Video

Dit zijn de hoogtepunten uit 17 jaar Groots met een Zachte G

30 maart om 22:08 • Aangepast 13 april om 02:03
nl
Nooit eerder gaf een Nederlandse artiest zoveel stadionconcerten als Guus Meeuwis. Meer dan zeventig keer stond hij in het Philips Stadion voor meer dan twee miljoen bezoekers. Groots met een Zachte G werd een van de langstlopende concertreeksen van de Benelux. Maar na volgend jaar stopt Groots. Een overzicht van de meest memorabele momenten door de jaren heen.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

In 2006 begon Guus met zijn allereerste keer Groots met een Zachte G in het Philips Stadion. "Het was een jongensdroom die uitkwam. Ik ben er ongelooflijk trots op en voel me meer dan vereerd. Groots wordt gigantisch", zei hij daar in 2014 over. Waar de kracht van de concertreeks in zit, wist hij toen niet precies te vertellen. "Maar ik denk dat het bij de meeste bezoekers om het totaalpakket gaat. Het is elke keer weer een groot feest en voor mijn gevoel bouwen we dat feestje met z'n allen."

2008: Vreugde na EK-overwinning
In 2008 zette Guus een van zijn concerten stil voor een voetbalwedstrijd van Oranje tegen Frankrijk. Een dag die de zanger nooit meer zou vergeten, want Nederland won met 4-1. "Na negentig minuten voetbal kwamen we in de blessuretijd terug op het podium en zette de drummer in nét als de laatste goal valt. Waanzinnig was dat", aldus Meeuwis.

2012: Levenslang gratis naar Groots
Met de aankondiging van een nieuwe Groots met een zachte G-reeks in 2012 naderde ook de magische grens van 1 miljoen bezoekers. De miljoenste bezoeker gaf hij een golden ticket, waarmee diegene levenslang naar zijn concerten mocht.

2012: Golden Earring gastact
In datzelfde jaar kwam ook de iconische rockband Golden Earring langs voor een gastoptreden. Hoewel het Nederlands elftal op het EK niet door de groepsfase kwam, kon Meeuwis daardoor alsnog trots terugkijken op de zevende editie van zijn concertreeks. Ook stadsgenoot Gers Pardoel kwam toen langs.

Wachten op privacy instellingen...

2013: Groots goes international!
In 2013 vond voor het eerst Groots Overzee plaats, op Kokomo Beach in Curaçao. Een jaar later koos Guus ervoor om iets dichter bij huis te blijven en hield hij de spin-off op Texel. Die concertkaarten waren sneller uitverkocht dan de Rolling Stones op Pinkpop.

2014: Monsterzege van Oranje op Spanje
35.000 bezoekers keken de WK-wedstrijd Nederland-Spanje in 2014 in het Philips Stadion. Oranje won de wedstrijd glansrijk met 5-1 en meteen na het eindsignaal besteeg Meeuwis het podium. Het zorgde voor een euforisch moment dat de bezoekers niet snel meer zullen vergeten.

Wachten op privacy instellingen...

2016: Groots met een zachte G in de winter
Na een internationale editie kwam er in 2016 ook een Groots-wintereditie. In dat jaar zei Guus ook dat hij er na tien jaar over nadacht om te gaan stoppen met zijn concertreeks. Maar toen besloot hij uiteindelijk toch door te gaan.

2016: Uitzwaaimoment Olympiërs
Tijdens een van de Groots-concerten in 2016 was er een uitzwaaimoment voor de Olympische sporters. Alle sporters kwamen op het podium, waar een vol stadion ze samen met Guus uitzwaaide om naar Rio te gaan.

2018: Doris (11) zingt samen met Guus op het podium
Het is misschien wel dé droom van elke Guus Meeuwisfan: een duet zingen met de zanger. Tijdens een van de shows in 2018 zat de 11-jarige Doris uit Eindhoven op de schouders van haar vader en hield een briefje in de lucht met de tekst: 'Guus, mag ik met je zingen?' En dat bleef niet onopgemerkt. Ze werd uitgenodigd om het podium op te komen en samen zongen ze de feesthit ''t Dondert en 't bliksemt'.

2019: Superfan bezoekt Groots meer dan 50 keer
In 2019 werd de magische grens van twee miljoen bezoekers bereikt. Een van de bezoekers die er al dertien jaar op rij steevast bij was, is superfan Joyce Hamer. Zij is dat jaar voor de 55e keer bij het concert. “Vervelen gaat het nooit, want iedere keer gebeurt er iets waardoor zo'n show weer heel anders is", zei ze toen.

LEES OOK: Guus Meeuwis stopt met Groots met een Zachte G-concerten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!