PSV-supporters vrezen straf na bizar incident: ‘Klap zal hard zijn’

24 februari 2023 om 20:30 • Aangepast 7 maart 2023 om 02:00
nl
Woorden als ‘treurig’, ‘pissig’ en ‘ongeloof’, komen voorbij wanneer PSV-supporters wordt gevraagd naar het incident van donderdagavond waarbij een man de doelman van Sevilla aanviel. Voorzitter Rob Bogaarts en bestuurslid Dirk van Gestel van de supportersvereniging vrezen voor de straf van de UEFA.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Van Gestel zat op de tribune waar de supporter vandaan rende en kon zijn ogen niet geloven. “Iedereen keek elkaar vol ongeloof aan. Wat bezielt deze man? Een dag later ben ik nog steeds pissig. Hoe kun je dit in godsnaam doen.”

Het antwoord weet het bestuurslid van de supportersvereniging niet. Zijn collega, voorzitter Rob Bogaarts, was vol emotie tijdens het moment. “Wat doet die man daar, dat was mijn eerste gedachte. Daarna heb ik niks meer van de wedstrijd meegekregen. Ik was alleen maar bezig met wat voor consequenties dit zou hebben voor PSV.”

"Misschien mogen we volgend jaar niet meer meedoen in Europa."

Want daar zijn de heren allebei bang voor. “De klap zal hard zijn”, vreest Van Gestel. “Ik denk dan aan een heel jaar geen wedstrijdbezoeken tijdens Europese wedstrijden. Of misschien mogen we zelfs niet meedoen. Dat zou helemaal triest zijn.”

Ook bij de voorzitter uit Eersel zijn er angsten, maar één consequentie wil hij sowieso al benoemen. “Als de dader lid is van de supportersvereniging, dan zullen wij hem per direct royeren.” De twee noemen de man ook geen supporter, 'want een échte PSV-supporter doet dit niet'.

"Als de dader lid is van de supportersvereniging royeren we hem meteen."

Een oplossing weet Bogaarts wel. “De meldplicht moet gewoon strenger gehandhaafd worden", zegt hij. "PSV en wij als supportersvereniging doen alles om de veiligheid op orde te hebben, maar een strengere meldplicht is de laatste stap die nodig is.”

Tot slot wil Van Gestel nog één ding duidelijk maken. “Het is één iemand die het verpest voor de anderen. Niemand doet dit verder. Laten we hem verder negeren want deze aandacht is misschien al te veel. Dit is een bizar incident.”

LEES OOK:

Veldbestormer PSV (20) was dronken en had gebiedsverbod

Man met capuchon belaagt keeper van Sevilla bij wedstrijd tegen PSV

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!