Toeter Jan kan weer overal toeteren, want zijn brommobiel is gemaakt

2 februari om 12:18 • Aangepast 3 februari om 10:38
nl
Toeter Jan kan zijn geluk niet op, zijn brommobiel is gemaakt. Begin deze week had iemand geprobeerd om het blauwe wagentje van Jan van de Pas (39) uit Boxtel te stelen. Dat mislukte maar het dashboard werd wel zwaar vernield. Donderdag kreeg Jan goed nieuws: “Nu kan ik weer rondrijden en overal gaan toeteren.”
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Woensdag reageerde hij nog aangeslagen. “Die wagen betekent veel voor mij, dankzij die wagen kan ik overal heen. Nu kan ik niks.”

"Nu ben ik heel blij, ik weer overal naartoe.”

Om de luchttoeter van Toeter Jan Toeter kun je niet heen. Bij voetbalwedstrijden staat hij te toeteren. “Ik weet niet hoe het nu verder moet”, vertelde Jan woensdag. “Ik kan nu niet naar PSV, FC Eindhoven of Nemelaer. Dat doet pijn en verdriet. En carnaval komt in gevaar, dan rij ik altijd naar Eindhoven met mijn toeter.”

Maar een dag later is Toeter Jan al een stuk blijer. “Ze hebben mijn wagentje gemaakt, hij is vanmorgen teruggebracht.” En dat is een stuk sneller dan gedacht. “Ik dacht dat ik hem weken kwijt zou zijn. Nu ben ik heel blij, ik weer overal naartoe kan.”

"Ik ben bang dat ze het nog een keer proberen."

Het blauwe wagentje van Jan kan meteen een hoop kilometers gaan maken. “Ik ga zo eerst naar de kapper en dan rij ik naar de Efteling. Dan kan ik mijn energie kwijt.” En dit weekend staat hij weer langs de lijn te toeteren. “Anders had dat allemaal niet gekund. En tijdens carnaval rij ik door de regio om overal te toeteren.”

Toch wordt de blijdschap van Toeter Jan overschaduwd door angst. “Ik ben bang dat ze het nog een keer proberen, ik voel die angst wel. Ik kijk de hele dag naar buiten. Je bent toch extra alert, ook voor de spullen van anderen.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone