK: Enorme schade in restaurant Tante Pietje na brand: 'Geen carnaval voor ons'

Waterschade bij restaurant Tante Pietje in Den Bosch (foto: Noël van Hooft/Omroep Brabant).
Waterschade bij restaurant Tante Pietje in Den Bosch (foto: Noël van Hooft/Omroep Brabant).
08.24

Druk op N65 door ongeluk

Verkeer op de N65 tussen Tilburg en Den Bosch moet rekening houden met vertraging door een ongeluk. Het ongeluk gebeurde bij Haaren. De vertraging is een half uur, meldt de ANWB.

08.10

Brandlucht in parkeergarage

De brandweer heeft vanmorgen een parkeergarage op Strijp-S in Eindhoven onderzocht, omdat iemand er een brandlucht had geroken. De brandweer heeft met een warmtecamera gezocht in de garage aan de Philitelaan, maar van een brand bleek geen sprake.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
02.00

Brand boven restaurant in hartje Den Bosch

In een pand boven restaurant Tante Pietje in het centrum van Den Bosch is afgelopen nacht rond twee uur brand uitgebroken. Door de brand ontstond veel rook. Het pand aan de Korte Putstraat dient als opslagruimte. Omwonenden in naastgelegen appartementen moesten tijdelijk hun huis uit.

Volgens omwonenden waren explosies te horen, mogelijk van bierfusten die door de hitte zijn ontploft. Rond 02.40 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De brand in het centrum van Den Bosch trok veel bekijks.

Brandweer en politie kwamen de brand te blussen en hulp verlenen. De schade aan het pand is groot. De brandweer moest verschillende ramen inslaan om de rook uit het pand te krijgen. Over de oorzaak is nog niets bekend, ook is niet duidelijk of het restaurant schade heeft opgelopen.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
Foto: Bart Meesters / SQ Vision
19.42

Dwergpapegaaien in te kleine kooien

De dierenpolitie heeft gisterochtend tijdens een controle in het oosten van onze provincie ontdekt dat iemand dwergpapegaaien in te kleine kooien hield. Omdat de vogels er wel goed uitzagen, krijgt de eigenaar een kans om grotere kooien te kopen voor de dieren. Als dat niet gebeurt, krijgt die een boete en worden de vogels mogelijk in beslag genomen. In welke plaats de controle plaatsvond, is niet bekendgemaakt.

18.15

Veewagen botst op A2

Bij een ongeluk op de A2 bij Vught was gisteren in de avondspits een veewagen met daarin drie paarden betrokken. Volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat maken zij het goed. De veewagen en auto zijn weggesleept. De A2 is weer vrij en de file is opgelost.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone