Liveblog

112-nieuws: vechtpartij optocht Oeteldonk • taxichauffeurs weggestuurd

20 februari 2023 om 22:35 • Aangepast 1 maart 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is gesloten.

22.34

Taxichauffeurs naar huis gestuurd

Drie taxichauffeurs zijn vanmiddag en vanavond in Eindhoven naar huis gestuurd door de politie. Bij controles bleek dat zij te weinig rust hebben gehouden. Een 25-jarige bestuurder uit Amstelveen maakte het volgens de Verkeerspolitie Oost-Brabant wel heel bont. Hij had iets langer dan een week zijn eigen bedrijf, maar hij reed rond zonder ondernemerskaart. Hierdoor was er geen duidelijkheid over zijn rij- en rusttijden. De man heeft een boete gekregen.

20.59

Flinke ruzie bij optocht Oeteldonk

Een 23-jarige vrouw en een 28-jarige man uit Den Bosch zijn vandaag opgepakt vanwege een flinke ruzie bij de optocht in hun woonplaats Oeteldonk. Ze waren rond half twee betrokken bij een vechtpartij aan de Graafseweg. Beiden zijn aangehouden voor geweldpleging en zitten nog vast.

17.44

Ongeluk op A27 vanuit Breda

Op de A27 is in de richting van Breda naar Gorinchem bij de brug bij Gorinchem een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook is er dicht, waardoor een file van een halfuur is ontstaan.

16.28

Gaslek in mobiele eetkraam

De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een gaslek in een mobiele eetkraam. Dit gebeurde op bedrijventerrein Hoogeind in Breda, ook wel bekend als het Minervum. De brandweer heeft metingen verricht en het lek gedicht. Omdat de verkoopwagen bij een ambulancepost stond, kon een ambulance tijdelijk niet uitrukken.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
16.08

Vermiste man gevonden in Tilburg

Een man die sinds vanmiddag vermist was in Tilburg, is een paar uur later in goede gezondheid teruggevonden. Dat meldt de politie op Twitter,

13.50

Brug bij Zaltbommel weer vrij

De brug bij Zaltbommel is weer vrij. Dit nadat eerder vandaag een aanhanger van een vrachtwagen kantelde op de brug. Hierdoor moest verkeer richting Den Bosch omrijden via Gorinchem en Waalwijk. Dat is inmiddels niet meer nodig. Tussen Beesd en Zaltbommel moet je rond twee uur nog wel rekening houden met zo'n drie kwartier vertraging. Dit neemt snel af nu de weg weer vrij is.

Wachten op privacy instellingen...
12.35

Nog tot 13.45 uur problemen op de brug bij Zaltbommel

De afhandeling van het ongeluk, waarbij de aanhanger van een vrachtwagen kantelde, op de Martinus Nijhoffbrug bij Zaltbommel gaat waarschijnlijk nog tot kwart voor twee in beslag nemen. Dat meldt Rijkswaterstaat. Door het ongeluk zijn twee rijstroken in de richting van Den Bosch dicht. Dit zorgt iets voor half twee nog voor ruim een uur vertraging.

12.26

Gebroken neus na mishandeling

Een man van vijftig is eergisteren in een horecazaak in Kaatsheuvel ernstig mishandeld. Het slachtoffer liep meerdere botbreuken in zijn gezicht op. Voor de mishandeling zijn twee mannen van 20 en 35 uit Kaatsheuvel aangehouden, zo maakte de politie vanmiddag bekend.

Een en ander gebeurde in een horecazaak aan het Anton Pieckplein waar carnaval werd gevierd. In het feestgedruis ontstond een vechtpartij waarvoor de politie werd opgeroepen. Toen agenten bij de zaak stonden, kwam vrijwel direct een bebloede man in hun richting gelopen. Hij zou door andere bezoekers zijn geslagen. Het slachtoffer en een omstander wezen de agenten op de vermeende daders. Daarop werden de twee verdachten aangehouden.

