Oppasstel misbruikte 7 meisjes: justitie gaat in hoger beroep

28 maart 2023 om 12:33 • Aangepast 5 april 2023 om 02:03
nl
Het Openbaar Ministerie is het niet eens met de straf die het oppasstel uit Limburg kreeg voor het misbruiken van zeven meisjes. In zowel de zaak van de man als de vrouw gaat het OM in hoger beroep.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de man en vrouw op 13 maart allebei tot twaalf jaar cel. De man kreeg ook tbs met dwangverpleging opgelegd. Het OM had voor beide verdachten vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De 54-jarige Nancy D. uit het Limburgse Herkenbosch bood zich in 2021 aan als oppas in de regio Eindhoven. Tijdens het oppassen pleegde ze ontucht. Haar 59-jarige partner Peter S. keek op afstand via de webcam mee. Hij had een sturende rol. De vrouw deed alles om het contact met hem niet te verliezen.

Het misbruik vond plaats van september 2019 en met juni 2021. De slachtoffers waren tussen de 1 en 6 jaar oud. Het ging door totdat het stel werd betrapt. De ouders van een 2-jarig meisje wilden na een avondje bioscoop namelijk terugkijken hoe het bed-ritueel was verlopen. Ze zagen op beelden van hun camera uit de kinderkamer dat de oppas hun kind misbruikte, waar de mannelijke verdachte via videobellen aan deelnam.

Het OM sprak van een ‘weerzinwekkende‘ zedenzaak. "Deze twee verdachten hebben een serie aan monsterlijke feiten gepleegd," zei de officier van justitie tijdens de zaak. "Hoe hard de kinderen ook huilen, hoe zeer ze er ook onderuit probeerden te komen, Nancy D. ging door."

LEES OOK:

'Weerzinwekkend' misbruik bij 7 meisjes: 12 jaar cel voor oppasstel

Misbruik 7 meisjes: eis 15 jaar celstraf en tbs voor oppas en haar vriend

Misbruik 7 meisjes: 'Verdachten hebben ernstige persoonlijkheidsstoornis'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!