Liveblog

112-nieuws: veel drugs in container • auto uit de Maas getakeld

29 maart 2023 om 20:47 • Aangepast 7 april 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.55

Vrouw nog steeds vermist in Oss

Wachten op privacy instellingen...
20.46

Aanhoudingen na grote drugsvondst Oosterhout

Bij een bedrijf in Oosterhout hebben de politie en douane vanmiddag 'een grote hoeveelheid drugs' gevonden. Dat meldt de Landelijke Eenheid van de politie. Het gaat waarschijnlijk om cocaïne. Hoeveel wil een woordvoerder niet zeggen. Twee mensen zijn opgepakt.

De drugs zijn in een container gevonden. De herkomst van de verdovende middelen wordt onderzocht.

19.43

Helmonder (22) neergestoken in Rotterdam

Een 22-jarige man uit Helmond is vanmiddag kort na één uur in het centrum van Rotterdam neergestoken. Het slachtoffer is op straat gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe hij eraan toe is, is niet bekend.

In de omgeving is een 19-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. De aanleiding van de steekpartij is ook nog onduidelijk.

19.29

Vier mannen opgepakt na bedreigingen

Vier mannen uit onder meer Oudenbosch en Prinsenbeek zijn gistermiddag rond twee uur opgepakt, omdat ze mensen hebben bedreigd. Zij hadden twee vuurwapens bij zich. De vier stonden bij een huis aan de Roelantlaan in Geldrop toen ze de bedreigingen uitten. De politie hield hen met getrokken wapens aan.

Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. Maar er zou volgens de politie sprake zijn van een al langer lopend conflict tussen twee families.

16.37

Garagebox vol drugs, ketels en chemicaliën

In een garagebox in Nistelrode heeft de politie gistermiddag veel spullen gevonden om harddrugs mee te maken. Dat gebeurde aan de Loo, waar gemeentemedewerkers een controle uitvoerden, omdat er eerder brand heeft gewoed.

Agenten roken een sterke anijsachtige geur, dat duidde op mogelijke productie van harddrugs. Deskundigen van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie werden ingeschakeld om veilig de garagebox in te lopen. Zij ontdekten ketels en chemicaliën. Alle spullen zijn weggehaald. Dat geldt ook voor honderden drugs- en erectiepillen en kilo's andere drugs die er werden gevonden.

15.54

Onderzoek naar verdachte vrachtwagenlading

De politie doet onderzoek bij en in een Poolse vrachtwagen op de Reduitlaan in Breda. De trailer staat vol grote, witte bakken. De brandweer is ook opgeroepen voor metingen. Daaruit bleek niets verdachts.

Agenten doorzochten de cabine. De chauffeur werd ondervraagd met hulp van een Poolse tolk, maar mocht zonder zijn vrachtwagen gaan. De politie onderzoekt de lading op een andere plek.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
15.14

Auto in de Maas gevonden

De hulpdiensten rukten vanmiddag uit naar Megen. Daar was een auto in een zijarm van de Maas gevonden. Ter plekke bleek dat de auto al een tijdje in het water lag, want er groeiden heel veel mossels op. In de auto zaten geen mensen.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
13.50

Controle vanuit touringcar op telefoongebruik in auto

De politie controleerde gisteren onder meer op de snelwegen rond Bergen op Zoom vanuit een touringcar op telefoongebruik in de auto. In totaal werden er 112 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 88 voor het vasthouden van een mobiele telefoon.

13.20

Daadwerkelijk explosief gevonden

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft in Valkenswaard een explosief onklaar gemaakt. Dat gebeurde nadat bij de politie rond kwart voor tien de vondst van een mogelijk explosief werd gemeld. In de tuin van een huis aan de Kreijenbeek was een verdachte in aluminiumfolie verpakte fles gevonden. Daar zou naar verluidt vuurwerk aan vast hebben gezeten.

Een woordvoerder van de politie gaat in het belang van het onderzoek niet in op de samenstelling van het explosief. "Dat is daderinformatie", geeft hij aan. De straat die lange tijd was afgezet, is inmiddels weer vrijgegeven.

LEES OOK: Explosief onklaar gemaakt in Valkenswaard: straat urenlang afgesloten

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
12.10

Dief komt niet ver met gestolen auto

Aan de Glorieuxlaan in Vught werd vanochtend een auto gestolen. De dief kwam echter niet ver, zo laat een wijkagent weten. "Dankzij ANPR, automatische nummerbordherkenning, is de auto met een verdachte erbij aangetroffen", laat hij weten. De verdachte is aangehouden.

11.44

File door pechgeval op de A58

Verkeer op de A58 in de richting Tilburg moet vanochtend tussen Oirschot en Moergestel rekening houden met een vertraging van een half uur. De vertraging wordt veroorzaakt door een auto met pech.

Wachten op privacy instellingen...
11.10

Straat afgezet na vondst mogelijk explosief

Een deel van De Kreijenbeek in Valkenswaard is vanochtend afgezet na de vondst van een mogelijk explosief. Dat meldt de politie. De vondst werd rond kwart voor tien gedaan in een voortuin van een huis. Het gebied is in een straal van 150 meter afgezet.

Mensen in dit gebied zijn niet geëvacueerd. "Ze mogen wel binnen in hun woning blijven", zo laat de politie weten. De Explosieve Opruimingsdienst is geïnformeerd en komt naar Valkenswaard. Ook specialisten van de politie doen onderzoek.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
07.00

Weer treinen tussen Den Bosch en Eindhoven

Tussen Den Bosch en Eindhoven rijden sinds vanochtend weer treinen, nadat het treinverkeer een tijd stil had gelegen omdat dassen burchten hadden gegraven onder het spoor bij Esch. Volgens een woordvoerder van de NS is de dienstregeling er zoals gebruikelijk opgestart en zijn er geen bijzonderheden te melden over het traject.

Foto: Stichting Das en Boom.
Foto: Stichting Das en Boom.
23.30

Schade aan woonkamer na brand in huis Roosendaal

In een huis aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal heeft gisteravond een brand gewoed. De melding kwam rond halftwaalf binnen bij de brandweer. Met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ging de brandweer naar de brand om het vuur te bestrijden. Het vuur woedde in de woonkamer.

Brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle en voorkwamen dat de vlammen oversloegen naar de rest van het huis. De bewoner van het huis is nagekeken door medewerkers van de ambulance. Of hij mee is gegaan naar het ziekenhuis is niet duidelijk.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
22.45

Auto vliegt spontaan in brand

In de Verleunstraat in Best heeft gisteravond rond kwart voor elf een auto schade opgelopen. De auto stond op de oprit van een huis. De eigenaar was kort daarvoor thuis gekomen en zag even later dat er vuur en rook onder de motorkap vandaan kwam. De opgeroepen brandweer had het vuur snel onder controle. Er wordt niet uitgegaan van brandstichting.

22.15

Brand bij autogarage Boxmeer

In een autogarage aan de Handelsstraat in Boxmeer is gisteravond rond kwart over negen brand uitgebroken. De showroom stond vol rook en ook uit het dak kwam rook, liet een 112-correspondent weten. De brandweer was met meerdere eenheden uitgerukt. Zo zijn er twee meetploegen, twee tankwagenspuiten, een hoogwerker en waterwagens uit Cuijk en Gennep. Rond kwart voor twaalf was de brand onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.
Foto: Kevin Kanters/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!