Carnavalsprinsen draaien warm met Sleuteldragersborrel

7 februari om 21:43 • Aangepast 16 februari om 02:00
nl
Talloze prinsen Carnaval zochten elkaar dinsdagavond op in het provinciehuis in Den Bosch voor een feestelijk onderonsje. Ze kwamen op uitnodiging van Commissaris van de Koning Ina Adema naar de Sleuteldragersborrel, als opwarmertje voor het echte carnavalsfeest.
Profielfoto van Karin KampProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Het was de twaalfde keer dat de Sleuteldragersborrel werd gehouden. Met een Schrobbelèr werd geproost op het feest der feesten. Ina Adema is uitgeroepen tot beschermvrouwe van de Brabantse carnavalsfederatie, en daarmee van het hele carnaval in Brabant.

"Ik vind het geweldig dat ik zoveel Brabantse prinsen mag ontvangen, zij vormen straks het gezag in onze provincie", zei Adema. "Het is mooi om te zien dat carnaval zo ontzettend leeft hier."

Drankjes betalen
Prins Arie d'n Irste van Kielegat (Breda) was ook van de partij. "Het kost veel leut om prins te zijn, en ook best wat geld", zei hij. "Je gaat overal mee naartoe en dan is het vooral de drankjes betalen." Hij legt zo'n 250 bezoekjes af, dir carnavalsseizoen. "Ik heb geen vrije avond meer, hoor."

Dat beaamt ook de carnavalsprins van Schorsbos (Schijndel): "Ik ben sinds de elfde van de elfde bijna ieder weekend weg, maar het is wel heel leuk." De kosten, daar praat hij liever niet over. "Ik heb de rekening nog niet durven op te maken, en ik denk ook niet dat ik dat ga doen", zegt hij lachend.

Ida Adema tussen de carnavalsprinsen. (foto: Noël van Hooft)
Ida Adema tussen de carnavalsprinsen. (foto: Noël van Hooft)

Het laatste carnavalsnieuws hoor, zie en lees je het eerst in Roeptoetgat.
Blijf met carnaval op de hoogte via www.roeptoetgat.nl

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone