Video

Guus Meeuwis stopt met Groots met een Zachte G-concerten

30 maart om 19:45 • Aangepast 13 april om 02:02
nl
Guus Meeuwis stopt na volgend jaar met zijn Groots met een Zachte G-concerten in Eindhoven. Dat meldt hij donderdagavond in het tv-programma Khalid & Sophie. "2024 wordt het allerlaatste jaar", vertelt de zanger aan de talkshowtafel.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Meeuwis heeft het besluit zelf genomen, zegt hij. “Ik had nooit verwacht dat het zo lang door mocht gaan. Ik ben daar trots op, maar dit is een beslissing in volle overtuiging. 'Groots' is niet op. Het is nog in volle bloei en 2023 worden drie fantastische concerten. Maar ik voel dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging.”

De zanger legt uit dat hij ook veel tijd kwijt was aan de concerten. "Als ik het podium opkwam met Groots, zag ik meteen dingen waarvan ik dacht: dat moet volgend jaar beter. Ik ben heel het jaar met Groots bezig. En niet alleen ik. Het is echt een team effort. Maar ik had behoefte om dit nieuws nu al te delen, zo heb ik de tijd om zelf af te kicken, als Groots straks niet meer is."

Succes
De concertreeks, die zeventien jaar geleden voor het eerst plaatsvond, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een waar fenomeen. De concerten die in het Philips Stadion worden gehouden trekken jaarlijks enkele tienduizenden mensen naar Eindhoven.

Maar ook buiten Brabant werd ‘Groots’ een succes. In 2009 waren er concerten in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen, in 2013 was er een Groots-concert op Curaçao en in 2016 en 2017 gaf Guus winterconcerten in de Ziggo Dome.

Tienduizenden fans
Guus zag in 2006 met het eerste Groots-concert zijn wens in vervulling gaan. Voor de camera van Omroep Brabant vertelde hij toen trots over de locatie: het Philips Stadion.

“Ik kan me geen ander stadion voorstellen waar ik dit zou willen doen. Het stadion is natuurlijk gemaakt om te voetballen. Dat is maar goed ook, want voetbal is erg leuk. Maar nu is er een concert aan de gang en dat is een droom die uitkomt”, zei de Tilburgse zanger.

Twee jaar afwezigheid
In 2022 keerde de concertreeks terug na twee jaar afwezigheid door de pandemie. 2020 werd de geplande jubileumeditie vanwege de coronamaatregelen uitgesteld naar juni 2021.

Omdat er toen geen evenementen waren toegestaan, werden de concerten definitief afgeblazen. Het was de eerste keer dat de concertreeks moest worden geannuleerd.

Guus Meeuwis is vrijdagochtend te gast in het radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant. In de uitzending zal hij vertellen over Groots, maar ook over zijn nieuwe single.

Bekijk hier beelden van Groots met een Zachte G:

Archieffoto.
Archieffoto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.