Liveblog

112-nieuws: man vast na achtervolging • best drukke avondspits

6 maart 2023 om 16:20 • Aangepast 14 maart 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hebben we je deze maandag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

19.20

Duitser na achtervolging opgepakt in Oeffelt

Een Duitse automobilist is aan het begin van de avond in Oeffelt aangehouden na een achtervolging. De man had aan de grens met Duitsland een stopteken genegeerd en hij ging er met zeer hoge snelheden vandoor. Op de provinciale weg net voor Oeffelt werd hij klem gereden door de Koninklijke Marechaussee, uit de auto gehaald en gearresteerd. De man was niet in bezit van een rijbewijs. Tijdens de achtervolging lapte de man nog meer verkeersregels aan zijn laars. Zo haalde hij zeer gevaarlijk in, terwijl hij met een extreem hoge snelheid reed. De marechaussee onderzoekt ook of er in zijn auto drugs liggen. Het verkeer ondervond flink wat hinder van het incident.

Bij de man in de auto zat ook een vrouw. Zij is niet gearresteerd en moest met een bus haar reis voortzetten.

Duidelijke remsporen (foto: SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
Duidelijke remsporen (foto: SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie doorzoekt de auto (foto: SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie doorzoekt de auto (foto: SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen werd binnenstebuiten gekeerd (foto: SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen werd binnenstebuiten gekeerd (foto: SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
18.00

Vertraging op A2, A58 en A67

De linker rijstrook van de snelweg A67 is bij Someren in de richting van Venlo dicht geweest als gevolg van een ongeluk. Na het ongeval was er een file van 8 kilometer ontstaan vanaf knooppunt Leenderheide. De extra reistijd was toen drie kwartier, maar tegen half zes waren de problemen voorbij.

Een eindje verderop, ook in de richting van het zuiden, heeft enige tijd op de A2 een vrachtwagen met een klapband gestaan. Dit leidde tot filerijden en vertraging voor het verkeer tussen de knooppunten Ekkersweijer en De Hogt. Om de hulpdiensten ruimte te geven was de rechter rijstrook een tijdje afgekruist. Op de aansluitende N2 was het tussen de knooppunt Batadorp en Leenderheide eveneens aanschuiven.

Op de A58 was het weer eens raak bij Moergestel. Tot aan knooppunt Batadorp stond er in de avondspits een file van 12 kilometer en dat betekende een vertraging van ongeveer een half uur. Hier ontstonden de problemen eveneens door een vrachtwagen met panne.

De vrachtwagen staat veilig op de vluchtstrook (foto: Rijkswaterstaat).
De vrachtwagen staat veilig op de vluchtstrook (foto: Rijkswaterstaat).
15.03

Winkeldief komt niet ver

Dankzij een alerte getuige kwam een winkeldief in Eindhoven vannacht niet ver. Iemand zag dat er ingebroken werd bij een winkel aan de Grote Berg. De getuige belde direct 112. Agenten zagen daarop een scooter rijden op de Kastanjelaan. Ze vermoedden dat deze betrokken was bij de inbraak.

De achtervolging werd ingezet. Hierbij kwam de scooterrijder ten val. Te voet probeerde hij vervolgens alsnog de benen te nemen. Hij kwam echter niet ver. Agenten wisten de 16-jarige in de kraag te vatten. Hij wordt verdacht van de inbraak in de winkel. Ook zijn scooter is volgens de politie waarschijnlijk van diefstal afkomstig. De 16-jarige zit nog vast, zo laat de politie vanmiddag weten.

14.55

Coffeeshop drie maanden dicht na explosie

Coffeeshop Caza in Tilburg blijft drie maanden op slot. Dat heeft burgemeester Theo Weterings besloten nadat er met carnaval bij de coffeeshop een explosief afging. Caza ging meteen na de explosie al op slot. Toen was dit een gezamenlijk besluit van de eigenaar en de gemeente. Nu heeft de burgemeester de exploitant officieel laten weten dat zijn zaak de komende drie maanden niet open mag.

