Spookrijder (19) die fatale crash A16 overleefde is bij kennis en opgepakt

2 februari 2023 om 19:55 • Aangepast 3 februari 2023 om 19:10
nl
De 19-jarige man uit Drunen die op 15 januari na een schietpartij in Roosendaal op de vlucht sloeg en al spookrijdend op de A16 bij Prinsenbeek een dodelijk ongeval mede veroorzaakte, is na dagen van kunstmatige coma weer bij kennis. De verdachte die zwaargewond raakte bij de crash, is woensdag na verhoor door de politie in voorarrest genomen. Hij blijft nog zeker zestig dagen in de cel. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De man uit Drunen zit vast voor betrokkenheid bij een schietpartij, het voorhanden hebben van een vuurwapen en het mede-veroorzaken van een dodelijk ongeval waarbij drie doden en twee gewonden vielen.

De 19-jarige verdachte raakte bij de crash op de snelweg zwaargewond, zijn twee medevluchters kwamen om. De 19-jarige moest een aantal dagen onder narcose worden gehouden. De voorgeleiding bij de rechter-commissaris gebeurde zonder zijn aanwezigheid. Over de toestand van de verdachte wil het OM niets kwijt. Vanwege het lopende onderzoek wil justitie ook niets vertellen over de verhoren.

Hoge snelheden
Het begon die zondag 15 januari in Roosendaal met een schietpartij waarbij een 19-jarige inwoner van die stad twee kogels in het lijf kreeg. De man uit Drunen sloeg daarna met twee kompanen in een auto op de vlucht. Daarbij werden hoge snelheden gehaald. Op de A16 ging de vluchtauto van de snelweg af en reed daarna tegen de rijrichting van het verkeer in.

Dat ging ter hoogte van Prinsenbeek fout. Bij de botsing met een tegenligger kwamen twee inzittenden van de vluchtauto om het leven, de 33-jarige bestuurder uit Tilburg en een jongen van 17 jaar uit Harreveld. De bijrijder uit Drunen raakte zwaargewond.

In het voertuig dat frontaal werd aangereden door de spookrijdende vluchtauto zaten drie mensen. De 54-jarige chauffeur uit Rotterdam overleefde de klap niet. Een moeder (51) en haar dochter (14) uit Antwerpen raakten gewond.

De politie vond na de crash in de vluchtauto een vuurwapen.

LEES OOK:

19-jarige spookrijder moet de cel in zodra hij uit ziekenhuis komt

Achtervolgen of niet: het blijft elke keer een dilemma voor de politie

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!