Liveblog

112-nieuws: fietser aangereden • frontale botsing door drankrijder

5 februari om 20:06 • Aangepast 6 maart om 01:18
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

19.58

Schoorsteenbrand in Meeuwen

In Meeuwen is vanavond een schoorsteenbrand ontstaan bij een huis. aan de Hoek. Er is een flinke vonkenregen te zien. De brandweer is met drie bluswagens aanwezig. Die probeert met een hoogwerker de schoorsteen te vegen en te voorkomen dat de brand uitbreidt.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
19.40

Kleine brand in verzorgingstehuis snel onder controle

Bij een verzorgingshuis aan de Gasthuisstraat in Eindhoven is vanavond brand uitgebroken. Toen brandweer arriveerde, bleek het vuur klein te zijn. Het brandje was snel onder controle.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
19.25

Man met slok op veroorzaakt frontale aanrijding

Een automobilist heeft vanavond in Drimmelen een frontale botsing veroorzaakt. Een vrouw die op de Koekoeksweg reed en in de andere auto zat, raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De man is aangehouden.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
18.25

Man loopt over auto heen

Een man is vanmiddag doorgedraaid in Vught en liep over een auto heen. Dat gebeurde op de Laagstraat, waar de politie hem oppakte. Volgens wijkagent Marcel de Rouw ging het om een cliënt van de GGZ, die hij heeft teruggebracht. Op Twitter bedankt hij de melders.

18.06

Fietser aangereden door bestelbusje

Op de Brand in Asten is vanmiddag een vrouw van haar fiets gereden door een bestelbusje. De fietster viel daardoor op het asfalt en raakte gewond. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Pim Verkoelen/SQ Vision.
Foto: Pim Verkoelen/SQ Vision.
16.57

Vuurwapen in auto

In een auto die zaterdagnacht gecontroleerd werd in het centrum van Eindhoven, ontdekten agenten iets dat op een vuurwapen leek. Het bleek te gaan om een gasdrukwapen, maakte de politie vanmiddag bekend. De bestuurder van de auto was onder invloed van alcohol. Ook de bijrijder was niet in staat om de auto veilig te besturen.

Wachten op privacy instellingen...
11.37

Vrouw in water Lepelstraat

Aan de ‘s Heerenhoefweg in Lepelstraat is vanochtend een vrouw in het water gevonden. Het gaat om een bejaarde vrouw die niet goed kan lopen. Ze werd eerder op de ochtend vermist. Brandweer, twee ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Hulpverleners hebben zich over de vrouw ontfermd.

10.11

Straatrover slaat vrouw knock-out en steelt tas

Een 53-jarige vrouw is afgelopen nacht in Tilburg knock-out geslagen door een straatrover. Dit gebeurde toen ze rond halfvijf vanaf de Korte Heuvel via de Sint Josephstraat naar huis liep. In de buurt van de Cavaleriestraat voelde ze dat een man die achter haar liep haar van achter probeerde beet te pakken. Daarop begon ze te roepen, maar toen kreeg ze een klap op haar hoofd. Toen ze weer bijkwam, lag ze op de grond met een bloedende wond aan haar hoofd en was haar tas weg.

LEES OOK: Straatrover slaat vrouw (53) knock-out en steelt tas

10.08

Brand in houtopslag

Aan de Heischeutstraat in Oss woedde vanochtend rond negen uur korte tijd brand. Het vuur woedde in een houtopslag pal naast een tuinhuisje achter een huis. Hoe de houtblokken vlam konden vatten, wordt onderzocht. De brandweer zette bij het bestrijden van de brand een blusvoertuig en een hoogwerker in. Ook de politie kwam poolshoogte nemen. De brand was snel geblust.

De brand woedde in een houtopslag pal naast een tuinhuisje in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brand woedde in een houtopslag pal naast een tuinhuisje in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
10.07

Vrouw en kind rennen langs A16

Agenten zagen gisteravond een vrouw en kind rennen langs de snelweg A16. Ze bleken afkomstig uit een auto die kort daarvoor op een lantaarnpaal naast de weg was gebotst. Agenten vonden de vrouw en het kind terug bij de toerit naar de snelweg. De vrouw was zichtbaar gewond en het jongetje was in paniek. De vrouw bleek onder invloed. De agenten maakten zich ernstig zorgen over het welzijn van het kind. Daarom is Veilig Thuis ingeschakeld.

