Vondst drugslab leidt naar arrestatie in Spanje: 3 jaar celstraf

14 februari 2023 om 15:13 • Aangepast 22 februari 2023 om 02:02
nl
De 39-jarige man die afgelopen zomer in Spanje werd gearresteerd op verdenking van drugshandel, moet drie jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdagmiddag bepaald. De politie kwam hem op het spoor na de ontdekking van een drugslab in Luyksgestel in 2020. Ook zijn huizen in Eindhoven en het Zeeuwse Yerseke werden toen doorzocht.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Bij het drugslab in een garage bij een woning aan de Dorpstraat in Luyksgestel werden destijds diverse chemicaliën aangetroffen die als grondstof gebruikt kunnen worden voor de productie van drugs.

Cryptoberichten
Daarnaast had de politie ook toegang tot een groot aantal ontsleutelde chatberichten, die verstuurd werden via cryptocommunicatie-platformen zoals Encrochat. Daaruit bleek dat de 38-jarige verdachte vermoedelijk betrokken was bij het opgerolde lab in Luyksgestel.

Uit verder onderzoek bleek dat de man zich vermoedelijk op grote schaal bezighoudt met drugshandel en de productie van harddrugs. Ook werd hij verdacht van witwassen. Van dat laatste werd hij dinsdag in de rechtbank vrijgesproken.

Arrestatie in Spanje
Al snel in het onderzoek werd duidelijk dat de man niet meer in ons land woonde. In samenwerking met de Spaanse autoriteiten kon hij uiteindelijk in zijn huis in Spanje worden gearresteerd.

De officier van justitie eiste eerder 5,5 jaar cel. De uitspraak van de rechter valt nu dus wat lager uit. De tijd die de verdachte al vast zit, wordt op de totale gevangenisstraf in mindering gebracht.

LEES OOK:

Vondst van drugslab leidt tot arrestatie in Spanje

Drugslab gevonden in Luyksgestel: drie mensen aangehouden

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!