Het slachtoffer bleek in het ziekenhuis onder meer een gebroken neus en een breuk onder het oog te hebben opgelopen. De politie is op zoek naar getuigen van de vechtpartij.

Archieffoto: ANP
Archieffoto: ANP
12.00

Carnavallen in Brabant? Houd rekening met vertraging op de A2

Bezoekers van boven de rivieren die bij ons carnaval willen komen vieren, komen op de A2 vast te staan voor de brug bij Zaltbommel. Er is een ongeluk gebeurd waarbij de aanhanger van een vrachtwagen is gekanteld, zo meldt de ANWB. Het ongeluk gebeurde op de Martinus Nijhoffbrug in de richting van Den Bosch. Verkeer moet rond twaalf uur rekening houden met zo'n anderhalf uur vertraging.

Twee rijstroken van de A2 in de richting Den Bosch zijn dicht. Vanaf knooppunt Deil, in Gelderland, kom je daardoor in de file. Totdat alles is afgehandeld worden automobilisten die over de A2 naar Brabant willen, omgeleid vanaf knoopppunt Everdingen via de A27 en de A59.

Beeld: Twitter Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Beeld: Twitter Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
11.05

Man (46) uit Tilburg vermist

Een man van 46 uit Tilburg wordt sinds gistermiddag vier uur vermist. De politie vraagt aandacht voor de vermissing omdat de man dringend medicatie nodig heeft. De man is voor het laatst gezien op de Bredaseweg. Hij liep toen in de richting van winkelcentrum Heyhoef.

De politie heeft een signalement verspreid. Het gaat om een lichtgetinte man. Hij is ongeveer 1 meter 70 lang, heeft een normaal postuur en kort grijs. Hij draagt vermoedelijk een donkerblauwe gewatteerde jas, een lichtblauwe spijkerbroek en beige schoenen. Ook geeft de politie aan dat de man geen Nederlands spreekt.

Beeld: politie.nl.
Beeld: politie.nl.
10.20

Illegale taxichauffeurs bekeurd

Tien illegale taxichauffeurs zijn gisteren in Tilburg bekeurd. Het gaat volgens de politie met name om chauffeurs uit de randstad die niet in het bezit zijn van een Tilburgs taxivignet. Een vergunning om in de stad als taxichauffeur je diensten te mogen verlenen.

De controles op illegale taxi’s was door de politie aangekondigd. Eerder dit weekend werd in Eindhoven en Den Bosch al gecontroleerd op zogenoemde ‘zwarte taxi’s’. Ook in die steden werden bekeuringen uitgedeeld.

LEES OOK: Illegale taxichauffeurs aangepakt en 10 bestuurders onder invloed bekeurd

09.45

Verdachte bekladdingen kerk niet meer vast

De verdachte (30) uit Etten-Leur die dit weekend werd aangehouden voor het bekladden van de kerk in Etten-Leur, zit niet meer vast. Dat laat de politie vanochtend weten. "We hebben een verklaring opgenomen, waarna het niet meer noodzakelijk was om hem langer vast te houden", geeft een woordvoerder aan.

De man blijft wel verdachte in de zaak. Er zijn volgens de woordvoerder geen aanwijzingen dat de verdachte betrokken is bij eerdere bekladdingen waarover omwonenden van de kerk het dit weekend hadden.

Een ware bende voor de Sint-Lambertuskerk in Etten-Leur zaterdagochtend.
Een ware bende voor de Sint-Lambertuskerk in Etten-Leur zaterdagochtend.
09.30

Brandweer blikt nog even terug op carnavalsmis in Oeteldonk

Zo'n veertig brandweerlieden werden gisteren tijdens de carnavalsmis in de Sint-Jan in Oeteldonk door de plebaan toegesproken en toegezongen. Een mooi moment voor de brandweer waar ze vanochtend nog even op terugblikt.

