Video

Overvaller van tabakszaak vlucht op de fiets: herken je de dader?

27 maart om 17:30 • Aangepast 5 april om 02:02
nl
Het is niet de eerste keer dat de tabakszaak aan de Azalealaan in Helmond het doelwit is van een overval. Op Valentijnsdag wordt de speciaalzaak zelfs voor de derde keer overvallen. Als de dader geen geld krijgt, dreigt hij de eigenares te vermoorden, maar zij geeft geen krimp. De dader slaat op de vlucht: te voet én op de fiets. Hij is te zien op bewakingsbeelden. Herken jij hem?
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

"Een trieste zaak", vertelt een ondernemer die ook een zaak heeft aan de Azalealaan in Helmond. De ondernemers in de straat hebben afgesproken een oogje in het zeil te houden. De eigenares van de tabakszaak is volgens de ondernemer steeds op haar hoede.

Recht op zijn doel
Een in het donker geklede dader, met een sjaal voor zijn mond, liep op dinsdagmiddag 14 februari recht op zijn doel af. Hij bedreigde de eigenares van de tabakszaak met een vuurwapen. Toen bleek dat hij geen geld kreeg, vluchtte de dader de winkel uit.

De collega-ondernemer, die buiten stond te wachten op pakketten, zag de dader wegrennen. Hij probeerde hem nog te achterhalen, maar viel toen hij hem bijna te pakken had.

Kledingstukken, vuurwapen en een fiets
Kort na de overval werden in de omgeving van Gaasterland in Helmond enkele kledingstukken gevonden die mogelijk door de dader waren gedragen. Volgens de politie ging het om muts, handschoenen, broek, een zwart vest met een witte streep en een colletje. Ook vond ze een vuurwapen. "De kledingstukken en wapen worden onderzocht op DNA-sporen", vertelde een politiewoordvoerder in Bureau Brabant.

In de omgeving van de overval werd ook een fiets gevonden. Vermoedelijk heeft de dader die gebruikt om te vluchten. Misschien herken je de fiets? Of weet je wie de dader is? Laat het de politie weten.

LEES OOK:
Estefano rent achter gewapende overvaller aan: 'Zou het zo weer doen'

Dader van de overval op tabakszaak in Helmond (Foto: Bureau Brabant)
Dader van de overval op tabakszaak in Helmond (Foto: Bureau Brabant)
Gevonden kledingstukken, vermoedelijk van dader (Foto: Bureau Brabant)
Gevonden kledingstukken, vermoedelijk van dader (Foto: Bureau Brabant)
Fiets van de mogelijke dader overval (Foto: Bureau Brabant)
Fiets van de mogelijke dader overval (Foto: Bureau Brabant)
Vluchtende dader op de fiets (Foto: Bureau Brabant)
Vluchtende dader op de fiets (Foto: Bureau Brabant)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.