Liveblog

112-nieuws: Eindhovenaar opgepakt na straatroof • fietsster overleden

23 februari 2023 om 14:54 • Aangepast 4 maart 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

15.57

Fietsster overleden na botsing in Haps

Een 87-jarige fietsster is donderdagmiddag overleden na een aanrijding in Haps. Dat meldt de politie. De vrouw botste rond twee uur 's middags met een auto op de Kalkhofseweg. De fietser werd ter plekke gereanimeerd en even later onder begeleiding van de trauma-arts naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Fietsster (87) overleden na aanrijding in Haps

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
Foto: SK-Media
13.56

Eindhovenaar opgepakt voor straatroof

Een 21-jarige Eindhovenaar is gisteren aangehouden voor een straatroof in de buurt van de Donizettilaan in Eindhoven. Hij wilde via Marktplaats een minicomputer kopen van een 31-jarige stadsgenoot. Bij het bekijken van het apparaat ging de 21-jarige er ineens vandoor. Het slachtoffer rende nog achter de dief aan, maar werd beschoten. Bij een daarop volgende worsteling kreeg hij nog een klap op zijn hoofd, waarna de rover wist te ontkomen.

De politie kwam er al snel achter wie de dief was en de man werd woensdag op straat aangehouden door een arrestatieteam. 

12.49

Zoektocht naar vermiste Vlijmenaar (82)

De brandweer en de politie zoeken in de Maas bij Herpt naar de vermiste man uit Vlijmen (82). Zijn auto is daar naast het water gevonden. Eerder vanochtend werd via Burgernet gemeld dat de man vermist wordt.

11.59

Ravage na botsing

Een auto is vanochtend op de Bosschebaan (N617) bij Sint-Michielsgestel tegen de railing van een fietstunnel gebotst. Aan de grote schade te zien, gebeurde dat op volle snelheid. De weg ligt bezaaid met brokstukken. De bestuurder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een deel van de weg werd na de crash afgesloten. Waarom de bestuurder van de weg raakte, is nog onduidelijk.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
09.44

Jumbo onder water in Nuenen

Een gesprongen waterleiding heeft woensdagavond laat bij een Jumbofiliaal aan de Hoge Brake in Nuenen voor flink wat overlast gezorgd. De supermarkt in winkelcentrum Kernkwartier stond voor een groot deel blank. Ook donderdagochtend wordt in sommige gangpaden nog hard gewerkt om de vloer helemaal droog te krijgen. Toch kunnen klanten 'gewoon' hun boodschappen doen.

De schade in de winkel lijkt redelijk beperkt. Wel zijn veel headsets voor werknemers kapot, wat voor de nodige communicatieproblemen zorgt.

09.13

Scooterdieven opgepakt in Tilburg

De politie heeft woensdagavond in Tilburg twee mannen opgepakt. Rond elf uur zag een voorbijganger het tweetal met een scooter sjouwen op het Rosmolenplein. Omdat het er verdacht uitzag, waarschuwde hij de politie. Toen de agenten even later aankwamen, bleek al snel dat de scooter kort daarvoor gestolen was.

08.25

Man (82) vermist in Vlijmen

In Vlijmen wordt een 82-jarige man vermist in de omgeving van de Schout Lieshoutstraat. Dat laat de politie weten via een Burgernetmelding. De man is 1,82 meter, heeft een bril en draagt een rood met zwart geblokte pyjama en een blauwe, lange jas. Hij zou zijn vertrokken in een Opel Agila.

07.40

Vaten vol drugsafval gevonden

In een stukje natuurgebied aan de Tussen de Dijken in Breda zijn een aantal vaten vol drugsafval gevonden. Een vat had gelekt, waardoor het er behoorlijk stonk. De politie heeft de omgeving afgezet en de brandweer deed metingen om de schade op te nemen. Er is een specialistisch bedrijf ingeschakeld om het drugsafval op te ruimen.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
02.54

Politie doet onderzoek naar 'verdachte situatie'

De politie heeft vanaf gisterenavond en afgelopen nachtuitgebreid onderzoek gedaan bij een grijs bestelbusje dat schuin in de berm staat geparkeerd langs de Aalsterweg in Eindhoven. Agenten in witte pakken hebben onderzoek gedaan in en rondom de wagen, de politie wil niet meer kwijt dan dat ze onderzoek doet naar een 'verdachte situatie'.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
23.05

Gestolen auto teruggevonden in het water

Hulpdiensten zijn gisterenavond uitgerukt voor een auto te water langs de Stipdonk in Lierop. De auto bleek eerder die avond gestolen te zijn in Helmond. Brandweer, politie en een medisch team kwamen ter plaatse voor de auto te water.

De brandweer heeft in het water gezocht naar de bestuurder maar die is niet gevonden. Ook in de omgeving is door de politie gezocht, maar ook die zoekactie leidde niet tot de bestuurder.

Meerdere bronnen melden dat de wagen onder dreiging van een wapen die avond gestolen zou zijn in Helmond. Agenten die in Lierop onderzoek deden naar de wagen droegen kogelwerende vesten.

De auto wordt op sporen onderzocht. De politie geeft aan dat er nog veel onduidelijk is.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
22.45

Vrachtwagen Maarheeze geborgen

De vrachtwagen die woensdagmiddag een huis in Maarheeze binnenreed, is geborgen. Aan de zijkant van het huis is een groot gat zichtbaar. De woning is gestut, waarna de vrachtwagen door een berger is weggehaald.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!