Liveblog

112-nieuws: verdachten van racistiche leuzen vrij • auto's botsen in Deurne

10 maart om 18:58 • Aangepast 21 maart om 02:03
nl
In dit liveblog hebben we je deze vrijdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Liveblog is gesloten

22.58

Vier doden bij verkeersongeluk

Bij het ongeluk, eerder op de avond op de snelweg A59, zijn vier mensen om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde rond kwart over negen bij Sprang-Capelle en er waren drie auto's en een vrachtwagen bij betrokken.

LEES OOK: Vier mensen overleden bij ongeluk met drie auto's en vrachtwagen op A59

22.40

Auto raakt twee bomen

Een auto is vanavond rond half tien bij Werkendam tegen twee bomen gebotst. Dit gebeurde nadat hij door nog onbekende oorzaak op de snelweg A27 van de weg raakte. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat meldt dat de bestuurder mogelijk onder invloed was. Bij het ongeluk was geen ander verkeer betrokken.

Wachten op privacy instellingen...
22.15

Verkeersdode op A59

Een ongeluk op de snelweg A59 met drie auto's heeft het leven gekost van een van de inzittenden. Het ongeval gebeurde rond kwart over negen vanavond bij Sprang-Capelle. De politie onderzoekt wat is er gebeurd.

LEES OOK: Persoon overleden bij ongeluk met drie auto's op A59

18.55

Auto's botsen in Deurne

Op de Vlierdenseweg in Deurne zijn rond zes uur twee auto's tegen elkaar gebotst. Volgens een 112-correspondent heeft de bestuurster van een van de wagens de andere auto over het hoofd gezien. Ze had last van de sneeuw en een harde wind, ook zou de andere wagen onverlicht hebben gereden. Beide chauffeurs zijn nagekeken in een ambulance, maar ze raakten niet ernstig gewond. Hun auto’s zijn afgevoerd.

De schade was fors (foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties).
De schade was fors (foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de beschadigde auto's (foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de beschadigde auto's (foto: Walter van Bussel/SQ Vision Mediaprodukties).
18.45

Autobrand in Sint-Michielsgestel

Aan het eind van de middag zijn de brandweer en de politie uitgerukt voor een autobrand op de Nieuwstraat in Sint-Michielsgestel. Het dashboard van de wagen had door onbekende oorzaak vlam gevat. De politie sloot een deel van de rijbaan af zodat de brandweer veilig kon werken. Het verkeer had er amper last van.

De brandweer aan het werk (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer aan het werk (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De auto waar het brandje woedde (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
De auto waar het brandje woedde (foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties).
18.40

Verdachten van discriminerende tekst vrij

De mannen die mogelijk betrokken waren bij projecties van discriminerende leuzen op onder meer het stadhuis van Eindhoven zijn weer vrij. Dit laten de rechtbank en het Openbaar Ministerie weten aan NH Nieuws. Het gaat om mannen uit het Limburgse Landgraaf (34) en het Zuid-Hollandse Zwijndrecht (24). Ze zouden ook achter het bestoken met teksten van de Erasmusbrug in Rotterdam en het stadskantoor in Alkmaar hebben gezeten. Het tweetal wordt vervolgd voor groepsbelediging en aanzetten tot haat. Op het stadhuis in Eindhoven werden tijdens carnaval racistische teksten geprojecteerd als 'Houd Lampegat blank' en 'Alaaf namens blank Nederland'.

LEES OOK: Racistische leuzen op het stadhuis: man (34) opgepakt

18.10

Drukste avondspits van dit jaar

Met een piek van 488 kilometer is de drukste vrijdagavondspits van dit jaar gemeten, meldt Rijkswaterstaat. Voornaamste oorzaak: de sneeuwbuien die over het land trekken en waarvoor het KNMI al code geel had afgegeven. Ook in Brabant was het druk, maar de vertraging liep, voor zover bekend, nergens hoger op dan een half uur. Rijkswaterstaat meldt dat automobilisten vanavond en de komende nacht goed moeten opletten: het natte wegdek kan bevroren zijn, wat zorgt voor gladheid. Sneeuw hoeft het verkeer in Brabant niet te 'vrezen', die valt vooral in het noorden, midden en oosten van ons land.

Het kan overigens nog erger: de drukste avondspits van het jaar dateert van een dinsdagavond, toen stond er ruim 880 kilometer.