De coffeeshop was op het moment van de explosie net weer open nadat de burgemeester afgelopen oktober besloot de zaak ook al voor drie maanden te sluiten. Dit nadat een handgranaat voor de deur werd gevonden en nadat er eerder vorig jaar was geschoten op de zaak.

LEES OOK: Coffeeshop dicht na explosie: 'Weer heftig incident', zegt burgemeester

14.26

A2 weer vrij

Tussen knooppunt Leenderheide en knooppunt Batadorp gebeurde vanmiddag een ongeluk. Terwijl de hulpdiensten bezig waren met de afhandeling hiervan gebeurde er nóg een ongeluk. De vertraging in de richting Eindhoven liep op tot een half uur. Inmiddels is weg weer vrij, maar de maximale snelheid is wel wat aangepast. De geleiderail moet namelijk nog worden gerepareerd. Dat gebeurt na de avondspits.

Wachten op privacy instellingen...
14.10

Vrachtwagen kantelt bij aspergeveld

Een vrachtwagen die rollen plastic aan het lossen was waarmee aspergebedden kunnen worden afgedekt, is in Maarheeze gekanteld. Het ongeluk gebeurde op de Hoge Wal, parallel aan de snelweg A2.

Bij het lossen bleek de lading iets te zwaar waardoor de vrachtwagen kantelde. Uiteindelijk sloeg de vrachtwagen niet helemaal om. De laad- en loskraan waar de truck op bleef steunen, voorkwam dit. Niemand raakte gewond en een berger zette de vrachtwagen weer op zijn vier wielen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.55

Automobilist weer betrapt op appen achter het stuur

Sommige mensen leren het nooit: een 58-jarige automobilist uit Sint-Michielsgestel is vanmorgen op de A59 bij Rosmalen voor de zesde keer in vijf jaar tijd betrapt op appen achter het stuur. "Aan het huidige boetebedrag zal hij vermoedelijk even moeten wennen", schrijft de verkeerspolitie Oost-Brabant op Twitter.

Het boetebedrag voor appen achter het stuur is sinds begin deze maand verhoogd van 350 naar 380 euro. Dat is exclusief de 9 euro administratiekosten.

13.00

Fietser geschept

Bij een aanrijding met een auto in Eindhoven is vanochtend een fietser gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond twaalf uur op de kruising van de Boschdijk met de Ambachtsweg. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision.
12.30

Net op tijd uit brandende auto

Een automobilist wist vanochtend net op tijd uit zijn auto te komen toen die op de A59 spontaan in brand vloog. De bestuurder zette zijn auto stil op de vluchtstrook en kon vervolgens uitstappen. Het hachelijke avontuur was op de grens van Drunen met Waalwijk.

De auto liep forse schade op. Een rijbaan van de A59 was korte tijd dicht voor verkeer zodat de brandweer de brandende auto kon blussen.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
10.50

Auto belandt in voortuin

Een automobilist is vanochtend met zijn auto in de voortuin van een huis in Deurne beland. Het ongeluk gebeurde aan de Zeilbergsestraat. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder onwel is geworden. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Voordat hij in de voortuin tot stilstand kwam, zou de bestuurder nog een andere auto hebben geraakt.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
10.05

Jongen slachtoffer steekpartij

Het slachtoffer van de vermoedelijke steekpartij gisteravond aan de Bisschopshoeve in Breda is een tiener. Dat laat de politie vanochtend weten. Het slachtoffer, een jongen, ligt in het ziekenhuis. De ernst van zijn verwondingen is niet duidelijk.

LEES OOK: Jongen slachtoffer steekpartij in Breda

09.15

Bushokje aan gort

Een bushokje aan de Willem van Oranjelaan in Breda staat op instorten. Vermoedelijk is er een auto tegenaan gereden. Tussen de glasscherven liggen namelijk onderdelen van een auto. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
07.13

Kapotte vrachtwagen op A59

De rechter rijstrook van de A59 van Oss richting Den Bosch was van zeven uur tot kwart voor acht vanochtend afgesloten bij Oss, nadat er een vrachtwagen was gestrand. De afsluiting leidde rond halfacht tot zo'n drie kilometer file, goed voor ongeveer tien minuten vertraging.

