Buurt wist niets van drugsapotheek: 'Het leek eerder een discotheek'

21 maart 2023 om 16:26 • Aangepast 30 maart 2023 om 02:00
nl
Buren van het huis aan de Bandeliersberg in Roosendaal waar maandag zes soorten drugs zijn gevonden, hebben al maanden geklaagd over geluidsoverlast. De politie sprak van een 'drugsapotheek'. Van de grote hoeveelheid drugs wisten de buurtbewoners niks. Daar schrikken ze van. In het huis van de 41-jarige man lagen honderden grammen drugs, waaronder 'pink cocaïne'.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

De politie ging in de nacht van zondag op maandag naar het huis om geluidsapparatuur in beslag te nemen. Na de zoveelste melding van geluidsoverlast vonden de agenten het mooi geweest.

Binnen vonden ze een honkbalknuppel met prikkeldraad, spullen voor het kweken van hennep en allerlei soorten drugs:

  • enkele honderden grammen ketamine,
  • twintig gram amfetamine,
  • tien milliliter GHB,
  • drie gram MDMA,
  • twee gram hennep.

Op meerdere plekken in het huis lag roze poeder. Het bleek om 194 gram tucibi te gaan, ook wel 'pink cocaïne' genoemd. Alle drugs zijn in beslag genomen.

“De bewoner liep rustig met de agenten mee en is in een politieauto meegenomen”, vertelt een overbuurman. De man zit nog vast voor verder onderzoek.

"Van drugs heb ik nooit wat gemerkt.”

De woning van de verdachte is potdicht. Aan de achterkant hangt er prikkeldraad over de schutting. In de achtertuin zijn camera's aangebracht en de stoep ligt vol rotzooi, zoals lege wijnflessen. De naaste buren willen niet praten over hun buurman.

Een bewoner van een flatgebouw naast het huis: “Als ik ’s avonds ga slapen hoor ik: 'aboem, kaboem, kaboem!' Je trilt gewoon in je bed.” Hij weet ook te vertellen dat de opgepakte man een ex-militair is. Dat blijkt ook uit grote letters op zijn voordeur: 'Korps Commandotroepen'.

“Een drugsapotheek? Hier? Daar schrik ik van”, vertelt een andere buurtbewoner. “We hebben heel veel last van deze man. Gewoon continu geluidsoverlast. Maar van drugs heb ik nooit wat gemerkt.”

“Je zag hem nooit aan de voorkant van zijn huis."

Een andere omwonende vermoedt dat zijn overbuurman zaakjes deed langs de achterkant van zijn huis. “Je zag hem nooit aan de voorkant. De luxaflex is altijd dicht. Het leek vooral een discotheek. Je hoorde de muziek tot in je slaapkamer en je zag de lichten op straat flitsen.”

LEES OOK: Drugsapotheek gevonden in huis in Roosendaal

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!