Wachten op privacy instellingen...
09.20

Politiehond grijpt inbreker

Bij de jachthaven aan de Kwistgeldweg in Lage Zwaluwe werden rond middernacht inbrekers op een boot betrapt. De politie hield een 20-jarige man uit Roemenië aan. Een politiehond kwam een andere verdachte op het spoor. Deze 33-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, gaf zich pas over nadat de politiehond hem had gebeten. Beide mannen zitten vast voor verder onderzoek.

Na aankomst van de politie, renden meerdere mannen over het afgesloten terrein van de jachthaven. Op dit terrein lagen verschillende boten opgeslagen. Onder het zeil van een van deze boten had de 20-jarige verdachte zich verstopt. De andere verdachte bleek zich te hebben verstopt onder een loopbrug even verderop. Hij bleek na zijn aanhouding inbrekersgereedschap op zak te hebben.

De bijtwonden van de man zijn door een dokter behandeld. Het is nog niet duidelijk of de inbrekers iets hadden buitgemaakt.

09.00

Verdachte aangehouden voor mishandelen agent

Een man van 39 is gisteravond in het centrum van Tilburg aangehouden voor het mishandelen van een agent. De politie kwam rond tien uur naar een café op de Heuvel omdat een man daar stennis maakte en het gevecht wilde aangaan met medewerkers van de zaak.

Toen agenten de verdachte aanhielden en in de politiebus zette, bleef hij agressief. Hij schopte namelijk een van de agenten en spuugde hem in het gezicht. De agent liep een aantal schaafwonden op. De man had eerder op de avond al voor overlast gezorgd en moest toen van de politie het centrum van Tilburg verlaten. Omdat hij dat niet had gedaan, werd hij bij het tweede voorval direct aangehouden.

De verdachte zit nog vast. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Archieffoto politie.nl.
Archieffoto politie.nl.
09.00

Slingerend over de weg: rijbewijs kwijt

Agenten van het politieteam Best-Oirschot begonnen hun nachtdienst gisteravond met de melding dat er iemand slingerend over de weg zou rijden. Toen agenten de automobilist controleerden, bleek hij te hebben gedronken. Op het bureau in Eindhoven probeerde de man de boel te saboteren en werkte hij niet niet goed mee aan een ademanalyse. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Foto: Instagram politie Best_Oirschot
Foto: Instagram politie Best_Oirschot
07.40

Bewoner gewond bij brand in appartement

Bij een brand in een appartement aan het Besterdplein in Tilburg is vanmorgen om iets voor zes uur een bewoner gewond geraakt. Bewoners van de tweede en de derde verdieping van het complex werden door de brandweer uit hun huizen gehaald. Volgens onze 112-correspondent ging het in totaal om zo'n vijftien mensen.

Het slachtoffer is met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn of haar letsel is niks bekend. Ook over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

LEES OOK: Gewonde bij brand in appartement Tilburg, twee verdiepingen geëvacueerd

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
05.48

Geen treinen vanwege kapot spoor

Tussen Helmond en Eindhoven rijden tot half een vanmiddag geen treinen. Dit vanwege een kapot spoor door een spoorstaafbreuk bij Helmond. Vanaf half een tot half vijf rijden er geen Sprinters op het traject. De herstelwerkzaamheden werden gisteren al aangekondigd.

Wachten op privacy instellingen...
19.22

Auto slaat over de kop

Een auto sloeg gisteravond over de kop op de Bundersweg in Veghel. Dit gebeurde nadat de automobilist een lantaarnpaal naast de weg had geraakt. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de bestuurder al uit de auto. Hij is nagekeken in een ambulance en vervolgens door de politie meegenomen naar het politiebureau.

18.54

Korte tijd geen treinen tussen Boxtel en Vught

Tussen Boxtel en Vught reden gisteravond korte tijd geen treinen, omdat er een persoon op het spoor liep. Een trein moest een noodstop maken. Na zeven uur kwam het treinverkeer weer op gang.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!