Veldbestormer bezorgt PSV een boete van 20.000 euro

29 maart 2023 om 17:11 • Aangepast 7 april 2023 om 02:01
nl
PSV moet van voetbalbond UEFA een boete van 20.000 euro betalen, omdat een fan tijdens de voetbalwedstrijd PSV-Sevilla de keeper van de Spanjaarden aanviel. Dat laat PSV op Twitter weten. Ook moet de Oosttribune tijdens het eerstvolgende Europese thuiswedstrijd deels dicht blijven: daardoor mogen er 851 zitplaatsen in vak X niet worden bezet.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Directeur Marcel Brands baalt van de straffen: “We vinden het erg vervelend dat een deel van de PSV-supporters de dupe is van de misdraging van een individu. We gaan nu proberen de geldboete op hem te verhalen”, zegt hij.

PSV moet ook nog 9375 euro betalen, omdat tijdens diezelfde wedstrijd bier op het veld is gegooid.

Derde straf in korte tijd
Het is de derde straf in relatief korte tijd voor de Eindhovense club. Eerder deze maand legde de aanklager betaald voetbal van de KNVB de club een boete op van 10.250 euro. Supporters hadden vuurwerk afgestoken tijdens de competitiewedstrijd in Eindhoven tegen Sparta Rotterdam (0-0). Als dat nog een keer gebeurt, moet de club een wedstrijd zonder publiek spelen.

In oktober vorig jaar strafte de UEFA PSV voor vernielingen door supporters aan het stadion van Arsenal in Londen. Er mochten geen PSV-supporters mee naar de uitwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt in Noorwegen. Daarbovenop kreeg de club een boete van 40.000 euro.

Stadionverbod van 40 jaar
De man die tijdens de wedstrijd tegen Sevilla FC het veld bestormde, Dylano K., is de komende veertig jaar niet welkom in het Philips Stadion. Dat maakte de club vorige week al bekend. Eerder werd hij door de politierechter veroordeeld tot twee maanden celstraf en één maand voorwaardelijk.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!