Liveblog

112-nieuws: brand in houten huis • veel schade bij frontale botsing

22 maart om 20:53 • Aangepast 31 maart om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.36

Spullen van graven in Boxtel gestolen

Op begraafplaats Munsel in Boxtel zijn de afgelopen dagen van twee graven versieringen gestolen. Een van de gedupeerden, een vrouw van wie haar zoontje op het kerkhof is begraven, reageert op Facebook 'heel erg verdrietig'. Ook burgemeester Ronald van Meygaarden heeft er zijn afschuw over uitgesproken.

Een graf van het kerkhof in Boxtel (foto: Facebook).
Een graf van het kerkhof in Boxtel (foto: Facebook).
20.55

Bestelbusje raakt twee bomen

Op de Gaasjesweg in Dongen is vanavond een bestelbusje uit de bocht gevlogen. De bestuurder kon door onbekende oorzaak zijn wagen niet op de weg houden en raakte twee bomen. Er raakte niemand gewond. De weg was even afgesloten voor het verkeer.

Het bestelbusje dat van de weg raakte (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
Het bestelbusje dat van de weg raakte (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
20.45

Houten huis in Rosmalen in brand

In een houten huis in aanbouw aan de Teur in Rosmalen is rond kwart over acht brand uitgebroken. Het vuur is door nog onbekende oorzaak ontstaan in de gevel van de woning en verspreidde zich via de spouwmuur, zo meldt een woordvoerder van de brandweer. Volgens hem is het daarom lastig de brand te blussen. Ook is het voor de brandweerwagens moeilijk om bij het pand te komen, omdat er nog geen goede wegen liggen in deze nieuwbouwwijk.

20.40

Elektrische fietsendieven opgepakt

De politie heeft gisteren in Helmond twee vliegen in één klap geslagen na de diefstal van een elektrische fiets. De man die na een proefrit met die fiets niet meer was teruggekeerd bij de winkel, is opgepakt. De koper kon worden aangehouden voor heling. Hij had zich op advies van de politie op het bureau gemeld, zo melden de wijkagenten Els en Niels. De fiets met een waarde van 3849 euro is teruggebracht naar de winkel.

De eigenaar van de winkel en een agent zijn blij dat de fiets terug is (foto: Basisteam Peelland).
De eigenaar van de winkel en een agent zijn blij dat de fiets terug is (foto: Basisteam Peelland).
20.30

Nepbankmedewerkers aangehouden

De politie heeft vandaag in Rucphen drie Eindhovenaren aangehouden, die zich hadden voorgedaan als bankmedewerkers. Een man uit Rucphen, die door een van hen was benaderd, had hen door en tipte de politie. Tijdens het doorzoeken van een auto waarin twee van de drie verdachten zaten, vonden agenten veel contant geld en meerdere bankpassen.

LEES OOK: Man is nepbankmedewerkers te slim af en lokt ze in de val

19.42

Mestwagen achter vrachtwagen gekanteld

Een mestwagen achter een vrachtwagen van een bedrijf in Asten is vanavond gekanteld op de Moostdijk in Ospel. Dat is een weg tussen Limburg en Brabant. Nadat de mestlading kantelde, ontstond een lek in de waterleiding. De mestwagen wordt leeggepompt.

Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
18.51

Vrachtwagen met pech op A50: lange file

Wachten op privacy instellingen...
18.31

Files na kop-staartbotsing op A2

Op de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert ontstond vanmiddag een file na een kop-staartbotsing tussen twee auto's. Het ongeluk gebeurde in zuidelijke richting. Niemand raakte gewond. Wel liepen de twee auto’s schade op. Ze moesten allebei worden weggesleept.

17.56

Kleine brand in Doner Place

Bij Doner Place in Oosterhout heeft woensdagmiddag een kleine brand gewoed. Waarschijnlijk ontstond die door kortsluiting van de frituurpan. Het niet bekend hoe groot de schade is.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
17.33

Veel schade na botsing in Alphen

Bij een ongeluk op de Boshoven in Alphen is vanmiddag een enorme ravage ontstaan. Een automobilist botste door nog onbekende oorzaak op zijn voorganger. Door de klap raakten beide auto's ernstig beschadigd. Ambulancemedewerkers controleerden de inzittenden, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
17.06

File na botsing op de A58

Door een botsing op de A58 is een flinke file ontstaan bij knooppunt Markiezaat. Er is een vertraging ontstaan van 40 minuten in de richting van Vlissingen naar Breda. Onduidelijk is of mensen gewond zijn geraakt.

15.52

Frontale botsing in Heusden

Bij een frontale botsing op de N267 bij Heusden zijn twee auto's zwaar beschadigd geraakt. De inzittenden kwamen met de schrik vrij, al is één vrouw wel nagekeken door ambulancepersoneel. Een van de auto's is door onbekende oorzaak op de andere weghelft beland.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
14.15

Brand in huis Reusel onder controle

De brand in het huis aan de Weijererf in Reusel is onder controle, zo laat de brandweer weten. Er is vooral sprake van veel rookschade. De brand werd eerder vanmiddag gemeld. Er raakte niemand gewond. De bewoners van het huis wisten op tijd naar buiten te komen.

Wachten op privacy instellingen...
14.05

Auto raakt van de weg

Een automobilist is vanmiddag op de N69 bij Westerhoven van de weg geraakt. Hij reed van Veldhoven in de richting Valkenswaard toen hij de macht over het stuur verloor en via de middenberm op de andere weghelft belandde om uiteindelijk in de berm tot stilstand te komen. Volgens onze 112-correspondent is de man voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
14.00

Woningbrand in Reusel

Er woedt brand in een huis aan de Weijererf in Reusel. De bewoners zouden volgens de brandweer hun huis op tijd hebben kunnen verlaten. De melding van de brand kwam rond twee uur. De brandweer is met twee tankautospuiten ter plekke om het vuur te bestrijden.

