Liveblog

112-nieuws: opnieuw voorzorgslanding in Eindhoven • auto uitgebrand

30 maart 2023 om 14:04 • Aangepast 28 april 2023 om 01:17
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

21.50

Opnieuw voorzorgslanding in Eindhoven

De brandweer is vanavond opnieuw met meerdere voertuigen uitgerukt naar het vliegveld in Eindhoven, omdat daar een vliegtuig moest landen vanwege technische problemen. Ditmaal ging het om een Transavia-toestel. Eerder op de dag waren maatregelen nodig toen een Hercules van Defensie met technische problemen kampte. Beide vliegtuigen wisten veilig te landen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
21.34

Jongen gevonden

In Eindhoven was sinds halfzeven vanavond een 9-jarige jongen vermist. Hij is inmiddels weer terecht. Er werd een Burgernet verstuurd.

16.55

Auto uitgebrand op snelweg

Op de A50 is er richting Oss een auto na een botsing uitgebrand bij Son en Breugel. In totaal waren er vier auto's bij het ongeval betrokken, maar het is onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Verkeer richting Oss kan via de vluchtstrook langs het ongeval rijden. Omdat de vertraging fors is wordt het verkeer vanaf knooppunt Ekkersweijer omgeleid over de A2 en A59.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
14.50

Hercules-vliegtuig maakt voorzorgslanding

De brandweer is met meerdere voertuigen uit voorzorg uitgerukt naar Eindhoven Airport. Een toestel van defensie, een Hercules, heeft technische problemen gehad. Het toestel is uiteindelijk uit voorzorg op het vliegveld geland, dus de brandweer is niet meer nodig. De luchthavenbrandweer handelt het verder af.

14.00

Ongeluk op A2

Op de A2 van Eindhoven naar Maastricht is een ongeluk gebeurd. Een auto raakte van de weg, begon te tollen en kwam tegen een vangrail tot stilstand. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij. De auto is weggesleept.

Twee rijstroken zijn dicht tussen afrit Valkenswaard en Maarheeze. Verkeer moet rekening houden met ruim twintig minuten vertraging.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.26

Verdachten van inbraken en autodiefstallen opgepakt

De recherches van Bergen op Zoom, Breda, Tilburg en Middelburg hebben afgelopen maanden onderzoek gedaan naar inbraken en autodiefstallen. Hier zou een groep verdachten voor verantwoordelijk zijn, die in verschillende samenstellingen en met verschillende voertuigen opereerde. Op 9 maart werden drie mensen aangehouden en op 12 maart een vierde verdachte. Ze worden gelinkt aan 35 misdrijven. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden opgepakt.

11.24

Gestolen fiets gevonden

Agenten vonden vorige week een fiets bij een verdachte in het centrum van Roosendaal. De fiets is waarschijnlijk gestolen, dus de politie zoekt de eigenaar van de fiets.

Wachten op privacy instellingen...
10.51

Stroomstoring Eindhoven

In Eindhoven hebben zo'n duizend adressen last van een stroomstoring. Volgens Enexis duurt dit tot ongeveer kwart over twaalf. Waardoor de storing is ontstaan, is nog niet duidelijk.

10.00

Helmonder overleden na steekpartij

Een 22-jarige man uit Helmond die gisteren werd neergestoken in Rotterdam, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Een 19-jarige verdachte uit Spijkenisse is opgepakt.

09.27

Vrouw gewond na botsing

Een vrachtwagen en auto zijn vanochtend tegen elkaar gebotst op het kruispunt van de Kleiweg met de Vijzelweg in Waalwijk. Daarbij raakte een vrouw gewond. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan beide voertuigen was groot.

Afgelopen maandag gebeurde op ditzelfde kruispunt ook een ongeluk. Toen raakte een 60-jarige man zwaargewond. Hij was met zijn bestelbus in de sloot beland, na een botsing met een auto.

