Keeper Vaessen klaar met 'kanker' schelden: ‘Noem me gewoon klootzak’

13 februari om 21:23 • Aangepast 22 februari om 02:00
nl
Meer dan 250 berichten met kanker-verwensingen kreeg Etienne Vaessen via Instagram toegestuurd. Reden voor de doelman van RKC om een paar berichten te posten op zijn eigen pagina. Hij is klaar met het schelden met kanker. “Het moet gewoon verdwijnen.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Etienne Vaessen wist niet wat hij meemaakte zondagavond na de uitwedstrijd tegen Ajax. Via instagram kreeg hij honderden berichten met kanker erin. “Ik ben op een gegeven moment gestopt met alles te openen en te lezen. In elk bericht stond dat ik kanker moest krijgen of werd deze ziekte als bijvoeglijk naamwoord gebruikt. Echt bizar.”

De Bredase keeper weet natuurlijk dat hij in het veld soms irritant kan zijn maar schelden met kanker gaat te ver. “Ik kan echt irritant zijn in het veld. Mensen mogen mij dan ook voor alles uitmaken. Noem mij gewoon klootzak of lul, maar laat dat K-woord gewoon weg.”

"Alles rondom Ralf raakte mij emotioneel."

Het raakt de RKC-goalie vooral omdat één van zijn vrienden en collega-voetballer Ralf Seuntjens net is hersteld van deze ziekte. “Misschien dat ik daarom gisteren ook dat bericht plaatste op Instagram. Alles rondom Ralf raakte mij emotioneel.”

Na zijn bericht op Instagram kreeg hij veel reacties van andere voetballers. “Sergio Padt had precies hetzelfde meegemaakt na een wedstrijd tegen Ajax. Hij kreeg ook allerlei kankerverwensingen. En zo kreeg ik meer voorbeelden van collega’s door.”

"Het is maar een spelletje hè.”

“Het is maar een spelletje hè”, vervolgt Vaessen zijn betoog. “Emotie hoort er ook een beetje bij. Tegen PSV had ik ook in de laatste minuut een opstootje met Xavi Simons. Dan krijg ik na afloop ook berichten met mafkees. Dat vind ik allemaal prima, daar moet ik zelfs om lachen. Maar wat er gisteravond gebeurde gaat echt te ver.”

Hij hoopt dat door zijn bericht mensen in de spiegel gaan kijken. “Het moet gewoon verdwijnen. Ik vrees dat het lastig wordt en ik weet ook geen concrete oplossing. Maar hopelijk kan ik een bijdrage leveren door dit te plaatsen.”

Enkele verwensingen op de Instagrampagina van Etienne Vaessen.
Enkele verwensingen op de Instagrampagina van Etienne Vaessen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!