Jongen (17) dreigt leerlingen dood te schieten: 50 uur taakstraf

9 februari 2023 om 17:42 • Aangepast 18 februari 2023 om 02:02
nl
Een 17-jarige jongen uit Oirschot heeft een taakstraf van vijftig uur gekregen omdat hij een dreigmail naar scholengemeenschap De Werkplaats in Bilthoven heeft gestuurd. Hij stuurde een foto van een vuurwapen en zei dat hij alle ontvangers van de mail dood zou schieten. Waarom hij de dreigmail verzond, is niet bekend. Hij zit zelf niet op de school.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De jongen moest donderdag voor de rechter in Den Bosch verschijnen en bekende alles. Hij zei ook dat hij spijt had.

Leerlingen van de scholengemeenschap in Bilthoven kregen dinsdagavond 31 mei de dreigmail. Hierin stond volgens de politie een 'heftig dreigement'. Het zou gaan om een foto van een vuurwapen en het bericht dat alle ontvangers van de mail dood zouden worden geschoten. Deze mail werd op social media gedeeld.

De school sloot een paar dagen lang haar deuren, op advies van het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente. De politie begon meteen een onderzoek om te achterhalen waar de mail vandaan kwam. Hierin kwam de 17-jarige jongen uit Oirschot naar voren. Hij werd 4 juni aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De jongen leek niet van plan te zijn om zijn dreigementen ook echt uit te voeren.

Door de arrestatie was er geen dreiging meer voor de school. De lessen konden daarom op 7 juni worden hervat. De rector van de school benadrukte na de aanhouding tegen RTV Utrecht dat de jongen niets met de school te maken had. De relatie tussen de jongen en de school is nog niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!