LEES OOK: Zwaargewonde bij ongeluk in Waalwijk: bestelbus belandt in sloot

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
07.50

Snelheidscontrole Helmond, man onder invloed

De politie heeft gisteren een snelheidscontrole gehouden op de Aarle-Rixtelseweg in Helmond. De wijkagent had signalen gekregen van bewoners dat in deze wijk veel te hard gereden werd. In totaal zijn 132 auto's gecontroleerd. De bestuurders van drie auto's hebben een bekeuring gekregen voor te hard rijden. Ze reden 35, 21 en 20 kilometer per uur te hard.

Een andere bestuurder reed iets te hard, dus de politie probeerde hem met handgebaren zachter te laten rijden. De bestuurder zag dit als een stopteken en stopte, terwijl hij nog half op de weg stond. Toen de agenten hem aanspraken, kwam er een sterke hennepgeur uit zijn auto. Na een test bleek de bestuurder onder invloed van cannabis te zijn. Hij heeft een rijverbod van 24 uur gekregen.

07.32

Rijstrook A2 dicht na ongeluk

De linker rijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht is rond kwart over zeven afgesloten bij knooppunt Empel, na een ongeluk op de parallelrijbaan. De afsluiting leidde rond half acht tot vier kilometer file vanaf de afrit Veghel.

Wachten op privacy instellingen...
06.58

Flinke file na ongeluk Leende

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven was vanochtend vroeg enige tijd afgesloten bij knooppunt Leenderheide. Daar stond een auto met pech. De afsluiting leidde rond zeven uur tot een twaalf kilometer lange file vanaf de afrit Budel, goed voor een halfuur vertraging. Rond kwart over zeven werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven. Op dat moment was de vertraging opgelopen tot ruim een uur.

03.25

Auto's Drunen in vlammen op

Twee auto's zijn afgelopen nacht in vlammen opgegaan op een parkeerplaats vlakbij supermarkt Jan Linders aan de Grotestraat in Drunen. Een bestelbus die naast deze auto's geparkeerd was, liep fikse schade op. Het vuur werd rond kwart voor een 's nachts ontdekt. Het kostte de brandweer de nodige moeite de auto's te blussen. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht. Een van de getroffen auto's was slechts een paar weken oud.

De brandweer bluste de brandende auto's in Drunen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De brandweer bluste de brandende auto's in Drunen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
01.45

Vreemde lucht in hotel

Gasten van het Fletcher Hotel aan de Burgemeester Van der Klokkenlaan in Waalwijk moesten gisteravond rond halftwaalf hun kamer uit nadat een van de gasten een vreemde lucht had geroken en dit niet vertrouwde. Brandweer, politie en twee ambulances kwamen daarop naar het hotel. De brandweer deed diverse metingen, maar heeft uiteindelijk niets kunnen ontdekken. Het hotel is gelucht waarna de gasten rond een uur terug konden naar hun kamer.

00.56

Weer autobrand in Oss

In Oss is gisteravond laat weer een auto in vlammen opgegaan. Dit is is al de derde autobrand in Oss in een week tijd. Dit keer ging het om een auto aan de Pater Bleijsstraat. Het vuur werd rond elf uur ontdekt. Toen de brandweer aankwam, stond de kleine Peugeot al in lichterlaaie. Die was niet meer te redden. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

00.47

Man gooit huisraad uit raam en verbrandt die

Een man heeft gisteravond rond elf uur zijn huisraad uit zijn huis aan de Oudheusdensestraat in Heusden gegooid en in zijn achtertuin verbrand. De man veroorzaakte ook geluidsoverlast. Buurtbewoners waarschuwden daarop de hulpdiensten. Om de geluidsoverlast te stoppen nam de politie de computer van de man in beslag. De man reageerde agressief, maar hij werd niet meegenomen. Volgens buurtbewoners veroorzaakt de man al langer overlast in de buurt.

De man zou al langer overlast veroorzaken in de buurt in Heusden (foto: Bart/Meesters/SQ Vision).
De man zou al langer overlast veroorzaken in de buurt in Heusden (foto: Bart/Meesters/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!