Liveblog

112-nieuws: friettent in Best overvallen • gestolen auto's teruggevonden

7 februari 2023 om 21:25 • Aangepast 8 maart 2023 om 01:08
nl
In dit liveblog hielden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.11

Man (83) vermist in Someren

In Someren wordt een 83-jarige man vermist. Hij werd voor het laatst gezien bij woonzorgcentrum Sonnehove. De man heeft wit/grijs haar en draagt een blauw vest met een corsage. Hij loopt waarschijnlijk met een rollator. Mensen met tips worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

22.10

Vermiste jongen in Tilburg weer terecht

De vermiste jongen naar wie vanavond werd gezocht in Tilburg, is weer terecht. Dat is te lezen in een bericht op Burgernet. Volgens de melding is de zeventienjarige jongen 'in goede gezondheid aangetroffen'.

21.25

Jongen vermist in Tilburg

In Tilburg wordt vanavond gezocht naar een vermiste jongen. Via Burgernet is een melding verspreid om naar de vermiste jongen uit te kijken. Hij is 1.95 meter lang en hij heeft lichtruin, halflang haar. De jongen draagt een zwarte jas, witte schoenen van Nike en een grijze spijkerbroek. Hij vertrok op een groenblauwe damesfiets.

Mensen die weten waar de jongen is, worden opgeroepen om meteen 112 te bellen.

21.05

Twee gestolen auto's teruggevonden

De politie heeft twee gestolen auto's teruggevonden in Rijen en Bavel. De twee Toyota's werden afgelopen nacht gestolen in Gilze. De voertuigen werden gevonden dankzij track & trace, laat de politie weten.

De auto's zijn weggesleept en de eigenaren van de gestolen auto's krijgen bericht van de politie.

17.27

Fietsster gewond na ongeluk met 45 kilometer-auto

Een fietsster is vanmiddag aan de Prins Hendrikstraat in Beek en Donk gewond geraakt na een aanrijding door een 45 kilometerauto. De vrouw is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Beekse Brug over de Zuid-Willemsvaart. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen om hulp te verlenen.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
17.19

Friettent in Best overvallen

Snackbar De Smickel in het centrum in Best is vanmiddag overvallen. Een man had zijn gezicht bedekt en bedreigde personeel van de friettent aan de Oirschotseweg met een wapen.

Hij is er met een onbekende buit te voet gevlucht richting het station. Niemand raakte gewond. Getuigen worden door de politie opgeroepen zich te melden.

17.00

Luchtalarmen die niet loeiden weer getest

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft luchtalarmen opnieuw getest, omdat ze maandag niet afgingen tijdens de maandelijkse test. Via een testalarm zonder geluid werd de oorzaak van de storing onderzocht en zo nodig hersteld. Volgens de veiligheidsregio's slaagde de luchtalarmtest niet overal door een opstartprobleem.

De maandelijkse test van het luchtalarm is maandag niet overal gelukt. Op sommige plekken was het luchtalarm niet of te laat te horen. De veiligheidsregio roept mensen die het alarm niet hebben gehoord zich te melden. Op de website van de brandweer staat een meldingsformulier.

"De sirenes worden handmatig geactiveerd door een medewerker op de 112 centrale in de regio. Je kunt je klok er daarom niet op gelijkzetten", laat de brandweer weten.

LEES OOK: Luchtalarm gaat op veel plekken te laat af of helemaal niet

16.38

Huis dicht na vondst hennepkwekerij

De gemeente Geldrop-Mierlo heeft een huis aan de Zonnedauw 42 in Mierlo een huis gesloten na de vondst van een hennepkwekerij. De kwekerij met 338 planten werd eind oktober vorig jaar ontdekt.

"Tijdens het onderzoek trof de politie in de woning verdeeld over meerdere ruimten een grootschalig en bedrijfsmatige hennepkwekerij aan. In totaal ging het om 338 hennepplanten", laat de gemeente weten.