LEES OOK: Vrouw en huilend kind rennen langs A16 na botsing met auto op lantaarnpaal

09.55

Steekpartij Tilburg

Een 23-jarige man uit Roosendaal is afgelopen nacht met een mes gestoken na een korte woordenwisseling in het uitgaanscentrum van Tilburg. De man behoorde tot een groepje vrienden dat rond halfvijf op het Piusplein verbaal werd lastiggevallen door een 33-jarige Tilburger. Ze gaven de man te kennen dat hij moest doorlopen en er werd over en weer wat geduwd. Vervolgens pakte de 33-jarige man een mes en haalde hij meerdere keren uit. Daarna ging hij ervandoor, maar hij kon korte tijd later worden aangehouden. Het slachtoffer is geopereerd en is buiten levensgevaar.

06.48

Rijbewijs kwijt na alcoholcontrole

Bij alcoholcontroles in Eindhoven en Veldhoven zijn afgelopen nacht vier automobilisten betrapt op rijden onder invloed. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren. Een van hen blies een promillage van ruim anderhalf. Een ander weigerde de bloedproef na een positieve adem- en speekseltest.

04.52

Automobilist crasht op N289

Een automobilist is afgelopen nacht in een sloot beland langs de N289 bij Hoogerheide. De bestuurder raakte van de weg en raakte vervolgens een lichtmast. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de bestuurder verdwenen. Een bergingsbedrijf heeft de auto meegenomen.

Wachten op privacy instellingen...
00.15

Man veroorzaakt ravage in Waalwijk

Een automobilist is afgelopen nacht tegen een geparkeerde auto gebotst op de Sint-Antoniusstraat in Waalwijk. Dit gebeurde nadat de bestuurder een wegversmalling over het hoofd had gezien. Ook een tweede auto liep schade op. Verder reed de automobilist twee palen uit de grond. Daarna reed hij, ondanks een kapotte band, door. Op basis van getuigenverklaringen kon de man uit Sprang-Capelle gisteren alsnog worden aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
23.03

Slapende vrachtwagenchauffeurs weggestuurd

Twee vrachtwagenchauffeurs zijn gisteravond weggestuurd van de vluchtstrook naast de toerit van verzorgingsplaats Kriekampen bij Oirschot. De vrachtwagenchauffeurs hadden hun vrachtwagens daar geparkeerd om even een dutje te kunnen doen. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat stuurde hen daar weg.

Wachten op privacy instellingen...
23.02

Bellen op de vluchtstrook

Een automobilist besloot gisteravond zijn auto op de vluchtstrook te parkeren langs de A58 bij Oirschot om daar even te kunnen bellen. "Hij dacht dat dit mocht aan het einde van de afrit", laat een weginspecteur van Rijkswaterstaat weten. Hij heeft de bestuurder naar een juiste locatie gestuurd om te bellen.

Wachten op privacy instellingen...
22.40

Brandstichtingen in Valkenswaard: verdachte aangehouden

De politie heeft gisteren iemand opgepakt in verband met meerdere branden in Valkenswaard in de nacht van vrijdag op zaterdag. Toen ging een taxibus in vlammen op aan de Van de Venstraat. Even verderop, achter een huis aan aan de Dokter Dagevosstraat, vatte kort daarna een grote conifeer vlam. Volgens een wijkagent brandde in de tussentijd ook nog een prullenbak uit. De verdachte is een inwoner van Valkenswaard.

18.37

Houtdief betrap en opgepakt

Een man is gistermiddag opgepakt omdat hij in een bos in Best hout aan het stelen was. De politie kwam in actie na een melding over een kachelhoutdief. Op de Ploegstraat zagen agenten dat de man met een kettingzaag boomstammen aan het zagen was. Hij had geen kapvergunning en gaf toe dat hij niet de rechtmatige eigenaar van het hout was. Het is niet toegestaan hout uit een bos te stelen 'ook al rijzen de energieprijzen de pan uit'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone