Video

Veldbestormer PSV blijft nog zeker 14 dagen vastzitten

27 februari 2023 om 15:41 • Aangepast 8 maart 2023 om 02:01
nl
De 20-jarige man uit Roermond die vorige week donderdag tijdens PSV-Sevilla het veld bestormde en daar de keeper van de uitploeg aanviel, blijft nog zeker 14 dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Bosch maandag bepaald.
Profielfoto van Sven de LaetProfielfoto van ANP
Geschreven door

De Limburger wordt verdacht van mishandeling en het overtreden van het gebiedsverbod, dat hem eerder door de gemeente was opgelegd. In 2021 en 2022 kreeg hij al twee keer een taakstraf voor overtredingen rond voetbalwedstrijden.

Na zijn arrestatie bleek ook dat de man te veel had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,6.

De zaak wordt op woensdag 8 maart via snelrecht afgehandeld. Het OM zegt dat daarbij nadrukkelijk rekening wordt gehouden met de ernst en impact van het feit en het strafrechtelijk verleden van de verdachte.

Paul Saris, de advocaat van de Roermonder, wilde maandag niet ingaan op het besluit van de rechtbank. "Geen commentaar."

'Schamen ons diep'
PSV liet afgelopen vrijdag al weten eventuele boetes van de UEFA op de veldbestormer te gaan verhalen. Daarnaast wil de club in de toekomst het beleid rondom stadionverboden beter gaan handhaven. "Dit is PSV onwaardig en wij schamen ons er diep voor", zei algemeen directeur Marcel Brands toen.

De club heeft inmiddels aan De Telegraaf laten weten dat duidelijk is hoe de veldbestormer ondanks zijn stadionverbod toch op de tribune terecht kon komen. Degene die het kaartje voor hem heeft geregeld, kan volgens PSV ook een stadionverbod verwachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.