Veldbestormer PSV mag van de club veertig jaar het stadion niet in

20 maart 2023 om 17:23 • Aangepast 29 maart 2023 om 02:00
nl
De man (20) die tijdens de voetbalwedstrijd PSV - Sevilla FC het veld betrad en de keeper van de Spanjaarden aanviel, is de komende veertig jaar niet welkom in het Philips Stadion. Dat meldt de Eindhovense club maandag.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Veldbestormer Dylano K. uit Roermond werd eerder al door de politierechter veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan één voorwaardelijk. Ook mag hij van de rechter twee jaar niet in de omgeving van het stadion komen. Deze straf van PSV komt daar dus bovenop.

Ook de KNVB kan hem nog een landelijk stadionverbod opleggen. Maatregelen die volgens de woordvoerder van PSV naast elkaar kunnen bestaan. Dat hij geen levenslang stadionverbod krijgt, heeft volgens haar te maken met het principe dat de club hanteert 'dat iedereen altijd een tweede kans verdient'.

K. had op het moment dat hij het veld bestormde al een gebieds- en stadionverbod na eerdere misdragingen rond voetbalwedstrijden in 2021 en 2022.

Handhaving?
Voor de handhaving van het veertigjarige stadionverbod heeft de club de hulp ingeroepen van de burgemeester van Eindhoven, aldus de PSV-woordvoerder. "Wij zijn geen gemeente of politie", zegt ze. "Wij hebben geen bevoegdheden om bijvoorbeeld een meldplicht af te dwingen."

Ook geeft de club aan te hopen 'op een reactie vanuit de supporters'. "Het is niet stoer een stadionverbod te krijgen. En het is zeker een slecht idee om met een stadionverbod toch een wedstrijd te bezoeken. Hopelijk dringt dat eens en voor altijd door." Daarnaast hoopt de club dat supporters het voortaan melden wanneer er iemand naast hen zit van wie ze weten dat hij een stadionverbod heeft.

Schade verhalen
Naast het stadionverbod van veertig jaar start PSV een procedure om de eventuele schade die de club nog oploopt als gevolg van de actie van K. op hem te verhalen. De club doelt dan op de boete van de UEFA die PSV boven het hoofd hangt. Het besluit hierover maakt de UEFA op 29 maart bekend.

De PSV-woordvoerder geeft maandag aan te weten met welk toegangsbewijs K. die donderdag het stadion is binnengekomen. Ook weet de club van wie hij dat toegangsbewijs heeft gehad. Of diegene ook een stadionverbod krijgt, heeft de club volgens haar nog niet bepaald.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!