Wachten op privacy instellingen...
12.47

Verdwenen automobilist bracht aanhanger in veiligheid nadat auto in brand vloog

De automobilist die gisteren verdween nadat zijn auto in Tilburg in brand vloog, had hiervoor volgens de politie een goede verklaring. De man wilde de aanhanger die hij achter zijn auto had in veiligheid brengen. Dat deed hij met hulp van een andere bestuurder. Na de autobrand gaf de politie aan op zoek te zijn naar de bestuurder. Vandaag geeft een woordvoerder aan dat er contact is geweest met de man en dat voor de politie de zaak is afgedaan.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
12.10

Man opgepakt voor betrokkenheid bij ongeluk waarbij gezin omkwam

De politie heeft vanochtend een man van 33 uit Zevenbergschen Hoek aangehouden voor betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk op de A59 bij Sprang-Capelle. Bij het ongeluk kwam een gezin uit Raamsdonksveer om het leven.

De nu aangehouden man was de bestuurder van één van de vier auto’s die betrokken waren bij het ongeluk dat op vrijdagavond 10 maart gebeurde. Uit een voorlopige test die vrij direct na het ongeluk gedaan is, bleek dat de automobilist waarschijnlijk te veel alcohol op had en drugs had gebruikt. Er moet nog definitief worden vastgesteld of hij onder invloed was.

Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog in volle gang. Toch heeft de politie genoeg verdenking om de man nu aan te houden, zo laat ze vanochtend weten. Vrijdag wordt bepaald of de man langer vast blijft zitten.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
09.30

Meerdere kliko's in brand gestoken

Voor de deur van de fietsenwinkel van Erwin Mols aan de Bosscheweg in Tilburg is vannacht een kliko in brand gestoken. Door de hitte van het vuur klapte een ruit van de winkel. Het bleek niet de enige kliko die het moest ontgelden vannacht tussen Berkel-Enschot en Tilburg. De brandweer, die rond half vijf werd gealarmeerd, heeft alle brandjes geblust. De politie onderzoekt de brandstichtingen.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
08.50

Busje moet remmen, aluminium buizen vallen van dak

Een busje heeft op de N65 bij Helvoirt aluminium strips verloren bij een ongeluk. De buizen vielen op de weg toen het busje rond acht uur op de rem moest omdat er een rij auto's stond te wachten voor de stoplichten op de N65. Er raakte niemand gewond.

De strips beschadigden het asfalt en ook de ruit van het busje is kapot. Door het ongeluk ontstond er op de N65 een flinke file van Tilburg naar Vught. Wonder boven wonder raakten de buizen geen andere auto's.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
08.41

Fietsster (39) omgekomen bij ongeluk met vrachtwagen

Bij een aanrijding met een vrachtwagen in Etten-Leur is vanochtend een fietsster (39) uit die plaats om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Het ongeluk gebeurde iets na acht uur op de rotonde van de Concordialaan met de Plantijnlaan.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
Foto: Tom van der Put / SQ Vision.
08.35

Vrachtwagen met lekke band zorgt voor vertraging

Een vrachtwagen met een lekke band zorgt vanochtend op de A50 vóór Ravenstein voor een half uur vertraging wanneer je richting Arnhem wilt. Tussen Nistelrode en Ravenstein zijn twee rijstroken dicht. De vrachtwagen vervoert paarden, zo meldt Rijkswaterstaat. De verwachting is dat de weg rond kwart voor tien weer vrij is.

Wachten op privacy instellingen...
06.22

Auto in vlammen op

In de Osse wijk Krinkelhoek is vannacht een auto in vlammen opgegaan. De brand trok veel bekijks van bewoners in de buurt, die wakker werden van de brand. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
05.51

Gewonden na botsing tegen boom

Op de Kapelstraat in Beek en Donk is vannacht een auto tegen een boom gereden. De twee inzittenden, een man en een vrouw, raakten gewond. Ze zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Er landde ook een traumahelikopter. De trauma-arts die met de heli arriveerde heeft het ambulancepersoneel bijgestaan met de behandeling van de twee slachtoffers. Toch is het onduidelijk hoe ernstig de verwondingen van het tweetal precies zijn. De weg werd afgesloten.

05.45

Auto op de kop in Bergeijk

Op de Diepveldenweg in Bergeijk is een auto vannacht op de kop beland. De bestuurder verloor rond halftwee de macht over het stuur richting de N397 waarna de wagen in een sloot belandde en vervolgens over de kop vloog. De auto eindigde weer op het wegdek. Beide inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht met nog onbekende verwondingen.

23.05

Chauffeur moet op snelweg uitwijken voor dier

Een vrouw die op de A59 bij Raamsdonk reed, moest rond half negen uitwijken voor een overstekend dier. Ze raakte van de snelweg, vloog over een sloot en kwam met haar auto op de kop terecht in een weiland. Het slachtoffer kon zelf uit haar voertuig komen. Ze bleef ongedeerd maar is uit voorzorg door ambulancepersoneel onderzocht.

Foto: Marcel van Dorst /  SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst /  SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst /  SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
22.24

Vrouw (25) overleden nadat ze wordt aangereden door auto

Een 25-jarige vrouw uit Den Bosch is rond kwart voor acht om het leven gekomen in Sprang-Capelle nadat ze werd aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde in de Koesteeg waar het slachtoffer liep, aldus de politie. Hulpdiensten rukten massaal uit. Ook een traumahelikopter met een medisch team kwam op de melding af maar de eerste hulp was vergeefs. De voetgangster overleed op de plaats van de aanrijding.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone