Video

Fietser ontsnapt op het nippertje aan explosie bij coffeeshop

13 maart 2023 om 18:15 • Aangepast 21 maart 2023 om 02:02
nl
Een fietser is op carnavalszaterdag door het oog van de naald gekropen bij coffeeshop Caza in Tilburg. Net nadat hij voorbij de zaak reed, was er een enorme explosie. Dit blijkt uit beelden die maandag in Bureau Brabant werden getoond van de explosie bij de coffeeshop aan de Gasthuisring op 18 februari. Het was de tweede aanslag op de zaak in korte tijd.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

In oktober vorig jaar werd er voor de deur van de coffeeshop een handgranaat gevonden. Een explosief dat toen niet af ging. Op 18 februari was dat wel anders. Er was sprake van een harde knal en een enorme lichtflits, zo is te zien op bewakingsbeelden in het opsporingsprogramma. Net als in oktober raakte er niemand gewond. Al scheelde dat in het geval van de voorbijkomende fietser maar een haar.

In de uitzending van Bureau Brabant werden maandag beelden van de dader van de aanslag in februari getoond. Te zien is dat hij iets brandends naar de zaak gooit nadat hij al enige tijd in de buurt van de zaak rondloopt.

Opvallende schoenen
De dader is op verschillende momenten op de beelden te zien. De politie hoopt dan ook dat er mensen zijn die weten om wie het gaat. Opvallend detail: zijn schoenen. Zeer waarschijnlijk van het merk Nike, type Jordan 1.

Bewakingsbeelden van de dader (Beeld: Bureau Brabant).
Bewakingsbeelden van de dader (Beeld: Bureau Brabant).

Meerdere getuigen meldden die bewuste zaterdagochtend in februari rond vier uur een explosie bij de coffeeshop aan de Gasthuisring. Na de knal ontstond een klein brandje op straat dat snel door een omstander kon worden geblust.

De burgemeester van Tilburg, Theo Weterings, besloot vorige week dat de coffeeshop drie maanden dicht moet blijven. Een beslissing die hij eerder ook nam na de vondst van de handgranaat. De zaak was op het moment van de explosie pas net weer open.

LEES OOK:

Explosie bij Tilburgse coffeeshop waar eerder handgranaat werd gevonden

Coffeeshop dicht na explosie: 'Weer heftig incident', zegt burgemeester

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!