06.49

Botsing op A58

Op de A58 botsten vanochtend vroeg een auto en een vrachtwagen tegen elkaar. Dit gebeurde bij knooppunt Batadorp, tijdens het wisselen van rijstrook. Met beide voertuigen kon nog gereden worden, dus verwees een weginspecteur van Rijkswaterstaat de bestuurders door naar een veilige plek om de vereiste formulieren in te vullen.

Wachten op privacy instellingen...
05.59

CDA-verkiezingsposters beklad

Verkiezingsposters van CDA Brabant zijn afgelopen weekend beklad en vernield. "Tja, dapper zeg", reageert CDA-gedeputeerde Erik Ronnes op Twitter. "Anoniem andermans spullen vernielen. Niet onze manier campagne voeren. Zo gaan we de problemen van Nederland en Brabant niet oplossen voor onze inwoners. Met al onze campagnevrijwilligers kiezen we voor een faire aanpak."

Wachten op privacy instellingen...
05.22

Dumping in buitengebied bij Liempde

In het buitengebied tussen Boskant en Liempde werd gisterochtend een afvaldumping ontdekt. Dat meldde een wijkagent vanochtend. "Er moet dus ergens in de buurt een hennepkwekerij zitten."

Wachten op privacy instellingen...
03.28

Rijverbod voor automobilist onder invloed

Een 31-jarige automobilist uit Veghel kreeg afgelopen nacht een rijverbod. Een agent zag hem slingerend rijden, met een telefoon in de hand. De man had een promillage van ruim 1,24. Daarop kreeg hij behalve het rijverbod ook een proces-verbaal.

02.58

Ramkraak in Breda

Op een KPN XL-winkel aan de Kruisvoort in Breda is afgelopen nacht rond twee uur een ramkraak gepleegd. De glazen ruit naast de toegangsdeur en het rolluik daarachter werden geforceerd, vermoedelijk met een auto. Onderdelen van een auto werden namelijk gevonden in de zaak. De ruit lag er helemaal uit. De politie was er snel bij, maar de verdachten waren toen al verdwenen.

LEES OOK: Ramkraak op KPN XL-winkel, ondanks groot bord dat er weinig te halen valt

01.00

Greenpeace-actie bij Rabobank

Rabobank-filialen in Brabant zijn afgelopen nacht door Greenpeace-leden beplakt met posters. Zij willen de bank hiermee 'de rekening presenteren voor het mede mogelijk maken van de stikstofcrisis'. Op de posters staat: "Rabo-schade, nu betalen. Laat Rabobank betalen voor de stikstofcrisis." Greenpeace wil dat niet alleen de samenleving opdraait voor de kosten, maar dat ook de Rabobank gaat meebetalen aan het herstellen van de schade.

Greenpeace-leden plakken posters op Rabobankfilialen (foto: Bart Meesters).
Greenpeace-leden plakken posters op Rabobankfilialen (foto: Bart Meesters).
00.38

Auto tegen tunnelbak

Een automobilist is gisteravond op de A59 bij Maliskamp met zijn auto tegen de tunnelbak gereden. In de auto zaten vijf mensen, zij raakten niet gewond. Een bergingsbedrijf heeft de auto meegenomen. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken.

Wachten op privacy instellingen...
00.28

Gewonde in Breda, bloed bij bankje

Iemand is gisteravond rond halfelf gewond geraakt op de Bisschopshoeve in Breda. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De omgeving werd ruim afgezet voor onderzoek, tot in de wijk achter het winkelcentrum. Bij een bankje lag veel bloed. Vermoedelijk is het slachtoffer neergestoken, laat de politie weten. Een politieagent kamde met speurhond de omgeving uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!