Jeffrey Herlings boekt op Sardinië zijn 100e overwinning

26 maart om 18:30 • Aangepast 5 april om 02:02
nl
Jeffrey Herlings is helemaal terug van weggeweest. De motorcrosser uit Oploo, die het hele vorige seizoen miste vanwege een hielblessure, won de Grote Prijs van Sardinië. Het was zijn 39e overwinning in de MXGP. Met de 61 GP-zeges in de MX2 daarbij opgeteld was het zijn 100e overwinning in totaal.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Het record van de Belg Stefan Everts komt in zicht. Everts won in zijn carrière 101 grand-prixwedstrijden en voert daarmee de eeuwige ranglijst aan.

Het was de eerste triomf voor Herlings na anderhalf jaar. Zijn vorige zege was in 2021 de Grote Prijs van Mantova in Italië.

Op het zandcircuit van Riola Sardo behaalde Herlings de meeste punten in de grand prix door in beide manches als tweede te finishen. Hij bleef daarmee Glenn Coldenhoff uit Oss én de Spanjaard Jorge Prado voor.

Zwak punt
"De honderdste zege, geweldig", reageerde Herlings. "Het was zwaar omdat de baan snel was en het niet makkelijk was om in te halen. Hoe meer je voorin kwam, hoe moeilijker het werd. Toen de andere crossers wat moe werden, was ik nog steeds in goede vorm en kon ik blijven pushen."

"Ik moet aan mijn starts werken. Ik heb me op mijn manches gefocust, maar ik weet dat het een zwak punt is en dat het verbeterd moet worden. Als we die weten te verbeteren, wordt het leven een stuk gemakkelijker."

De 28-jarige Herlings vierde twee weken geleden zijn rentree in de MXGP met de tweede plaats in de Grote Prijs van Patagonië-Argentinië. In de WK-stand staat hij ook tweede. Prado leidt met 100 punten, de Nederlander volgt met 93 punten. Herlings won in zijn carrière al twee keer de wereldtitel in de MXGP, de koningsklasse.

Matige start tweede manche
In de eerste heat zat Herlings vanaf het begin goed voorin, hoewel hij Prado niet kon bedreigen. De motorcrosser schoof op naar de tweede plaats na een val in de slotfase van de Zwitser Jeremy Seewer.

De tweede manche gaf een ander beeld. Herlings had een matige start en moest vanaf de veertiende plaats aan een inhaalrace beginnen. In de laatste ronden duelleerde hij met Maxime Renaux en Romain Febvre. Met één versnelling passeerde hij beide Franse crossers. Alleen Coldenhoff lag toen nog voor hem, maar die was te ver vooruit om nog te kunnen inhalen.

LEES OOK:

Motorcrosser Jeffrey Herlings tweede bij rentree in Argentinië

Jeffrey Herlings vertelt hoe hij weer wereldkampioen gaat worden

Jeffrey Herlings na ruim een jaar weer terug, behaalt vierde plek

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.