Liveblog

112-nieuws: wie herkent sieraden? • controle op 11.005 voertuigen

21 februari 2023 om 17:58 • Aangepast 2 maart 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hebben we je deze dinsdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

23:00 liveblog is gesloten

Liveblog

20.10

Wie is sieraden kwijt?

De politie is op zoek naar de eigenaar(s) van sieraden die ze zondag vond in een auto in Deurne. De bestuurder van de wagen werd kort na middernacht op de Hogeweg tegengehouden. Agenten vonden het rijgedrag verdacht en ze werden al snel op hun wenken bediend. In de auto lagen diverse goederen, waaronder die sieraden, en die werden allemaal in beslag genomen. De mensen die in de wagen zaten, konden niet uitleggen hoe ze aan die spullen waren gekomen.

Omdat de politie de sieraden evenmin kon terugvinden in haar systemen, wil ze graag weten van wie die zijn.

Wachten op privacy instellingen...

20.00

Chauffeurs betrapt op bellen

Het team verkeer van de politie heeft vandaag langs de snelweg A2 bij Vught een controle gehouden. Tijdens de actie reden iets meer dan 11.000 voertuigen voorbij, waarbij werd nagegaan of de bestuurders op de juiste manier aan het bellen waren. In 41 gevallen was dat niet zo: deze chauffeurs hielden hun mobiele telefoon vast terwijl ze aan het sturen waren. Dat kost hen dus een proces-verbaal/boete, zo meldt wijkagent Marcel de Rouw.

17.50

Fietser aangereden in Mierlo

In Mierlo is vanmiddag even na vijven een fietser aangereden door een auto van maaltijdbezorger HelloFresh. Het ongeluk gebeurde op de Prelaat Brantenstraat. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een 122-correspondent heeft hij mogelijk een heup gebroken. De weg was na de botsing een tijdje afgesloten.

De plek waar het ongeluk gebeurde (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De plek waar het ongeluk gebeurde (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De beschadigde auto (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De beschadigde auto (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
16.00

Fileprobleem op A27 van korte duur

Het verkeer op de snelweg A27 dat vanuit Breda in de richting van Gorinchem rijdt, heeft vanmiddag met een forse vertraging te maken gehad. Tussen knooppunt Hooipolder en Werkendam stond tegen vier uur een file van 10 kilometer wat een vertraging van bijna drie kwartier met zich meebracht. Oorzaak was een ongeluk. Het verkeer werd geadviseerd om te rijden via Oosterhout en Dordrecht over de A59 en de A16.

Rond kwart voor vijf werd bekend dat de rechterrijstrook, die dicht was, weer vrijgegeven was voor het verkeer. Op dat tijdstip stond tussen Oosterhout en Hank nog wel een file van 5 kilometer wat een tijdverlies van een minuut of twaalf betekende. Tussen Hank en industriegebied Avelingen vormde zich een file van 8 kilometer (met 6 minuten vertraging).

14.40

Jongen (14) met mes aangehouden

Een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom is gisteravond aangehouden in de binnenstad. Hij had een mes bij zich. De jongen liep met een groepje andere jongens en was met ze aan het opscheppen over een vechtpartij die zou gaan gebeuren. De 14-jarige jongen maakte volgens de politie een opmerking waaruit bleek dat hij een mes bij zich had. Een agent die in zijn vrije tijd toevallig achter het groepje liep, hoorde wat er gezegd werd en waarschuwde zijn collega's. Op de Grote Markt werd de jongen aangehouden. Zijn mes is in beslag genomen. De jongen wordt voor een alternatieve straf doorverwezen naar HALT.

13.51

Mishandeling carnavalstent Uden

In de backstage ruimte van de carnavalstent op de Markt in Uden is zaterdagavond een vechtpartij geweest. Dit gebeurde tussen kwart over elf en twaalf uur in de buitenlucht binnen de hekken. Een vrouw sprong tussen de vechters om ze tot rust te krijgen. Hierbij is ze gewond geraakt. De politie komt graag in contact met mensen die de vechtpartij hebben zien gebeuren.

12.35

Lichaam man uit water gehaald

Het lichaam van een overleden man is rond half twaalf uit het water gehaald bij de Peter Ebbenweg in Sint Hubert. Wandelaars zagen het lichaam liggen en haalden hem zelf uit het water. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Het gaat om een inwoner van Sint Hubert.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
12.24

Vrachtwagen met pech op A58

Op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven staat een vrachtwagen met pech. De rechterrijstrook is dicht.

Wachten op privacy instellingen...
12.03

Mishandeling bij crematorium

Een vrouw is vorige week dinsdag mishandeld bij het crematorium aan de Karel Boddenweg in Tilburg. Ze werd geslagen en aan haar haren getrokken. De politie komt graag in contact met mensen die dit hebben zien gebeuren. De mishandeling gebeurde op straat terwijl mensen langsliepen die mogelijk ook naar het crematorium gingen.

11.26

Tanden van vrouw uit mond geslagen

Een 53-jarige vrouw uit Prinsenbeek is zondagavond zwaar mishandeld door een man. Dat gebeurde op de Paantjensstraat in haar woonplaats. De man sloeg met zijn vuist in haar gezicht, waardoor meerdere tanden uit haar mond vielen. De politie heeft kort daarna een 56-jarige man als verdachte aangehouden.

LEES OOK: Tanden van vrouw uit mond geslagen tijdens carnaval in Prinsenbeek

09.44

Anabolen steroïden verstopt in doos

Op de Airbornelaan in Eindhoven heeft de politie gisteren iemand aangehouden op verdenking van witwassen en het overtreden van de geneesmiddelenwet. Tijdens de controle van een bestuurder zagen agenten een doos die verpakt was in zwarte plastic folie. Deze zat vol met een grote hoeveelheid anabolen steroïden. De bestuurder had geen vergunning voor het invoeren, bezitten of handelen in anabolen steroïden. Dit is strafbaar.

Agenten besloten hem te fouilleren en vonden bijna 4500 euro cash in zijn kleren. Hij had ook een horloge om zijn pols met een waarde van minstens 5000 euro. De auto waarin hij reed had een nieuwwaarde van ongeveer 100.000 euro. "Als je het ons vraagt een redelijk onverklaarbaar vermogen met een naar eigen zeggen modaal inkomen", schrijft de wijkagent. De bestuurder zit vast.

Foto: Wijkagent Eckart Luytelaer/Instagram.
Foto: Wijkagent Eckart Luytelaer/Instagram.
09.23

Twee bestuurders botsten in Nuenen

Twee automobilisten zijn op elkaar gebotst op de splitsing van de Smits van Oyenlaan en de Stiphoutseweg in Nuenen. Niemand raakte gewond. De auto's zijn door een bergingsbedrijf opgehaald.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.

08.51

Rode kruizen massaal genegeerd

Rode kruizen op matrixborden werden gisteren massaal genegeerd op de snelweg bij Den Bosch. Op de knooppunten Empel en Hintham waren afzonderlijk twee ongelukken gebeurd. Voor de veiligheid van hulpverleners en slachtoffers kwamen op de matrixborden roze kruizen te staan. In totaal negeerden 35 bestuurders dit. Ze kregen allemaal een bekeuring. De officier van justitie bepaalt hoe hoog de boete is.

LEES OOK: Rode kruizen boven snelweg massaal genegeerd

08.46

Carnavalsvierders betrappen inbrekers

Twee bewoners van een huis aan de Kesselcamp in Asten kwamen gisteravond net op tijd thuis van het carnavallen. Op hun oprit stonden twee inbrekers die via een raam probeerden binnen te komen. Toen ze de bewoners zagen, gingen ze er snel vandoor. Ze stapten in een donkere auto en reden richting de Heerbaan. De politie vraagt aan mensen die iets gezien hebben of een camera hebben hangen, zich te melden.

Foto: Politie Deurne Asten Someren/Facebook.
Foto: Politie Deurne Asten Someren/Facebook.
08.23

Vechtpartij Havenweg Helmond

Aan de Havenweg in Helmond is een vechtpartij geweest. De politie heeft twee verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht. "Tijdens het vervoeren van een van de verdachten naar ons dienstvoertuig, vond iemand het nodig deze verdachte in het gezicht te slaan. Ook deze verdachte is aangehouden", meldt de politie.

08.17

Valse consumptiebonnen in omloop

In Oosterhout zijn valse bonnen in omloop. Alle kroegen zijn er volgens de politie van op de hoogte. Rond half een bood een verklede jongeman vervalste consumptiebonnen te koop aan aan stappers. "Koop geen bonnen op straat van mensen die zeggen te stoppen met carnaval vieren en bonnen overhebben", schrijft de wijkagent. Aan feestvierders wordt geadviseerd alleen op officiële verkooppunten bonnen te kopen.

Foto: Jeugdagenten Dongemond/Instagram.
Foto: Jeugdagenten Dongemond/Instagram.
07.57

Auto tussen de vangrails

"Een bijzonder ongeval", noemt de politie Waalwijk het. Op de N261 bij Waalwijk is gisteren een bestuurder met zijn auto tussen de vangrails terechtgekomen. De bestuurder is een 18-jarige man. Hij is nagekeken in de ambulance en bleek niet onder invloed te zijn. Hoe het kon gebeuren dat hij daar belandde, wordt nog onderzocht. De auto is weggetakeld.

Foto: Politie Waalwijk.
Foto: Politie Waalwijk.
07.33

Ongeluk A2 Maarheeze

Twee rijstroken van de A2 van Eindhoven richting Maastricht zijn vanochtend afgesloten na een ongeluk bij Maarheeze. Dit leidde rond halfacht tot een zes kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide, goed voor ruim een halfuur vertraging.

06.00

Racistische teksten op stadhuis

Op het stadhuis in Eindhoven waren maandagavond korte tijd racistische teksten te lezen. Volgens iemand die dit zag, ging het om teksten zoals 'Houd Lampegat blank' en links naar een complotwebsite.

LEES OOK: Racistische teksten geprojecteerd op stadhuis: 'Houd Lampegat Blank'

De teksten waren rond halfelf te zien.
De teksten waren rond halfelf te zien.
02.25

Autobrand Roosendaal

Aan de Edisonstraat in Roosendaal is afgelopen nacht een auto uitgebrand. Het vuur werd rond halfeen ontdekt. Toen de brandweer aankwam, stond de auto al volledig in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. Omdat ook de brandstof in brand stond, moest de brandweer gecontroleerd blussen. De auto brandde volledig uit. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Hoe de autobrand in Roosendaal kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Hoe de autobrand in Roosendaal kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: Christian Traets/SQ Vision).
01.25

Vrachtwagenchauffeurs weggestuurd langs A67

Acht vrachtwagenchauffeurs zijn afgelopen nacht weggestuurd van de A67 bij Geldrop. Vier chauffeurs hadden hun vrachtwagen daar in de pechhaven geparkeerd en vier op de vluchtstrook. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat sprak hen daarop aan en wees hen naar een andere plek.

Wachten op privacy instellingen...
22.34

Taxichauffeurs naar huis gestuurd

Drie taxichauffeurs zijn gistermiddag en -avond in Eindhoven naar huis gestuurd door de politie. Bij controles bleek dat zij te weinig rust hadden gehouden. Een 25-jarige bestuurder uit Amstelveen maakte het volgens de verkeerspolitie wel heel bont. Hij had iets langer dan een week zijn eigen bedrijf, maar hij reed rond zonder ondernemerskaart. Hierdoor was er geen duidelijkheid over zijn rij- en rusttijden. De man heeft een boete gekregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!