Hoe lang het huis op slot moet blijven, heeft de gemeente niet bekendgemaakt.

15.06

Vrachtwagen met pech op A16

Op de A16 naar Breda staat een vrachtwagen met pech. De rechterrijstrook is dicht.

Wachten op privacy instellingen...
13.45

Drie tieners aangehouden voor berovingen

In Tilburg zijn vanochtend kort na elkaar twee berovingen geweest. Rond kwart voor vijf kwam de eerste melding binnen, op de Heuvel. Een verdachte bedreigde een 20-jarige man met een mes en eiste zijn spullen. Nadat de overvaller de spullen kreeg, rende hij samen met een nadere man weg richting de Schouwburgring. Vervolgens werd rond vijf uur een 42-jarige man overvallen op de Paleisring. Twee mensen bedreigden hem met een mes en eisten ook van dit slachtoffer al zijn spullen. Daarna renden ze weg richting de Heuvelstraat.

LEES OOK: Drie tieners aangehouden voor berovingen met mes

13.18

Man valt door dak in supermarkt

In winkelcentrum Hoge Vucht in Breda is vanochtend een man gewond geraakt in de Albert Heijn. Hij was in de supermarkt bezig aan het dak en viel door het plafond een paar meter naar beneden. Het slachtoffer is met een ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Ook de politie rukte met meerdere auto's en motoren uit om hulp te verlenen. Omdat het om een bedrijfsongeval gaat, wordt de Arbodienst ingelicht.

(Foto: Wijkagenten Markdal Buiten/Instagram).
(Foto: Wijkagenten Markdal Buiten/Instagram).
11.10

Verdachte man in Oosterhout

De politie laat weten dat er in de wijk Oosterheide in Oosterhout een verdachte man rondloopt in de omgeving van de Burgemeester van Grotenhuisstraat. De man heeft volgens de politie 'overmatige aandacht' voor de huizen daar. Hij draagt een donkere jas met capuchon en blauwe spijkerbroek. Aan mensen die hem zien lopen, wordt gevraagd de politie te bellen.

10.28

Daders overvallen tankstation in Opsporing Verzocht

Beelden van de daders van twee overvallen op een tankstation in Roosendaal zijn vanavond te zien in het programma Opsporing Verzocht. Op 2 en 25 januari werd het tankstation aan de Burgemeester Schneiderlaan overvallen. De eerste keer trok een man een pistool, de tweede keer ging het om drie mannen die een medewerker met een mes bedreigden.

LEES OOK: Tankstation voor de tweede keer overvallen, drie daders op de vlucht

Wachten op privacy instellingen...
09.11

Ongeluk op A50

Op de A50 van Oss naar Eindhoven is een ongeluk gebeurd tussen Nistelrode en Uden-Zuid. De linkerrijstrook was dicht, maar kwam rond tien over half tien weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
08.56

Inbraak telefoonwinkel Roosendaal

Bij telefoonwinkel Ritel in Roosendaal is vannacht ingebroken. De zaak zit in een winkelcentrum. De politie is bezig met een sporenonderzoek en bekijkt camerabeelden.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
08.50

Vluchten Eindhoven Airport omgeleid

Deze ochtend geldt code geel vanwege dichte mist. Eindhoven Airport heeft last van de mist. Verschillende aankomende vluchten zijn omgeleid naar het vliegveld in het Duitse Weeze. Ook zijn meerdere vluchten vertraagd.

08.44

Auto in brand op snelweg

Op de A2 van Den Bosch naar Eindhoven staat sinds acht uur een auto in brand. De auto staat tussen Vught en Best-West. De rechterrijstrook is dicht, wat leidt tot een halfuur vertraging.

Vanochtend vroeg stond er ook al een auto in brand op de A2, aan de andere kant van de weg. Die auto stond bij Zaltbommel, van Den Bosch richting Utrecht. Twee rijstroken waren dicht, wat leidde tot een uur vertraging. Die file is inmiddels opgelost.

