Video

Veldbestormer PSV (20) was dronken en had gebiedsverbod

24 februari 2023 om 12:59 • Aangepast 7 maart 2023 om 02:02
nl
De 20-jarige man uit Roermond die donderdagavond tijdens PSV-Sevilla het veld bestormde en de keeper van de Spaanse ploeg aanviel, wordt verdacht van mishandeling. Ook overtrad hij een gebiedsverbod, dat de gemeente hem eerder had opgelegd én een stadionverbod van de club zelf.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie laat verder weten dat de man onder invloed van alcohol was. Uit een test bleek dat hij een alcoholpromillage had van ruim 1,6. Dat staat gelijk ongeveer tien glazen bier. Ook staat in de verklaring van het OM dat de man in 2021 en 2022 al eens taakstraffen kreeg, nadat hij zich eerder misdragen had rondom voetbalwedstrijden.

De zaak wordt via snelrecht afgehandeld. Woensdag 8 maart komt de man al voor de rechter. Daarbij wordt extra rekening gehouden met de impact van zijn actie en zijn strafrechtelijk verleden.

'Schamen ons diep'
PSV heeft vrijdagmiddag in een verklaring laten weten eventuele boetes van de UEFA op de veldbestormer te gaan verhalen. Daarnaast wil de club in de toekomst het beleid rondom stadionverboden beter gaan handhaven. "Dit is PSV onwaardig en wij schamen ons er diep voor", zegt algemeen directeur Marcel Brands.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!