17.55

Sherwin W. in Nederland

Sherwin W., de tbs'er die vorig jaar juni ontsnapte uit de Pompekliniek in Nijmegen, is overgeleverd aan ons land. De man werd 24 februari in Spanje aangehouden. Hij zat in de tbs-kliniek, omdat hij in 2015 de Tilburger Mick Pitai doodschoot tijdens een uit de hand gelopen roofoverval. In november werd de 27-jarige W. op de Nationale Opsporingslijst gezet. Vanmiddag kwam hij aan op Schiphol, hij wordt overgedragen aan de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). W. kreeg in 2019 5,5 jaar cel en tbs voor afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers, Pitai, om het leven kwam.

LEES OOK: Ontsnapte tbs'er Sherwin W. is opgepakt in Spanje

17.45

Treinverkeer ontregeld door inzet van politie

Door inzet van de politie hebben er ruim een uur tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Zuid geen treinen gereden. Hierdoor lag ook het treinverkeer op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam Centraal en Breda stil. Verder hebben er tot half zes om dezelfde reden minder intercity's gereden tussen Breda en Den Bosch. Volgens de Nederlandse Spoorwegen (NS) zou deze situatie aanvankelijk tot kwart over zes vanavond hebben geduurd.

Omroep Rijnmond meldde dat de politie rond half vijf een perron heeft ontruimd van het NS-station in Rotterdam. Er is daar een tas gevonden waarvan niet duidelijk is van wie die is en wat er in zit. Hierdoor werd het treinverkeer voorlopig stilgelegd. Tegen kwart voor zes liet een woordvoerder van de NS weten dat er in Rotterdam sprake was van loos alarm en dat de treinen weer volgens het spoorboekje kunnen gaan rijden.

16.30

Weer raak op beruchte kruising Waalwijk

Op een van de vele kruisingen op het industrieterrein van Waalwijk waar geregeld ongelukken gebeuren, was het vanmiddag weer raak. Ditmaal was het het geval op de kruising van de Kleiweg met de Vijzelweg. Twee auto's botsten op elkaar. De schade is groot, maar beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf heeft de twee voertuigen getakeld. De laatste jaren zijn er al veel maatregelen genomen om vergelijkbare ongevallen te voorkomen zoals grote borden boven de kruising, maar het lijkt niet veel te helpen.

De twee beschadigde auto's (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
De twee beschadigde auto's (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie kwam poolshoogte nemen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie kwam poolshoogte nemen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Waarschuwingsborden lijken niet te helpen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
Waarschuwingsborden lijken niet te helpen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties).
15.55

Politie en boa's op pad gestuurd

Op verschillende plekken in de gemeente Altena hebben politie en boa's eerder deze week acht bekeuringen uitgedeeld. Ze kwamen in actie als uitvloeisel van 'rent a cop, rent a boa', zo werd vandaag bekend gemaakt. Met deze actie riep de gemeente inwoners op melding te doen van zaken die niet door de beugel kunnen of irritatie opwekten. Dit leverde 49 meldingen op, onder meer over sluipverkeer, te hard rijdend verkeer en overlast door honden. Tijdens de snelheidscontroles die hierna werden gedaan, werd in Andel de hoogste overschrijding van de snelheid (met 25 kilometer per uur) gemeten. Bij de actie werden ook mensen gewaarschuwd die hun hond uitlieten en er werd opgetreden tegen overlast in speeltuinen en parkeergedrag. Verder is bedrijven geadviseerd aan de politie te melden wanneer ze camera's hebben geinstalleerd. De politie zou hiervan bij incidenten gebruik kunnen maken.

De politie in actie (foto: gemeente Altena).
De politie in actie (foto: gemeente Altena).
15.17

Ongeluk op A2 zorgt voor file

Op de snelweg A2 bij Maarheeze is vanmiddag rond half drie een ongeluk gebeurd. In zuidelijke richting is een bestelauto achter op een andere auto gebotst. Niemand raakte gewond. Na het ongeval was de linker rijstrook even afgesloten. Het gevolg was een flinke file en een exta reistijd van een minuut of 20.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
14.28

Fietser aangereden

Op de Kardinaal de Jongstraat in Valkenswaard is tegen half drie een fietser aangereden. De fietser is even buiten bewustzijn geweest en wordt behandeld in een toegesnelde ambulance. Het is nog onduidelijk of de fietser echt gewond is geraakt.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.19

Gans vast onder skibox

Met de auto op wintersport? Dat hoeft geen slecht plan te zijn, maar volgens de Dierenambulance Brabant Noord-Oost ging dat 'ergens in Brabant' vanochtend niet helemaal goed. Een gans vloog tegen een auto aan die richting de sneeuw ging. Het dier kwam klemvast te zitten onder de skibox op het dak. Het dier is bevrijd en maakt het goed, meldt de dierenambulance.

Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost.
Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost.
Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost.
Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost.
11.40

Botsing zorgt voor vertraging op A16

Op de A16 van Breda naar Rotterdam zijn tegen kwart over elf bij Zevenbergschenhoek een vrachtwagen en een auto gebotst. Drie rijstroken zijn gesloten, wat op dit moment tien kilometer file veroorzaakt vanuit Breda richting Rotterdam.

Wachten op privacy instellingen...
11.08

Groot vat gedumpt in Gilze

Op de Langereit in Gilze is in vannacht een groot vat gedumpt. De brandweer heeft de omgeving afgesloten en voert metingen uit. Onderzocht wordt of het vat heeft gelekt. Een gespecialiseerd bedrijf komt het vat opruimen en afvoeren.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
10.56

Vaten gedumpt in buitengebied Breda

Er zijn vanochtend gedumpte vaten gevonden aan de Kanaaldijk in Breda. De brandweer heeft metingen verricht in het buitengebied waar de vaten gevonden zijn en sloot de weg af. Wat er precies in de vaten is aangetroffen en of de vaten gelekt hebben is nog niet duidelijk. De vaten worden spoedig opgeruimd.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
10.06

Hondendief opgepakt, hond terug bij baasje

Een hond die weken geleden werd gestolen bij een supermarkt in Eindhoven is terug bij het baasje. De hond werd gespot door een agent die de man, een bekende van de politie, met de hond door rood zag fietsen. De man werd aangehouden en de hond is herenigd met haar baasje.

07.03

Brand verwoest woonwagen Tilburg

Een woonwagen is vanochtend vroeg zwaar beschadigd geraakt bij een brand aan de Reitsehoevenstraat in Tilburg. De woonwagen zou niet bewoond zijn. De politie doet onderzoek naar hoe de brand kon ontstaan.

De politie onderzoekt hoe de brand aan de Reitsehoevenstraat in Tilburg kon ontstaan.
De politie onderzoekt hoe de brand aan de Reitsehoevenstraat in Tilburg kon ontstaan.
De brand aan de Reitsehoevenstraat in Tilburg werd vrijdagochtend vroeg ontdekt.
De brand aan de Reitsehoevenstraat in Tilburg werd vrijdagochtend vroeg ontdekt.
06.05

Automobilist crasht in Breda

Een automobilist is afgelopen nacht gecrasht naast een fietsbrug in de Westerparklaan in Breda. De bestuurder reed met zijn auto vanaf de Lunetstraat rechtdoor door de Westerparklaan. Hij reed over het fietspad en kwam uiteindelijk in een diepe sloot tot stilstand. De bestuurder wist zelf uit de auto te komen. Hij is in een ambulance nagekeken en daarna aangehouden. Een berger heeft de auto uit de sloot getakeld.

De auto belandde in een sloot (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De auto belandde in een sloot (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Een bergingsbedrijf haalde de auto uit de Bredase sloot (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Een bergingsbedrijf haalde de auto uit de Bredase sloot (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
23.54

Rook op dak gemeentehuis Best

Bij het dak van het gemeentehuis in Best was gisteravond laat veel rook te zien. De brandweer rukte groots uit, maar er bleek geen sprake van brand. Vanuit een hoogwerker werd het dak geïnspecteerd terwijl ook binnen onderzoek werd gedaan. Na onderzoek bleek de rook afkomstig te zijn van de CV-installatie.

Vanwege de rook bij het gemeentehuis in Best rukte de brandweer groots uit (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Vanwege de rook bij het gemeentehuis in Best rukte de brandweer groots uit (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
21.42

Auto in sloot in Oudenbosch

Aan de Havendijk in Oudenbosch is gisteravond een auto in een sloot beland. De brandweer haalde twee mensen uit de auto. Een van hen moest door ambulancepersoneel worden nagekeken, maar uiteindelijk hoefde niemand naar een ziekenhuis gebracht te worden. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Vanwege de inzet van de hulpdiensten was de weg enige tijd afgesloten voor het verkeer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!