Auto in brand op A2 bij Best-West (Foto: Emiel Groenendijk).
Auto in brand op A2 bij Best-West (Foto: Emiel Groenendijk).
08.33

Dief in schoenenwinkel Schijndel

In een schoenenzaak aan de Hoofdstraat in Schijndel heeft gistermiddag een dief toegeslagen. De politie zoekt nog naar hem. Hij verliet rond twee uur de winkel met zijn buit en liep weg richting de Kloosterstraat. Het gaat om een man van zo'n 45 jaar oud, 1.85 meter lang en met een grijze muts en zwarte jas aan.

07.35

Ongeluk op A59

De linkerrijstrook van de A59 van knooppunt Zonzeel richting Den Bosch is rond kwart over zeven vanochtend afgesloten na botsing bij knooppunt Empel. Dit leidde rond halfacht tot een vier kilometer lange file vanaf Vlijmen, goed voor een kwartier vertraging.

07.06

Fikse file na botsing bij knooppunt De Hogt

De linkerrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven is rond kwart voor zeven vanochtend afgesloten na een ongeluk bij knooppunt De Hogt. Dit leidde rond halfacht tot een achttien kilometer lange file vanaf Valkenswaard, goed voor vijftig minuten vertraging.

Om vijf voor acht is de weg weer vrij. De file neemt langzaam af.

Wachten op privacy instellingen...
07.03

Brand in bedrijfshal Gemert

In een bedrijfshal van Unidek aan de Scheiweg in Gemert woedde vanochtend vroeg brand. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen naar de Scheiweg om het vuur te blussen. Het is een 112-corespondent niet bekend wat er in brand stond. "Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt."

De brandweer bij Unidek in Gemert (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De brandweer bij Unidek in Gemert (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
05.50

Auto in brand op A2

Verkeer op de A2 van Den Bosch richting Utrecht moet vanochtend rekening houden met een flinke file. Rond halfzes werden twee rijstroken afgesloten bij Zaltbommel omdat daar een auto in brand stond. Dit leidde rond zes uur tot een zeven kilometer lange file vanaf Rosmalen, goed voor drie kwartier vertraging. Sinds tien over zes is een van de twee afgesloten rijstroken vrijgegeven maar rond kwart over zeven stond er nog altijd een file van twaalf kilometer. De ANWB waarschuwt voor een uur vertraging.

LEES OOK: Uur vertraging op A2 van Den Bosch naar Utrecht nadat auto vlam vat

05.30

Hinder vanwege mist

Op diverse plaatsen in de provincie komt plaatselijk dichte mist voor. Het verkeer kan hiervan hinder ondervinden, waarschuwt het KNMI. Het weer instituut heeft tot negen uur 's ochtends code geel afgegeven. Weggebruikers krijgen het advies langzamer te rijden en meer afstand te houden tot andere weggebruikers.

23.28

Jongeren onwel in Tilburg

Vijf jongeren die aan het chillen waren in de berging van een flatgebouw aan de Sweelincklaan in Tilburg kregen gisteravond rond halfnegen ineens last van hun luchtwegen en irritatie aan de ogen. Toen de brandweer aankwam, kreeg die daar ook last van. Daarop werd de officier gevaarlijke stoffen en een ambulance opgeroepen. De brandweer heeft met sleutels van de bewoners diverse bergingen bekeken geventileerd. Wat de problemen veroorzaakte, is niet duidelijk.

De brandweer ventileerde de berging van de flat aan de Sweelincklaan in Tilburg (foto: Jack Brekelmans./SQ Vision).
De brandweer ventileerde de berging van de flat aan de Sweelincklaan in Tilburg (foto: Jack Brekelmans./SQ Vision).
17.33

Twee auto's in brand op parkeerterrein

Op een parkeerterrein aan de Havendijk in Tilburg zijn gisteren twee auto's uitgebrand. De brandweer heeft de auto's geblust. De politie onderzoekt hoe het vuur kon uitbreken. Van de auto's is weinig meer over.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!